SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

uludag uni veteriner fak. ders programım

pazartsi
8,45---10,25 tarih konferans salonu
10,35---12,15 medikal biyoloji no:1
13,30---15,15 histoloji no:3
15,30---17,15 genetik no:3
-------------------------
salı
8,45---10,25 anatomi no:4
10,35---12,15 biyofizik no:1
14,30---16,15 histoloji u katlab1
---------------------------------------------
carsamba
8,45---10,25 fizyoloji no:4
10,35---12,15 turkdili no:1
13,30---15,15 anatomi andis
15,30---16,15 histo gözetilen
---------------------------------------------
persembe
8,45---10,25 anatomi andis
10,35---12,15 ingilizce no:1
13,30---15,15 fizyoliji katlab
---------------------------------------------
cuma
8,45---10,25 medikal kimya no:1
10,35---11,20 anatomi no:3
14,30---16,15 ekolojide temel ilkeler
--------------------------------------------+

GIDALARIN MUHAFAZASI

Gıdaların muhafazasında kullanılan yöntemler
bozulmaya neden olan faktörlerin inhibisyonu,
inaktivasyonu veya rekontaminasyonun
önlenmesine dayalı fiziksel, kimyasal ve biyolojik
tekniklerdir.
A. Fiziksel Yöntemlerle Gıdaların Muhafazası


1. Isı işlemi uygulayarak gıdaların muhafazası
2. Gıdaların soğuk muhafazası
3. Kurutma
4. Işınlama
5. Yüksek hidrostatik basınç yöntemi

B. Kimyasal Yöntemlerle Gıdaların Muhafazası

1. Organik asit ve esterleri
2. Nitrat ve Nitrit
3. Dumanlama

C. Paketleme

1. Modifiye Atmosfer paketleme (MAP)
2. Kontrollü Atmosfer Paketleme (KAP)
3. Vakum Paketleme (VP)

A. Fiziksel Yöntemlerle Gıdaların Muhafazası
1. Isı işlemi uygulayarak gıdaların muhafazası

Mikroorganizmaların yıkımlanması ve enzimlerin
inaktivasyonu yoluyla gıdaların muhafazasında kullanılan en
etkin ve yaygın gıda muhafaza yöntemi ısı işlemi
uygulamasıdır.

Uygulanan ısı işlemi ile infektif ve/veya bozulmaya yol açan
mikroorganizmaların yanı sıra, bozulmaya neden olan doku ve
mikrobiyel enzimlerin de inaktivasyonu sağlanır

Pastörizasyon
Pastörizasyon (Louis Pasteur’a atfen) sporsuz patojen
mikroorganizmaların eliminasyonuyla mikrobiyel güvenliğin
sağlanması ve bozulmaya neden olan vejetatif
mikroorganizmaların ve enzimlerin yıkımlanarak raf ömrünün
uzatılmasını esas alan bir yöntemdir.

Bu yöntemde hedef alınan patojen mikroorganizmalar ısıya
dirençli sporsuz özellikte olan Mycobacterium tuberculosis
ile Coxiella burnetii’dir.

Pastörizasyon
Sütün pastörizasyonunda 62.8ºC’de 30 dakika uygulanan
düşük sıcaklık uzun zaman (low-temperature long-time; LTLT)
veya 71.7ºC’de 15 saniye uygulanan yüksek sıcaklık kısa zaman
(high-temperature short–time; HTST) teknikleri ile süte ısı
işlemi uygulanır.

Daha sonra aynı sistem içersinde hızla +4ºC’ye kadar
soğutularak buzdolabı sıcaklığında muhafaza edilir.

UHT sterilizasyon
UHT (Ultra High Temperature) sterilizasyon sütlerin 135-
150ºC arasında 2-5 saniye süreyle ısı işlemi uygulanmasını
takiben aseptik olarak paketlenmesi işlemidir.

UHT işlemi uygulanan sütler steril yapıda olup bazen
termofilik sporlarını içerebilir.

UHT işlemi ile sütlerin raf ömrü soğutma işlemine gerek
kalmaksızın birkaç aya kadar uzar.

UHT sütün bozulması, nadiren uygulanan ısı
işleminde canlılıklarını koruyan veya daha sonraki
aşamada bulaşan Bacillus stearothermophilus veya B.
subtilis sporlarının üremesi,

Daha sıklıkla da çiğ sütteki psikrotrof bakterilerin
oluşturduğu ısıya dirençli proteaz ve lipaz gibi
enzimlerin aktivasyonu sonucu şekillenir.

Konserve tekniği
Konserve edilmiş gıdaların şu üstünlükleri bulunmaktadır:

Coğrafi bölge ve mevsime bağlı olarak yetiştirilen ürünlerin her
mevsimde dünyanın her bölgesine ulaştırılabilmesi

Üretimin fazla olduğu yıllarda dayanıklı ürünler halinde uzun
süre muhafaza edilebilir olması

Savaş, deprem gibi olağanüstü durumlarda ve modern iş
hayatında tüketime hazır dayanıklı gıda olarak tüketime
sunulabilmesi

Mikrobiyolojik esaslar
Mikroorganizmaların vejetatif formları maksimal üreme
sıcaklıklarının hemen üzerinde yıkımlanabilirken, spor formları çok
daha yüksek sıcaklık derecelerinde canlılıklarını koruyabilmektedir.

Pastörizasyon işleminden, 100ºC’nin biraz altında ısı işlemi uygulanarak
vejetatif mikroorganizmaların büyük ölçüde yıkımlanması, buna karşın spor
formları ile ısıya dirençli mikroorganizmaların canlı kalması anlaşılır.
Dolayısıyla pastörize edilmiş gıdalar ancak soğukta muhafaza edilebilirler ve
bu koşullarda dahi sınırlı bir raf ömrüne sahiptirler.

Sterilizasyon mikroorganizmaların gerek vejetatif gerekse spor
formlarının yıkımlanarak gıdaların soğuk muhafazaya gerek kalmaksızın daha
uzun süre dayanıklılığının sağlanması işlemidir.

Konserve tekniği
D-değeri yönünden mikroorganizmaların ısıya dirençliliği

Sıcaklık Mikroorganizma D-değeri (dak.)

65.6ºC M.tuberculosis 0.2-0.3
Salmonella spp. 0.02-0.25
S. Senftenberg 0.8-1.0
S. aureus 0.2-2.0
Coxiella burnetii 0.5-0.6
Lactobacillus spp. 0.5-1.0
Maya-küf 0.5-3.0

100ºC B. polymyxa 0.1-0.5
B. macerans 0.1-0.5
C. botulinum 0.1-0.21
C. sporogenes 0.1-1.5

121.1ºC C. nigrificans 2.0-3.0
C. thermosaccharolyticum 3.0-4.0
B. stearothermophilus 4.0-5.0


Mikrodalga

Mikrodalgalar;
Mikrodalga fırınlarda elektrik enerjisinden üretilirler
Metalden yansır; cam, kağıt, plastik vb. den geçer ve
gıdalar tarafından absorbe edilirler
Gıdaların yapısında bulunan zıt yüklü su moleküllerini
(negatif yüklü oksijen ve pozitif yüklü hidrojen atomları)
titreştirir ve su molekülleri hızla hareket ederek dalgalar
boyunca dizilir. Su moleküllerinin hareketi ısı sağlayarak
gıdanın sıcaklığının hızla yükselmesine neden olur.
Bu nedenle su oranı yüksek gıdalar, daha hızlı pişer.

BİR AŞK HİKAYESİ---ASKIM FENERBAHÇE


BİR ASK HİKAYESİ BU ,UZUN ZAMANDIR FENERBAHÇELİ TARAFTARLARI HAKKINKA BİR GÖZLEM YAPIYORDUM VE SONUNDA KESİN BİR YARGIYA VARMIS BULUNMAKTAYIM.


1. OLARAK BİR FENERBAHÇELİ ,FENERBAHÇE NE SKOR ALIRSA ALSIN BİZ FENERBAHÇELİLER ONU HEP DESTEK TAM DESTEK İLE DESTEKLEYECEGİZ
2.FENERBAHÇELİLERE NE OLURSA OLSUN ASLA KARSI Bİ DUSUNCE YÜKLEYEMEZSİN ÇÜNKÜ HANİ FİLMLERDE OLURYA BİRİSİNE ÖYLE BAGLANIRSIN NE YAPARSA YAPSIN ONUN YAPTIGINA İNANMAZSIN İSTE ÖYLE BAGLIYIZ BİZ GFB OLARAK FENERBAHÇEMİZE.


3. OLARAK ÖZELLİKLE BAZI FORUM SAYFALARINDA YAZDIGIM KISKIRTMAYA YÖNELİK YAZILARDA O KADAR SADIK BİR SEKİLDE FENERİ KORUDULAR Kİ
İSTE O ZAMAN ANLADIM BEN NEDEN FENERLİ OLDUGUMU.
FENERLİ OLUNMAZ FEOGULURNERLİ DOGULUR.
4. VE SON OLARAK SÖYLEYECEGİMİZ SÖZ SUDUR Kİ;
DAR AGACINDA OLSAK BİLE SON SÖZÜMÜZ FENERBAHÇE

1907 MARŞI



1907'de Doğdu Aşkımız,
Sarı-Lacivert Renkleri Oldu Şarkımız,
Sporun Her Dalında Bizim Şanımız,
Hiç Bitmedi Bitmeyecek Bizim Aşkımız!!!

Sarı Lacivert Rengimiz,
Fenerbahçe Her Şeyimiz!
Hiç Bir Şeye Değişmeyiz!
Çünkü FENERBAHÇELİYİZ!!!




TRİPCOLİC---UZAK BİR YERDE



İlgili aramalar: müzik - tripcolic-uzak bir yerde -  uzak -  bir -  yerde

DÜNYANIN EN İLGİNÇ 9 HAYVANI

BAZI ZAMANLAR VARDIR..


bazı zamanlar vardır


yüreğin sıkışır, sessiz kalırsın


haykırmak için çırpınırsın ama yapamazsın


hayat sanki durmuştur senin için


kendine bir türlü gelemez,


içinde bulunduğun durumu idraak edemezsin




işte böyle zamanlarda hissedersin


hayal kırıklığının en acı etkisini


böyle zamanlarda gözlersin


kendinden bişeylerin nasıl kopup gittiğini...

KAYNAK.GIMIZI MOMOL

%100 TÜRK MARKALARI

MERHABA ARKADASLAR
SİZİN BİLDİGİNİZ ÜZERE SÜREKLİ HALKI ALIŞVERİŞ YAPMAYA ZORLAMAKTA VE BUNLARI TÜRLÜ OYUNLARLA BASARMAKTALAR.BUNU YANLIŞ MI BULUYORUM?TABİKİDE HAYIR ÇÜNKÜ ONLARIN İŞİ BU!SATIŞ!
BEN DERİM Kİ BU OYUNLARA GELMEYİN!!!!
AMA BAZEN YAPACAK BİRSEY KALMAZ KENDİMİZİ MECBUR HİSSEDERİZ İSTE BU ANLAR İÇİN BENİM SİZLERE BİR ÖNERİM VAR..
EVET ALIŞVERİŞ YAPIN AMA TAMAMEN TÜRK FİRMALARINA KAZANDIRIN.BUNUN İÇİN SİZLERE %100 TÜRK ÇALISANI VE SERMAYESİ OLAN MARKALARI PAYLASIYORUM.ÜLKEMÜZ İÇİN PARAMIZIN DEGERİNİN ARTMASI İÇİN...

                                           %100 TÜRK MARKALARI
1---ÇİLEK                                                                         2---ARÇELİK
3---ATASAY                                                                      4---ETİ
5---MİLLİYET                                                                  6---EFES
7---ANADOL                                                                    8---KOMİLİ
9---AVEA                                                                         10--TÜRKCELL
11--AYGAZ                                                                      12--MEDLİNE
13--MEHMETEFENDİ KAHVECİSİ                             14--VİTRA
15--GARANTİ                                                                  16--MAVİ JEANS
17--DUREX                                                                      18--VESTEL
19--PELİT                                                                        20--SABAH
21--SEK SÜT                                                                   22--İZOCAM
23--ÖZDİLEK                                                                  24--MİGROS
25--OMO                                                                          26--MUDO
27--ECA                                                                           28--SETUR
29--VARAN                                                                     30--TAMEK
31--GOLDAS                                                                  32--POLİSAN
33--ONUR AİR                                                              34--GİTTİGİDİYOR
35--HÜRRİYET                                                              36--DERİMOD
37--TÜRK HAVA YOLLARI                                         38--FİNANSBANK
39--CUMHURİYET                                                       40--ATLASJET
41--PINAR                                                                     42--TÜRKİYE İŞ BANKASI
43--ATV                                                                         44--AKBANK
45--BEKO                                                                      46--ARAS KARGO
47--ARZUM                                                                   48--BANVİT
49--BASAK SİGORTA                                                 50--ÇANAKKALE SERAMİK
51--DAGİ                                                                      52--DEMİRDÖKÜM
53--DESA                                                                      54--GÜLLÜOĞLU
55--GÜRALPORSELEN                                             56--LCW
57--FRİTOLAY                                                            58--HACI BEKİR KAHVECİSİ
59--PAKPEN                                                                60--TEKNOSA

EN UZUN DİLLİ HAYVAN

PRİSON BREAK FRAGMAN

SUPERNATURAL FRAGMANI 3

İlgili aramalar: müzik - styx-renegade -  styx -   renegade -   supernatural -   sam -   dean -   winchester

SUPERNATURAL FRAGMANI 2(5'İN 1'İ BASLADI)

SUPERNATURAL FRAGMANI

SUPERNATURAL WİNCHESTER KARDESLER

VATAN SİZE MİNNETTAR




SİZLERE CANI GÖNÜLDEN TESEKKÜR EDİYORUM SİZLER OLMASANIZ KİMBİLİR BİZ NEREDE NASIL BİR DURUMDA OLURDUK HELAL OLSUN SİZE MEKANINIZ CENNET OLSUN UMARIM BİR GÜN BU VATAN İÇİN ÇARPISMAM GEREKİRSE SİZİN GİBİ CANI GÖNÜLDEN SAVASMAK BANADA NASİP OLUR
                                                                                      :D

ESRA TATLIKAN-SENSİZLİK

İlgili aramalar: amatör - sensizlik-esra tatlıkan -  esra -  tatlıkan -  gitar -  müzik -  candan -  erçetin -  yorum -  ses -  şarkı -  sensizlik

SELL FELAKETİ--İSTANBUL FELAKETİ

TÜRK KOMEDİ KORKUNÇ SAKA

İlgili aramalar: komik - orjinal türk şakası :)) -  bünyamin -  bu -  ne -  oğlum -  yok -  böyle -  bir -  şaka -  orjin -  türk

CİDDİMİSİN?? AA SKEÇMİŞ

VAMPİR KÖPEK

İlgili aramalar: hayvan - vampir köpek -  köpek -  vampir -   amerika

SUPERNATURAL 5.SEZON BASLIYOR

MERHABA ARKADASLAR HEYECANLA BEKLEDİĞİM SUPERNATURAL IIN BESİNCİ SEZONU BASLAMAK UZERE YAYINLAMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM UMARIM SİZLERDE BEGENİR VE BENİM GİBİ HEYECANLA İZLERSİNİZ
                                                                                                         GGK09

TÜRKİYE--BOSNA HERSEK 1:1

BÜYÜK ACIMIZ 09.09.2009

BÖYLE BİR YAZIYI HİÇBİR ZAMAN PAYLASMAK İSTEMEZDİM AMA ELDEN NE GELİR ÜLKEMİZİ SELLER GÖTÜRÜRKEN, SİİRT TE VAN DA VATANIMIZ İÇİN CANINI VEREN ONCA SEHİTİMİZ VARKEN BU YAZIYI PAYLASMAMAK YANLIS OLACAKTIR.KESKE BUNLAR OLMASA KESKE ÜLKEMİZDE HEP BERABER MUTLU MESUT YASAYABİLSEK AMA İKİ TANE SER..Z YÜZÜNDEN ÜLKEMİZİN YERALTI VE YERLESİMİYLE UGRASMAKTANSA TÜM PARAMIZI SEREFSİZ PKK YÜZÜNDEN BBOSA HARCAMAKTAYIZ İNANIYORUM Kİ EN KISA ZAMANDA BU SEREFSİZLERDEN KURTALACAGIZ VE EL BİRLİĞİYLE BU SORUNLARDAN KURTULACAGIZ

TÜM SEHİT AİLELERİMİZE VE SEL FELAKETİNDE YAKINLARINI KAYBEDENLERE
ŞAHSIM ADINA ALLAH’TAN RAHMET, KEDERLİ AİLESİNE BASSAGLIĞI DİLERİM

FARK VAR----Hayatımzın farkı NE

Nasil bir toplumda yasiyoruz anlamasi zor hersey yozlasmaya baslamis herkes birbirinden sikayet eder olmus insanlar birbirinden bir okadar kopuk komik olansa modernlesiyoruz edasinda olan bu insanlar tam tersi kölelesiyor saçma sapan seylere bagimli yasiyor farkinda degiller her ay takip etmek zorunda kaldiklari faturalari ekstreleri girdiler çiktilar sonrada sikayet edip duruyorlar sanki onlari zorlayan birileri varmis gibi ee kanmayin arkadasim biraz gözü açik olun mutlu olabileceginiz bir toplum bir yasam için biraz emek sarfetmek gerek biraz düsünelim önce birbirimize saygili olmayi ögrenelim anlayissiz oldukça hiç bir yere varamayiz modern insan karsidaki insani düsünen insandir modern insan önce bir aynaya bakip kendi yaptigi hatalari görüp ona göre elestiri yapabilen insandir öyle bizim toplumun anladigi gibi birilerini
kendine model alip taklit eden insan degldir lütfen bunlari konusalim tartisalim
 
YORUMLARINDAN DOLAYI AKADASLARIMA TESEKKUR EDERİM

KADİR HAS STADI----TÜRKİYE-Estonya::::4-2

HAYKO ÇEPKİN---DEMEDİM Mİ--İLAHİSİ

İŞTE SLATAN İBRAHİMOVİÇ BÜYÜSÜ

CRİS. RONALDO ÇILDIRTTI RAKİBİNİ

ŞEÇİMİNİ YAP YA FENERBAHÇE YA BEN?HAH

OKTAY KAYNARCA---ÜÇ YASLI ADAM

İlgili aramalar: tv - üç yaşlı adam bir araya gelirse ne olur... -  üç -  yaşlı -  adam -  bir -  araya -  gelirse -  ne -  olur

İNİZAR-BÜYÜK İNSAN YENİ KLİP

GERİ DÖN NE OLUR GERİ DÖN UTANIR DİYEMEM

İlgili aramalar: müzik - ne olur, gerİ dön -  ne -   olur -  gerİ -  dÖn

SİNEM----YAGMUR

SERTAB ERENER-BU BÖYLE

MUSA-GÜLSAH DÜET-ÇEK GİT BEBEĞİM

GÖKSEL-Bİ SENİ KONUSURUM

SELAM DOSTLARIM