SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

SEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ


EY TÜRK İNSANI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDASLARI BUGUN BU YAZIYI YAZMA FIRSATIM VAR İSE BU BİZİM ATALARIMIZ EN ÖNEMLİ LİDERLERİMİZDEN OLAN YÜCE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SAYESİNDE. BİZ BUNU BİZE BAHSEDEN BİZLERE BU FIRSATLARI TAIYAN İNSANLARI NASIL UMURSAMAYIZ?? ONLARA NASIL ARKAMIZI DÖNEBLİRİZ?? BİZE KENDİ GERÇEĞİMİZİ UNUTTURMAYA ÇALISIYORLAR. BİZİ BİRBİRİMİZE DÜSÜRMEK İSTİYORLAR. BİZİ PARÇALAMAK İÇİN HER TÜRLÜ YOLU DENİYORLAR. AMA BİZ ATALARIMIZIN BİZE ÖĞRETTİĞİ GİBİ, BİZLERE GÖSTERDİKLERİ GİBİ HER NE TÜRLÜ OYUN OYNARLARSA OYNASINLAR, NE ZAMAN NASIL SALDIRIRLARSA SALDIRSINLAR BİZ ONLARA KARŞI BU GÜNE KADAR NASIL BİR ARADA YASADIYSAK ÖYLE YASAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK GÜNÜMÜZDE NEREDEN BULUYORSA! ÖYLE BİR CESARET BULUYOR Kİ İKİ GÜNDÜR TÜM TÜRKİYE GENELİNDE OLAYLAR GERÇEKLESTİRMEKTE. HER GÜN BİZ KENDİ DAVAMIZDA SAVASIYORUZ DİYE ONLARCA İNSANA KIYIYORLAR SONRADA SEHİTLERİMİZE LAF EDİYORLAR. ONLAR SAÇMA SAPAN BİR İNAT UGRUNA, KÜRT SORUNU DİYORLAR ASLINDA SÖYLE BİR BAKTIGIMIZDA ÜLKEMİZDE YASAYAN KÜRTLER ÇOGU TÜRK İNSANINDAN DAHA İYİ BİR HAYAT SÜRÜYORLAR.EN BASİTİ KENDİ HAYATIMDAN BİR ÖRNEK İSİM VERMEK İSTEMİYORUM BUNDAN DOLAYI BİRAZ DOLAYLIYACAGIM OLAYI: MAHALLEMDEKİ KÜRT BİR AİLE HER HAFTA HASTANE KONTROLA GİDİYOR HER HAFTA BİR SORUN YASIYOR, EN ÖTÜSÜ DAHA 2 SENE ÖNCE AİLENİN REİSİ AMELİYAT OLDU VE DEVLETİMİZ ONLARA YETERİNCE YARDIM GÖSTERDİ. ONLARA MADDİ HER TÜRLÜ OLANAGI SAGLADI FAKAT BEN- ALLAH'IMA ŞÜKÜRLER OLSUN TURP GİBİYİM- BİR KERE HASTANEYE MUAYENE OLMAYA GİTTİĞİMDE HEM ÜNİVERSİTE ÖĞENCİSİ OLMAMA HEMDE ANNE VE BABAMIN BAĞKURU OLMASINA RAGMEN 1 AYLIK BİR GECİKMELİ ÖDEME YAPILDIĞI İÇİN BENDEN MUAYENE ÖDEMESİ TALEP ETTİLER.

EY YÜCE ÖNDER ATATÜRK, SEN Kİ BİZE BU TOPRAKLAR ÜZERİNNDE YASAMAYI NASİP ETTİN, SEN Kİ BİZİM BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN  ÇARPISMAYI ÖĞRETTİN, SENİN VE BU VATAN UĞRUNA HERSEYİ YAPMAYA HAZIRIM BİR TÜRK GECİ OLARAK. SİZ PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI LÜTFEN BU SAÇMA SAPAN UGRASTAN VAZGEÇİN GELİN TÜRKİYE BAYRAĞI ALTINDA HEP BERABER MUTLU MESUT YASAYALIM AMMA EGER BÖYLE BİR NİYETİNİZ YOK İSE BOS YERE BİZİMLE ÇARPISIP NE KENDİNİZE NEDE BİZLERE KIYMAYIN. DIŞ ÜLKELERİN OYUNLARINA GELMEYİN. GÖRÜYORSUNUZ EN BASİT GÖRSEL OLAY IRAK. ORAYADA AYNI SAÇMALIKLARLA BEYİNLERİNİ YIKADILAR SONRA OLMAYAN İKİ TANE NÜKLEER BASLIK VAR DİYE ÜLKEYE GİRİP ONLARA YILLARCA ZULUM YAPTILAR. GELİN SİZ BU OYUNA GELMEYEN SOKAKLARDA TERÖR YARATMAYIN. GİDİN KENDİ İŞİNİZİ YAPIN.

ÖLMEYİN ÖLDÜRMEYİN
                                             İNSANCA YASAYALIM
                                                                                        İNSANCA ÖLELİM

SUPERNATURAL 5.SEZON LİNKLERİ


Dizimiz Winchester ailesi ve onlara bağlı olarak çevrelerinde meydana gelen doğaüstü ve mistik olaylar silsilesini içermektedir. John Winchester in eşi Mary Winchester’ın esrarengiz ve doğaüstü bir takım olaylar sonucunda bir yangında ölmesi hikayemizin başlangıç noktasını oluşturmaktadır. Bu olaydan sonra Jonh Winchester ve oğulları Sam ve Dean bu olayın sorumlusu yaratığı avlamak için yollara düşerler, bu esnada karşılaştıkları bir çok yaratık ve doğaüstü olaylara da karışmadan edemezler. Zamanla artık bunu kendilerine meslek edinirler ama temel hedefleri olan annelerinin ölümüne yol açan yaratığı aramaktan da geri durmazlar.


Dizi içerisindeki karakterleri inceldiğimizde Jonh Winchester koruyucu, ailesine çok düşkün olan ama bir o kadarda otoriter yapısıyla dikkat çeken bir karakter tablosu çizecektir, zaten onun bu yapısı dizideki bir çok olaya yön vermektedir. Kardeşlere baktığımızda ikisi de birbirini tamamlar nitelikte özelliklere sahiptir. Küçük kardeş Sam kendisine babası ve abisinde farklı bir yol çizmeye çalışır. Okula devam eder, kendine uzun süreli sağlam ilişkiler edinir ve eskiden sevgilisi Jessica bir iblis tarafından öldürülmüştür.Ama gelin görün ki gelişen olaylar onun da kardeşi Dean gibi bir yaratık avcısı olmasını engelleyemez. Ağabeyine oranla daha ılımlı bir karakter görünümü vermektedir. Dean ise özellikle babasının da etkisiyle küçük kardeşe tezat yaratık avlamaya hayli hevesli, serseri ruhlu bir yapıya sahiptir. Bu abi kardeş olayı biraz klişe gibi gözükse de sonuçta oyunculuk herşeyi değiştiren yegana faktördür.


Supernatural 5.sezon 1.bölümünü indirmek için tıklayın
Supernatural 5.sezon 2.bölümünü indirmek için tıklayın
Supernatural 5.sezon 3.bölümünü indirmek için tıklayın
Supernatural 5.sezon 4.bölümünü indirmek için tıklayın
Supernatural 5.sezon 5.bölümünü indirmek için tıklayın
Supernatural 5.sezon 6.bölümünü indirmek için tıklayın
Supernatural 5.sezon 7.bölümünü indirmek için tıklayın
Supernatural 5.sezon 8.bölümünü indirmek için tıklayın
Supernatural 5.sezon 9.bölümünü indirmek için tıklayın
Supernatural 5.sezon 10.bölümünü indirmek için tıklayın
 
Devamı en kısa zamanda karsınızda olacaktır.

KIZILAY-GÖNÜLLÜ KAN BAĞISÇISI ARIYOR


EGER SENDE CAN KURTARMAK İSTİYORSAN EGER SEN DE İYİ BİR VATANDAS OLMAK İSTİYORSAN SANA DÜSEN İNSANİ GÖREVİ YERİNE GETİR, DÜZENLİ OLARAK EN AZ 3 AY OLMAK ÜZERE BELLİ ARALIKLARLA KAN VER
                                                      KAN HAYATTIR, HAYAT KURTARMAK SENİN ELİNDE

ÖĞRENCİ DUASI ANCAK BÖYLE OLUR


FENER 8JK MAÇI YORUMUM


MAÇI CANLI OLARAK İZLEYEMEDİM FAKAT ARDINDAN İZLEDİĞİMDE HAK ETMİŞ ZANNETTİM TV GÖRÜNTÜLERDE. FAKAT TEKRAR İZLEDİĞİMDE 90 DAKİKA GÖRDÜM Kİ GERÇEKTEN FIRAT AYDINUS HER DERBİDE OLDUGU GİBİ BU DERBİDE DE KENDİ SANINI YÜRÜTMÜŞ SAHANIN ALLAH'I SANMIŞ KENDİSİNİ YİNE. AMA TANRININ SOPASI YOK HATIRLADIGIMIZ GİBİ BİR ALİ AYDIN OLAYI YASADIK. KİMSE KENDİNİ BU DÜNYANIN SAHİBİ SANMASIN YUKARDA ALLAH VAR ALLAH

HEY AZİZ BASKAN SANADIR BU SÖZLERİM; SENDEN BU TARRAFTARIN İSTEDİĞİ BU TAKIMI SANININ YANINA GÖKLERE ÇIKAR BIRAKSIN BU YERİN ASLANI GÖKLERİN KARTALINI SEN ONLARA GÖSTER FENERİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ SEN BU TAKIMA GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK BASKAN OLMAK ÜZERESİN BENCE OLDUNDA ,BUNUN İÇİN SEN AZİZ BASKAN BU TAKIMI ELLERE TESLİM ETME ,BU TAKIMI SENİN ONURUN SEREFİN LÜTFEN AMA LÜTFEN BU TAKIMIN BASINDA OLDUGUNU HİSSETİR ARTIK SU FEDERASYONA.

EY FIRAT AYDINUS O KADAR MAÇ YÖNETTİN HİÇ SENİ BU KADAR TOPLA MAÇLA OYNARKEN GÖRMEMMİŞTİK. SONUNDA BUNU DA YAPTIN 8JK NÜ BASIMIZIN TAÇI YAPTINIZ YILLARDAN BERİDİR TEKNİK DREKTÖRLÜK YAPMIŞ BİR ADAM M.DENİZLİ DAHA SAMPİYONLAR LİĞİNDE İLK GALİBİYETİNİ ALIYOR VE HAYRETLER İÇİNDE İZLEDİĞİM BİR KONUSMA YAPIYOR BENİ BASBAKAN ARAYIP TEBRİK ETTİ BU GALİBİYET 8JK IN DEĞİL TÜRKİYENİN KUSURA BAKMA O KALİBİYET NE TÜRKİYENİN NE DE BEŞİKTASIN O SADECE SENİN KARİYERİNDE OLAN KOCA BİR BOŞLUKTU VE ONU KOCA BOŞLUĞA SADECE BİR TAS ATTIN. AMA ÜZGÜNÜN O DELİK HER ZAMAN BOŞ KALACAK SENİN İÇİN.

EY FENERBAHÇEMİN MÜKENMEL FUTBOLÇULARI SİZDEN TEKBİR İSTEĞİM VAR NE OLURSA OLSUN SİZLERE KARŞI NE YAPILIRSA YAPILSIN BU ALDATMALARA KANMAYIN ONLARA KARŞI YAPILMASI GEREKEN NEYSE ONU YAPAN-KISASA KISAS-SİZ FENERBAHÇENİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FUTBOLCULARISINIZ LÜTFEN ARTIK KENDİNİZİ GÖSTERİN SİZLERE BİR HAYAT BAGLADIK LÜTFEN BİZLERİ UNUTMAYIN.HEPİNİZE TESEKKÜR EDİYORUZ KASIMPASA ÖNÜNDE SİZDEN FARK BEKLİYORUZ SÖYLE 5 -6 GÖSTERİN KENDİNİZİ

TÜM İSLAM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM


YILLARDAN BERİDİR ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA KUTLADIĞIMIZ KURBAN BAYRAMIMIZ YİNE GELDİ ÇATTI. SÖYLE BİR BAKTIĞIMIMDA 3-5 YIL ÖNCEKİ BAYRAMLARDAKİ YASANDIGI GİBİ HEYECAN BEKLEYİS ARTIK GÖREMİYORUM.AMA YİNEDE BAZI İNSANLARDA BU HEYECANI HALEN DAHA SÜRDÜRÜYOR. BU HEYACAN BENİ MUTLU EDİYOR .VE HER BAYRAM OLDUĞU GİBİ BU BAYRAMIDA SABIRSIZCA BEKLİYORUM. UMUYORUM Kİ BU BAYRAMDA ESKİLERİ GİBİ MUTLU SEVİNÇLİ VE TÜM SEVDİKLERİMİZLE BİRLİKTE GEÇİRMEK DİLEĞİYLE TÜM İSLAM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMINI KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM.NİCE MUTLU HUZURLU SEVİÇLİ HEP BİRLİKTE GEÇİRMEK DİLEĞİYLE.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN


Eğitim ve öğretim, insana nitelik, kişilik, kültür, yargılama ve gerçeğe ulaşabilme becerisi kazandıran bir etkinlikler bütünüdür. Bu niteliklere ulaşabilen insan, hem kendi vicdanı hem de toplumsal değer açısından yücelmiş, kendini bulmuştur.

Günümüz insanı, eğitim yoluyla bazı becerilerini geliştirme, üretken olma niteliğine ulaşmak zorundadır. Eğitim de okuma ve yazma, teorik bilgiler öğretmenin ötesinde insana nitelik kazandırma amacına yönelmiştir.

Kişiyi yaşadığı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatma, toplumun değer verdiği alışkanlıkları kazandırma Millî Eğitimimizin en önde gelen amaçlarındandır. İnsana, topluma ve devlete sevgi, saygı gibi yüce duyguları benimsetebilmek de eğitimin en önemli amaçlarındandır.

Teknolojideki hızlı gelişmeler öğrenme ortamlarında hızlı bir değişime ve çeşitliliğe yol açmıştır. Artık eğitim ve öğrenme ortamları sadece okul binaları ve sınıflarla sınırlı değildir. Bilgisayar teknolojisine bağlı çoklu ortamlar ve iletişim teknolojisindeki gelişmelere bağlı bilgi ağları, birer elektronik öğrenme ortamı oluşturmaktadır.

Günümüzde, toplumun ihtiyaçları ve çağın gerekleri doğrultusunda öğrenciyi merkez alan eğitim metotları ön plâna çıkmıştır. Bu eğitim modeli içinde öğretmenler, öğreten değil, rehberlik edendir. Öğretmen, öğrencilerine araştırma, en kısa yoldan bilgiye ulaşabilme ve ulaştığı bilgiyi kullanma, kısaca öğrenmeyi öğrenme konusunda rehberlik edendir.

Öğrencinin ihtiyacı, öğrenme düzeyinin tespiti ve öğrenciye sunulacak bilgi konusunda eğitim teknolojisinin çok önemli bir rolü vardır. Bilginin öğrenciye en kolay, en hızlı biçimde ve eksiksiz olarak aktarılması, istenilen öğretim hedeflerinin bütün öğrencilere kazandırılabilmesi için öğretmenlerimize en önemli rehberliği eğitim teknolojisi yapmaktadır.

Kişiyi kademe kademe değişik öğretim kurumlarında hayata hazırlayan öğretmenler, elbette toplumların mimarlarıdırlar. Yine öğretmenler, toplumların alın yazısına damgasını vuran kişilerdir. Toplumumuzu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak da öğretmenlerdir.

Bilgi ve sevgileriyle geleceğe ışık tutan öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” kutluolsun!
                                                                                                                                  ALINTI


FENER AŞKI ADAMI SAİR YAPAR



Seyirci değil .........T A R A F T A R...



Bayramda değil.....K A R A G Ü N D E...


Moda için değil.......F O R M A için...


Kupa için değil.......A R M A için...


Hava için değil.......S E V D A için...


90 dakika değil......Ö M Ü R B O Y U..


Yalanla değil..........K A N I Y L A...


Ayrı ayrı değil........O M U Z O M U Z A....

ARKADASLARIMDAN KÜÇÜK BİR İSTEK




MERHABA ARKADASLAR

FARKETTİMDE BAZI SEYLER İSTEMEDEN OLMUYOR.

BU SEBEBDEN DOLAYI SİZ ARKADASLARIMDAN İSTEDİM İKİ DAKİKANIZI AYIRMANIZ

VE SİTEME ÜYE OLMANIZ BU ÜYELİK HERHANGİ BİR MADDİ ÖDEME İSTEMEMEKTE

BUNUN İÇİN UMUYORUM SİZ DEGERLİ ARKADASLARIM SİTEME ÜYE OLACAK VE

HAFTADA BİR DE OLSA BENİ HATIRLAYIP SİTEMİ SİYARET EDERSİNİZ.

(küçük bir uyarı::::siteme tekrar dönebilmek için lütfen sık kullanılanlara ekleyin=)

VETERİNER HEKİME LAZIM OLAN LATİN KELİMELER


                                                           

Articularis: Eklem                                                           Vertebrae: Omur


Processus: Çıkıntı                                                            Fossa: Çukur


Tuberkulum: Yumru                                                         Foramen: Ufak Delik


Ala: Kanat                                                                        Arcus: Kemer


İncusura: Çentik                                                               Facies: Yüz


Fovea: Sığ Çukur                                                              Axis: Eksen


Cidago Bölgesi: Sırtın En Yüksek Yeri                           Accessorius: Fazladan,Eklenti


Basis Osis Sacri: Sacranın Temel Kemiği                      Crista: Sivri

Apex: Uç                                                                            Pars: Kısım


Sternal: Bağlı Uçlu                                                            Asternal:Serbest uç
Cartilago:Kıkırdak                                                            İnter:Ara        
       
Colum: Boyun                                                                    Stybideus: Uzun ve sivri uçlu

Capisis: Küçük Baş                                                           Spatium: Boşluk


Sulcus: Oluk                                                                       Verae: Hakiki


Angulus: Kıvrım                                                                 Spuriae: Yalancı


Corpus: Gövde                                                                    Fluctuantes: Hareketli


Statium: Boşluk                                                                   Genu: Diz Gibi Çıkıntı


Sternum: Döş Kemiği                                                          Manubrium: Ön Taraf


Xiphosternum: Özel Kemik Adı                                          Cavum: Boşluk


Scapula: Kürek                                                                    Humerus: Kol veya pozu


Carpus: Ön ayak bileği                                                        Metacarpus: Ön ayak tarağı


Ulna: Dirsek kemiği                                                             Radius: Döner Kemiğe ait


Digit: Ön ayak parmak                                                        Major: Büyük


Minus: Küçük                                                                       Brachi: Kol


Musculi: Kasla ilgili                                                              Condylus: Lokma,Çıkıntı


Epi: Üzerinde                                                                          Epicondylus: Çıkıntı Üzerinde


Ligametac: Bağ                                                                      Supra: Üst


Trochlea: Organın makara görevi yapan kısmı                    Deltoidea: Hatları üçgen olan
 Olecranon:Unlanın proksimal kıvrımlı dirsek yapan ucu     Tricipitis: Üç başlı kası gösteren

Clavicula: Köprücük Kemiği                                                  Spina: Diken benzeri uzantı


Glenoidalis: Yayvan,yuvarlak eklem yüzü                             Acromion: Omuz çıkıntısı


Margo: Kenar                                                                          İnfria: Altında, aşağısında


Sub: Alt                                                                                     Cavitas: Oyuk, boşluk


Hamatus: Kancalı, çengelli                                                       Antebrachium: Ön kol


İntervertabrale: İki omur birleşince oluşan delik(yandakiler)

İnterarcualia: İki omur birleşince oluşan delik(üsttekiler)

Promontorium: Küçük Tümsekleşme


T.C. ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI


2009-2010 sezonunda yeni sponsoru Ziraat Bankası adı altında düzenlenecek olan Türkiye Kupası'nda kura çekimi sona erdi. Galatasaray ile Trabzonspor aynı grupta yer alırken, kupa dev maçla başlayacak.umurım bu sezon fenerbahçem kupayı müzesine götürür dede torununun torununu görür.






A GRUBU

Fenerbahçe - Eskişehirspor - Antalyaspor - Altay - Tokatspor
B GRUBU


Denizli Belediyespor - Trabzonspor - Galatasaray - Ankaragücü - Orduspor
C GRUBU


Giresunspor - Tarsus İdmanyurdu - Sivasspor - Bursaspor - Denizlispor
D GRUBU

Manisaspor - Kasımpaşa - Konya Şekerspor - Beşiktaş - İstanbul B.B.

KURBANLIK HAYVANLARDA ARANAN ŞARTLAR



Kurban edilecek hayvanlar, koyun, keçi, sığır, manda ve devedir.
Vahşi hayvanlardan kurban etmek caiz değildir. Çiftleşen hayvanlardan doğan yavrunun annesi ehlî ise erkeği vahşî'de olsa bu yavrudan kurban etmek câizdir. Çünkü hayvanlarda yavru anneye tâbidir.

Koyun ve keçinin bir yıllığı kurban edilir. Ancak altı ayını doldurmuş olan kuzu annesinden ayırdedilemeyecek kadar gösterişli ve semiz ise kurban edilebilir. Oğlak için bu durum geçerli değildir.

Sığır ve mandanın iki, devenin ise beş yaşında olanı kurban edilir.

Koyun ve keçi bir kişi adına kurban edilebilir.

Sığır ve deveye ise birden yediye kadar kişiler ortak olabilir. Ancak ortaklardan her biri müslüman olmalı ve kurban niyetiyle ortaklığa girmiş bulunmalıdırlar.


Et yeme maksadıyla ortaklık kurulursa veya birisi et yeme maksadıyla ortaklıkta bulunursa hiç birisinin kurbanı yerine gelmiş olmaz. Sığır veya deveyi kurban etmek üzere ortaklık kuranlardan her birinin vacip olan kurban niyyetleri şart değildir. Ortaklardan bazısı vacip olan kurban, bazıları nafile, bazıları keffâret kurbanı, ceza kurbanı, Hacc-ı temettü veya Hacc-ı kıran kurbanı, akîka kurbanı gibi değişik niyetlerle oraklıkta bulunabilirler.

Kurban kesildikten sonra et, tartı ile eşit şekilde paylaşılmalıdır.

Yaradılıştan boynuzsuz, burma, yenini yiyebilen delirmiş hayvan, çok zayıflamamış olan uyuz hayvan, yaradılıştan kulakları küçük olan hayvan, dişlerinin azısı düşmüş veya dişleri olmadığı halde yemini yiyebilen ve otlayabilen hayvanlardan kurban etmek câizdir.

1-Bir veya iki gözü kör,
2-kemiğinde ilik kalmayacak kadar zayıflamış,
3-kesileceği yere gidemeyecek derecede topal,
4-kulak veya kuyruğunun yarıdan fazlası kesilmiş veya kopmuş,
5-boynuzunun çoğu kırılmış, memesi kesilmiş,
6-yavrusunu emziremeyen,
7-memesi kurumuş veya memelerinden birisi sütten kesilmiş
olan koyun-keçi ile,ikisi sütten kesilmiş sığır-deve,
8-dört ayağından biri kesilmiş olan hayvan, burnu kesilmiş, pislik yiyen hayvanlar etindeki pislik temizleninceye kadar tutulmamış ise kurban olmazlar.
 (1)
Bu konuda ulemadan bazıları şöyle bir genel kaide koymuşlardır: "Hayvandan tam olarak, güzelce istifadeye mani olan her kusur kurbana manidir." Kusur bu durumda değilse kurbana mani değildir. Kurbana mani olan bu kusurlar zengin içindir. Zengin, kurban edeceği hayvanı bu kusurlardan biri bulunduğu halde satın alırsa veya satın aldıktan sonra bu kusurlardan birisi meydana gelirse bu hayvanlar kurban edilemez. Fakir için ise her hâlükârda kesmek câizdir.








DÜNYANIN EN SEVİLEN KEDİSİ GARFİELD


Garfield, 19 Haziran 1978'de gazetelerde yayınlanmaya başlayan; tembel bir kedinin maceralarını anlatan bir karikatür dizisinin ve dizinin kahramanı olan kedinin ismidir. Garfield kısa sürede çok sevildi. 1985-1987 yıllarında tanınmışlığını tam yitirmeye başlamıştı ki 1988 yılında çizgi filimlerinin bir kısmı yapıldı. 1990'larda ise bu çizgi filmler yayınlanmaya başladı. Garfield tanınmışlığını geri kazandı; adına birçok anlaşma yapıldı -defter, kitap, silgi ve oyuncakları da bunlardan birkaçı-. Garfield 1992'de karikatür olmaktan çıkıp evlerimize çeşitli şekillerde girdi çizgifilm, kalem, kitap, silgi gibi birçok ürünü ile çocuklar üzerinde büyük bir yer edindi. 2004 yılında Garfield'in ilk filmi Garfield yapılarak yayınlandı. Bu filmde Garfield, animasyon olarak çizilmişti. 2006 yılında Garfield 2 gösterime girdi. 1996 yılında ABD ordusu tarafından yeni kurulan bir üssün maskotu olarak kullanılmak istenilse de buna izin verilmedi sadece bunlardan biri. 26 Kasım 2007'de Türkiye'de 3. versiyonu "Garfield Gets Real" Garfield geri gönüyor olarak beyazperde de yerini aldı. Bu filmin diğer 2 film ile ilgisi olmaması ve 1997 yılındaki gibi Garfield ve arkadaşlarının olduğu bir filmdir. Ayrıca Garfield sokağından dışarı çıkmayı ilk filmde Odie için başarmıştır. 29 Ağustos 2008 tarihinde ise Garfield in en son filmi olan 'Garfield Fun Fest 'vizyona girmiştir

Garfield bu kez hem Komedi Festivali’ni, hem de sevgilisi Arlene’i kazanmak için mücadele veriyor. Garfield’i Okan Bayülgen seslendirdi. İSTANBUL - Dünyanın en komik kedisinin son macerası “Garfield’s Fun Fest/Garfield Komedi Festivali” adlı film, 29 Ağustos’ta vizyonda. Anadolu Ajansı’nın United International Pictures (UIP) Türkiye'den aldığı bilgiye göre, senaryosunu Garfield serisinin yaratıcısı Jim Davis’in yazdığı, “Cesur Balık” ve “Garfield Geri Dönüyor” filmlerinin yönetmeni Mark Dippe ile Kyung Ho Lee’nin yönettiği film hakkında ilk bilgiler yayınlanmaya başladı.

“Garfield Komedi Festivali”nde “Garfield”i yine Okan Bayülgen seslendirdi. Filmde “Bekçi” karakterine Ahmet Erez, “Roger” karakterine Serhan Arslan, “Charles” karakterine Ayhan Kahya, “Freddy” karakterine Devrim Parscan ses verdi.

Bugüne kadar Türkiye sinemalarında “Garfield” filmlerini 938 bin kişi izledi. Dünyada 135 milyon “Garfield” kitabı satıldı.

Dünyanın en tembel, açıkgöz ve sevimli kedisi Garfield’ın yeni macerası şöyle:

“Garfield, çizgi roman dünyasının en eğlenceli performansının ödüllendirildiği ‘Komedi Festivali’nde uzatmalı sevgilisi Arlene ile bugüne kadar defalarca birincilik kazanmıştır. Ancak bu yıl Garfield tek başına yarışmak zorunda kalır. Çünkü çizgi roman dünyasına yeni adım atan yakışıklı kedi Ramone, çok kısa sürede inanılmaz bir hızla çok sayıda hayran edinmiş ve bu arada Garfield’ın uzatmalı sevgilisi Arlene’in de kalbini kazanmıştır.

Yükselen değer Ramone ile Arlene’in birlikte sergilediği tango dansının izleyicilerin büyük beğenisini ve takdirini kazanması üzerine Garfield ümitsizliğe kapılır ve eski popülerliğini elde edebilmek için çareler aramaya başlar. Bu amaçla da Garfield ile sadık dostu Odie, Garfield’a ‘Komedi Festivali’ Birincilik ödülünü kazandıracağı söylenen efsanevi ‘komik su’yu bulmak için bir yolculuğa çıkarlar.

Bu suyun, dünyanın ilk komedyeni Freddy Frog’u yarattığı söylenmektedir. Yolculuk boyunca çeşitli sınavlardan geçen, çeşitli engellerle karşılaşan kahramanlarımız Garfield ile Odie sonunda Freddy Frog’la tanışmayı başarırlar. Freddy Frog ihtiyaç duyduğu mizah gücünün aslında kendi içinde olduğunu Garfield’ın anlamasına yardımcı olur. Garfield artık ne pahasına olursa olsun ‘Komedi Festivali’ yarışmasına geri dönmelidir. Bunu yapmadığı takdirde yükselen değer Ramone hem yarışmayı hem de Arlene’i kazanacaktır.”



İÇİMDEN GELEN BİR YAZI


BİR VETERİNER ÖĞRENCİSİ OLARAK HELEDE DİĞER FAKÜLTELERLE KENDİ FAKÜLTEMİ KARSILASTIRIRSAM TAMAMEN İSKENCE GİBİ.SABAH 8.45TEN AKSAM 17.15 E KADAR HERGUN BU ÇİLEYİ ÇEKMEK,HER İNSANIN ÇEKEBİLECEGİ BİR YÜK DEĞİL TABİKİDE.
ÖZELLİKLE SINAV ALT LİMİTLERİNİN 50 YE ÇIKARILDIGI DÜZÜNÜLÜRSE VE SENDEN ÖNCEKİLER 20 ALARAK GECDİĞİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULURSA BU BİRAZ İNSAFSIZCA.BU YÜZDEN SABAHTAN AKSAMA KADAR ÇALISMAK ZORUNDAYIZ. TABİKİDE BAZI DÜZENLEMELER YAPILABİLİR FAKAT BU NEDEN HEP ÖĞRENCİLERİ ZORLAMAK ADINA YAPILIR BUNU ANLAMAK BİRAZ GÜÇ. BİZ VETERİNER HEKİM OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK VE BU YOLDA İLLAKİ ÖNÜMÜZE BİRÇOK PATİKA ÇIKACAK, BİZİ BU YOLDAN SAPTIRMYA ÇALISAN İNSANLAR OLACAKTIR


AMA BİZİM ONLARA KARŞI GÜÇLÜ OLMAMIZ TEKABÜL GÖRÜR. ONLARDAN ÖNCE BİZİM ARKAMIZDA OLAN ANNEMİZ BABAMIZ VE ONUN GİBİ İNSANLARI YOK SAYAMAYIZ VE SAYMAYACAGIMDA ONLAR BİZİM İÇİN NE DÜSÜNÜYORLARSA BEN DAHA İYİSİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAGIM VE ŞUAN YAPMAKTAYIM İNSALLAHTA BU BÖYLE DEVAM EDECEK BANA VE ABİME BU YOLDA DESTEK OLAN HER TANRI KULUNA MİNNETTARLIĞIMI BİLDİRMEK İSTEERİM. BİZLER SİZLERE LAİK OLMAYA ÇALISACAGIZ.


KAYSERİDEN BİR OLAY



Yakın zamanların birinde Kayseri`de Amerikalıların yardımı ile karayolu çalışmaları yapılıyormuş. Bölgeye yakın bir köyde de köylüler bir patika
yolu yapıyorlarmış.
Bunun için bir eşeği tepeye doğru kovalayıp onun geçtiği yeri sertleştirerek yolu tamamlıyorlarmış . Malum, hayvan içgüdüsel olarak hedefe doğru en az yorucu yolu seçer ya!...
Bu köylüler, O sırada orada vazifeli olan bir Amerikalı mühendisin dikkatini çekmiş.
Mühendis olanları merak ederek tercümanı ile yanlarına gitmiş
-'Kolay gelsin, ne yapıyorsunuz ?
İçlerinden en uyanık olanı;
-'Yol yapıyoz' diye cevap vermiş.
-'E, bu eşek ne işe yarıyor?
Köylü genel işlem sırasını şöyle bir anlatmış. Eşeğin yolun nereden geçeceğine karar verdiğini söylemiş. Amerikalı mühendis yerlere yatmış gülmekten...
- Eee...Eşek bulamayınca ne yapıyorsunuz ?
Köylü cevap vermiş:
- O zaman Amerika`dan mühendis getirtiyoruz..!