SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

2011 Veteriner Hekim Yılı

               Bugun bu bildiriyi gördüğümde bir yandan sevindim bir yandan üzüldüm. Nasıl olurda böyle bir duyuruyu simdi görebilirdim. Ama olsun Avrupa'da bu yıl bizim yılımız olması beni çok mutlu ve sevinçli kıldı. Bu gibi düzenlemelerin anlamını yeni kavrıyorum. Yapanların düsünenlerin ellerine sağlık, tüm Veteriner Hekim dünyasının bu yılını kutlar, mutlu huzurlu ve bol kazançlı geçmesini dilerim. Aşağıda konu ile ilgili geniş bilgiye ulasabiliriniz..


              AB Veteriner Hekim Platformu, dünyada ilk Veteriner okulunun 1761 yılında Fransa'nın Lyon şehrinde kurulması ve yine dünyada Veteriner Hekimlik eğitiminin başlamasının 250. yılı olması nedeniyle 2011 yılının, "Dünya Veteriner Hekimliği Yılı" olarak kutlanacağı bildirdi.
                 AB Veteriner Hekim Platformundan yapılan yazılı açıklamada, veteriner hekimlik eğitiminin başlamasıyla hayvan biyolojisi ve patolojisi üzerinde yapılan çalışmaların, insan hekimliğinin gelişmesine büyük katkılarda bulunduğu belirtildi.
                 Veteriner hekimlerin hayvan sağlığının korunması ve refahının geliştirilmesinin yanı sıra, global açlığın azaltılması, Zoonoz hastalıkların önlenmesi, gıda kalitesi ve güvenliğinin sağlanması, biyomedikal araştırmalar, çevre ve biyo çeşitliliğin korunması alanında yaptıkları çalışmalarla halk sağlığı alanına büyük katkılarda bulundukları kaydedildi.

daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ

Haftanın Karikatürü 06/01/2011 1. hafta

                İnsanoğlu rahatına o kadar düskün ki sonuçlarının ne olduğunu önemsemeden rahata ermek için her türlü yola basvurabiliyor. Bu hafta paylasmıs olduğumuz karikatürde de gördüğünüz gibi her türlü zulmlerle elde edilen kuş tüyü, ve daha bunun gibi nicesi. Dünya nimetlerinin bizim için olduğunu da unutmamak lazım tabiki ama hayvan refahına da uymak lazım lütfen yapmak istediklerimizin ve yaptıklarımızın sonuçlarını bilerek yapalım...

Türkiye Cumhüriyeti Türk Vatandaşlarımızın Yeni Yılı Kutlu Olsun

           Aslında yeni yıl için herhangi bir yazı yazmayı düsünmüyordum. Blogumda az gezdiyseniz zaten fark etmissinizdir ki yeni yılı fotoğraflarla geçistirmistim. Fakat ülkemizi olmayan binlerce şeylerle karalayan insanlar, yine isbasında ve yeni yıl kutlamalarından bile faydalanmaya çalısıyorlar. Bu yüzden bir Türk genci olarak vatanına milletine sadık bir genç olarak bazı düsüncelerime yer vermek istedim.
           Asırlar boyu yasamalarına izin verdiğimiz toprağımızı paylastığımız insanların içinde bir kaç soysuz çıkıp ülkemizi karalamaya ve topraklarımızda hak sahibi olduklarını iddaa etmekte. Yüce Atatürk'ün adına dahi saygısızlık yapma gücü hissetmekteler.
          Ama suç maalesef bizde, evet bizde. Halkımız artık evinin penceresine Türk Bayrağı asmaya korkar oldu. Arabamı parçalarlar korkusuyla bayraklarını torpitoya saklar olmuslar. Peki burası neresi, Irak mı, İngiltere mi, Amerika mı? hayır, burası Türkiye Cumhuriyeti sokakları, burası binlerce yıldır Türklerin yurdu olan Anadolu. Peki şimdi ne olduda biz bu hale geldik. Uyanma vaktidir Türk halkı uyanma vaktidir.
          Ey Türk halkı hatırlayın ki Atatürk bizlere vasiyette bulundu. Gerekli tüm yolları gösterdi;



Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi


             Ey Türk Gençliği!
             Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
            Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
              Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927                     

Sırrı Çözülemeyen Ölümler

            Dünya da onca şey dönerken birden bire hayvan ölümleri basladı. Önce kuşlar gökten birden bire yağmaya basladı. Ani ölümler can sıktı. Şimdi balıklar ölü bulundu. Dünya bu olaylarla çalkalanırken arastırmalar halen daha devam etmekte. Lakin henüz net bir ölüm sebebi bulunamamıştır.Haberin detayları aşağıdadır...

           
               Ünlü yönetmen Alfred Hitchcock'un filmlerini anımsatan kuş ölümlerinin sırrı henüz çözülememişken meydana gelen şüpheli balık ölümleri korku yarattı.
              Yılbaşı gecesi gökten ölü kuş Yağan Beebe'ye 200 kilometre mesafedeki Ozark kasabası yakınlarında, Arkansas nehrinde onbinlerce ölü tambur balığı bulundu.
              Nehrin yüzeyinin 32 kilometrelik bir bölümünü kaplayan balıkların ölüm nedenini araştıran bilimadamları, sadece tek bir balık türünün etkilendiği olayın basit bir çevre probleminden kaynaklanıyor olamayacağını söyledi.

              Aynı eyaletteki Beebe kasabasında Yılbaşı gecesi gökyüzünden yaklaşık 5 bin ölü kuş düşmüştü. Olayın ardından toplanan 100'e yakın örnek, incelenmek üzere Wisconsin'deki Ulusal Vahşi Doğa Sağlık Merkezi'ne gönderilmişti.
Anadolu Ajansı