SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Kedi Balığından 18 Yavru


            Meksikanın Cancun kentindeki Xcaret Ekolojik Parkı'nın sakinlerinden olan kedibalığı, havuzda tamı tamına 18 yavru dünyaya getirdi.Uzmanlar, soyu tükenme altındaki türdan,doğal yaşam dışında ilk kez bir yapay ortamda yavru alındığını bildirdi. Ekoloji parkının uzmanları, bu nedenle yavruların üzerine tabiri yerinde ise titriyorlar.Yavruları tek tek ölçüp ortalama boylarının 28 santimetre boyunda olduklarını belirleyen bilim adamları, sağlık durumnlarınında iyi olduğunu söyledi. Anne kedibalığının ise ultrasona alında ve onunda sağlığında bir sorun olmadığı anlasıldı.

Kaçak Avlanan Artık Daha Dikkatli Neden mi!

            Kastomonu'nu Hanönü İlçesi'nde, avlanması yasak olan karaca ile yakalanan 4 avcıya 4 bin 640 lira para cezası kesildi. Jandarma ekipleri yaptıkları baskında zanlıların silahlarınada el koyarken öldürülen hayvan etinin bir kısmının ormanda yendiğini tespik etti.

            Eğer bu yazıyı bu işleri yapan birisi okuyorsa lütfen unutmayalım ki zaten dünyada milyonlarca hayvan insanların daha fazla refah düzeyi! ve kaliteli! yasaması için öldürülmekte. Daha 1 günlük hayvanlara hiç açımadan canları alınmaktayken neden siz bu çirkefliklere ortak oluyorsunuz. Gelin el ele verelim bunların olmasına izin vermeyelim. Unutmayalım ki bu dünya da yasamak istiyorsak diğer canlıların yaşam haklarını ellerinden alarak olmamalı.


           T.C. Çevre ve Orman Bakanlığından bir isteğim var o da bu gibi olayların olmaması için daha iyi bir kontrol mekanizması kurması ve başka bir canlının daha canından olmasını engellemesidir.

Türkiye'de Gözlerini Açan İlk Yavru Fil


            İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın "fil çifti"
Begümcan ve Winner, 110 kiloluk "nor topu gibi" dişi bir yavruya sahip oldu. "Türkiye'de doğan ilk fil" olarak da tarihe geçen sevimli yavrunun adı, yapılacak anket ile belirlenecek.



            İzmir Büyükşehir Belediyesince kurulan Doğal Yasam Parkı'nın en çok ilgi çeken üyeleri arasında yer alan fillerin sayısı üçe yükseldi. Begümcan ve Winner'in ilk yavrusunun dünyaya gelmesi, Doğal Yasam Parkı'nda sevinç ve heyecan yarattı. 15 yaşındaki Beğümcan ile 9 yasındaki Winner'ın 2008 yılında başlayan birlikteliği, ilk meyvesini 5 Şubat akşamı verdi. Yaklasık 610 gün süren gebeliğin ardından Begümcan, 110 kilo ağırlığında oldukça sağlıklı bir dişi yavru doğurdu.

                İLK ASYA FİLİMİZ
          Park yetkilileri, sevimli yavrunun "Türkiye'de doğan ilk Asya fili" olduğunu bildirdi. İ.D.Y.Parkı Danışmanı Prof.Dr. Nilüfer AYTUĞ, bu doğumun uluslar arası alanda çok büyük bir yankı uyandıracağını sözlerine ekledi.

               ANNE HİNTLİ BABASI İSE İSRAİLLİ
           Anne Begümcan 1996 da Hindistan topraklarında gözünü açtı ve henüz iki yaşındayken, Hindistan Cumhurbaşkanının hediyesi olarak İzmir'in efsanevi fili "Pak Bahadur"a arkadaş olması için kente getirildi. Ama Pak Bahadur'un 21 Temmuz 2007 de ölmesinin ardından, büük yalnızlık çeken Begümcan'a arkadaşlık etmesi için İsrail'in Ramat Gan Hayvanat Bahçesinde 2002 yılında dünyaya gelen "Winner" adlı erkek Asya fili, 2008 yılında Türkiyemizin İzmir şehrine getirildi. Begümcan ve Winner kısa bir sürede biribirine ısındı ve çiftin 3 yıl birlikteliğinin sonunda ilk yavruları dünyaya gözlerini açtı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı
HaberTürk Gazetesi

Yasak Elma'dan Isıran Hayvanların Hali!!!!

                Amarula Ağacının meyvelerinden yiyen hayvanlar bir süreliğine kafayı buluyorlar, Bu ilğinç video izlenmeyi fazlasıyla hak ediyor. Şu hayvanların haline bir bakın ayakta yürümekte zorlanıyorlar, ne tarafa gittiklerini dahi bilemez şekilde sarhoş oluyorlar....

Hayvan Sevgisi İntihara Sürükledi


            İngiltere'de yaşayan emekli veteriner Joan Mary CROWHURST (87 yaşında), geçen haziranda geçirdiği kazadan sonra uzun süre hastanede kalmıstı. Yetkililer, kadının bunamaya başladığını bildirerek Crowhurst'ün Dalmaçyalı cinsi köpeğini, hayvan barınağına teslim etti. Joan Mary CROWHURST evinde ölü bulundu. İntihar ettiği beirlenen emekli veteriner, arkasında "köpeğimi çaldınız, hayatımı çaldınız" yazılı bir not bıraktı. Yaşlı kadının oğlu Kevin CROWHURST ise köpeği alınmasaydı annesinin hala yaşayacağına inandığını söyledi.
            Umuyorum ki bundan böyle bu şekilde olaylar gelişir nede intaharlar meydana gelir veteriner camiasının bası sağolsun..

            Joan Mary Crowhurst was taking care of animals all her life. That's why she killed herself in 87 years after center took her dog, Dalmatian Gemma...


Daha fazlası