SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Fenerbahçe-Shackter Donetsk


Günün Fırsatı
FENERBAHÇEMİZ'DEN DUYGASAL ÇAGRI 
Fenerbahçe'den duygusal çağrı
Fenerbahçe Kulübü, bir taraftar derneği üyesinin taraftara seslenişini içeren yazıyı, resmi internet sitesinde yayınlayarak, Shakhtar Donetsk maçı öncesi taraftarına duygusal bir çağrı yaptı.


   Kulübün internet sitesinden yayınlanan metinde yarınki karşılaşmayla ilgili, ''21 Temmuz akşamı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda bir maç oynanacak. Ama bu, sadece bir futbol maçı değil. O akşam Kadıköy semaları sarı- lacivert aşka boyanacak. Lacivert gökyüzü sapsarı bir tutkuyla alev alacak. O akşam Fenerbahçe ruhu, kendisini yok sayanlara meydan okuyacak. İnançlı ellerden çıkmış pankartlar asılacak dört bir yana. Gerçek sevdanın sembolü olan bayraklar dalgalanacak. Yeri göğü Fenerbahçe şarkıları çınlatacak'' denildi.

''Fenerbahçe ruhu seni çağırıyor'' başlığıyla yayınlanan metinde, özetle şu ifadeler yer aldı:

''21 Temmuz akşamı seni Aykut Kocaman beklemiyor. Mehmet Topuz, Gökhan Gönül, Volkan  Demirel, Alex de Souza değil seni bekleyen.

Mabedim dediğin yerin arsasını kendi cebinden verdiği parayla satın alan 104 yıllık efsanenin kurucu başkanı Nurizade Ziya Bey bekliyor.

Kulübün sıkıntılı ilk yıllarında adını değiştirmesi karşılığında diğer kulüplerle birleşmesi teklif edildiğinde 'Fenerbahçe Ben'im' diyerek kulübün adının ve kimliğinin kuruluşundan henüz iki yıl sonra tarihe karışmasını engelleyen Ayetullah Bey bekliyor.

Fenerbahçe'nin kuruluş toplantısına ev sahipliği yapan ilk kaptan Enver Necip Bey bekliyor.

Göğsünde gururla taşıdığın armayı çizerek, nesilden nesile aktarılan bir sevda mührüne imza atan Topuz Hikmet bekliyor.




Günün Fırsatı   
1914'te şehit olduğunda üniformasının altında Fenerbahçe forması olan üsteğmen Sadık Bey, Çanakkale şehidi piyade teğmen Burettin Bey, at sırtında cepheden sahaya, sahadan cepheye koşarken şehit düşen sağ bek Emirzade Arif Bey bekliyor. Kurtuluş Savaşı'nda cepheye gitmekten korktukları için takımdan ayrılan futbolculara 'Ne siz, ne de sizlerin paşaları bu kulübü yıkamayacak! Sizler ve sizler gibilerin üç kuruşluk menfaate eğilen karakterleri ile bu kulüp yasayacaksa ölsün daha iyi. Bu vatan bizimdir, gittiğiniz yer sizin olsun' diyen Fenerbahçe'nin asil kaptanı, hocası, başkanı Galip Kulaksızoğlu bekliyor.

Mabedine adı verilen, delicesine sevdiği renklere başkanlık yapmayı Başbakanlıktan önde tutan Şükrü Saracoğlu bekliyor.

Ve 'Darağacında olsam bile son sözüm Fenerbahçe' diyen Başkanın ve yöneticilerin seni bekliyor.

Seni 21 Temmuz akşamı Fenerbahçe bekliyor. Sen! Sarı-lacivert renklere gönül vermiş Fenerbahçeli. Günlerdir kulaklarında, kalbinde yankılanan sesi duyuyor musun? Fenerbahçe ruhu seni çağırıyor''



Günün Fırsatı   

40 Derecelik Eziyet Sivas Kangalı 13. Uluslararası Yarışası

            Kangal Araştırma Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi'ndeki üretim çiftliğinde gerçekleştirilen yarışmalar için alana, Kangal ilçesi ve köylerinin yanı sıra, Sivas'tan ve başka illerden toplam 138 Kangal köpeği getirildi. Kangal köpekleri, sürü köpeği ve bekçi-koruma köpeği kategorisinde podyuma çıktı.

            Yarışmada, 0-5 aylık köpekler yavru, 6-12 aylık köpekler genç, 1 yaşından büyük köpekler ise yetişkin dalında değerlendirildi. Adları ve sahiplerinin isimleri okunan köpekler, kategorilerine göre sırayla jüri önünden geçerek, değerlendirmeye tabi tutuldu. 

            İngiltere Kangal Köpeği Derneği Başkanı Margaret Mellor ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi'nden öğretim üyelerinin yer aldığı 5 kişilik jüri, köpeklere özelliklerine, duruşlarına ve yürüyüşlerine göre puan verdi.

            Yarışmaları Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat, milletvekili Hilmi Bilgin, Kaymakam İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya ve diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş izledi. Yarışmaları, yurt dışından gelen Kangal köpeği severler takip etti. 

            Sıcak hava nedeniyle yarışmanın yapıldığı alana, köpeklerin güneşten korunmaları için üstü brandayla kapalı çadırlar oluşturuldu. Köpeklerin beklediği çadırlara, su temini için plastik borularla su şebekesi çekildiği gözlendi.

ÖDÜL TÖRENİ ÇIKAN GERGİNLİK NEDENİYLE ERTELENDİ
            Yarışmanın tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi. Sürü köpeği dalındaki ilk ödüllerin açıklanmasının ardından, alanda gerginlik yaşandı. Sonuçlara itiraz eden bazı köpek yetiştiricileri, Vali Ali Kolat ve diğer protokol üyelerinin önünde tartıştı. Gerginlik, jandarma ekiplerinin müdahalesiyle çok büyümeden önlendi.

            Kangallı yetiştiriciler, sürü köpeği kategorisine ilçe dışından köpeklerin katıldığını ve ödül aldığını belirterek, bunun yarışma kurallarına uygun olmadığını söyledi. Duruma tepki gösteren yetiştiriciler, Sivas ve diğer illerden bazı Kangal köpeği yetiştiricilerinin, köpeklerini Kangal'da ikamet eden kişiler adına kayıt yaptırarak sürü kategorisinde yarışmaya soktuğunu ileri sürdü.

           Bunun üzerine Vali Ali Kolat, sonuçların hemen ilan edilmemesini, belirlenen kriterlere göre gerekli değerlendirmelerin yapılmasını, iddia edilen durumdaki köpeğin diskalifiye edilmesi talimatı vererek, ödül töreninin ertelenmesini istedi. Kolat'ın talimatı üzerine ödül töreni, ertelendi. Köpeklerinin başkasının ismine kayıt yaptırarak yarışmaya soktuğu öne sürülen bir yetiştirici de bilgisine başvurulmak üzere jandarma ekiplerince karakola götürüldü.

           Yapılacak değerlendirmenin ardından ödüllerin, akşam Kangal ilçe stadyumunda yapılan konser programında verileceği açıklandı. Yarışmada, kategorilerinde birinci olan köpeklerin yarım altın, ikincilerin çeyrek altın ve üçüncülerin de tasma ile ödüllendirileceği belirtildi.


Karabatak Karşı Serite Geçmeye Çalısıyor

Hürriyet WEBTV'den karabatak anayoldan karşıya geçerken 4 şerit geçmeye çalısıyor ve bunu gören üst geçitteki kişiler bu görüntüyü kayda alıyor. İşte o dehşetli anların videosu ..

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vahşi İnsanların Sevk Gösterisi Boğa Düellosu

İspanya da hepimizin bildiği gibi matodorlar sürekli boğaları arenada canlarına amansızca vfe insafsızca kıymaktalar.İşte böyle bir gösteri daha, Bunu yayımlıyorum çünkü böyle olayların olmasına karşıyım ve bir daha görmek istemiyorum. umarım böyle zalimce olaylar bir daha gözlenmez sadece geçmisin kara sayfalarında yer alır.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Dans Eden Goril Dünyada Tık Rekoruna Koşuyor

Dünyada rekkora kosan goril suda dans ediyor. star tvde de gösterime giren goril videosu, dünyanın ilgisi bu goril üzerine yoğunlastırdı.Gorilin dans videosunu izle

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

İki Maymun Gösterisi

Bir maymun ve bir insan ama insanlığın maymundan geldiğini kanıtlayan bir insan, işte bu adam ve maymunun güzel ama aynı zamanda inatcı bir oyunu, izlemeye vakit ayırın sizde kaçırmayın işte video iyi seyirler.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Aslan Gösterisi

Vahşi aslana kafa tutan adam dünyada tık rekoru kırmaya basladı, sende bnu video yu izle, bu görsel sovdan geri kalma. İşte vahşi doğadan alınmış aslana kafa tutan adam ve gösterisi iyi seyirler..

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player