SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Rumisacc'tan Koruyucu Hekimliğe Vurgu

Rumisacc aslında önümüzdeki yüzyılda veteriner hekimlerin yapmaya basladığı koruyucu hekimliği köylüye empoze etmek için çok güzel bir reklam yapmış.

www.microsoftceviri.com Vah Vah Rumisacc TVC


 Bu yazı herhangi bir reklam içermemekte sadece gerekli olduğu için paylasılmaktadır.

Hayvan Hastalıkları ve Türkiye



           Biliyorum biraz garip ama ülkemizin durumunu göz önüne getirecek bir durumdan söz edeceğim bugun bu yazımda.
           Dünya öyle gerçek dışı şeylerle meskul ki içinde bulunduğu durumu gerçekten dözeltmek isteyen kimse yok. Bugun ülkemizde 10 kişiyle konusun hayvanlarla uğrasan 3 kişinin dediği aynı olmayacaktır. Neden mi herkes kendi işine geleni dogru kabul ediyorda ondan. Aslında bunları bir kenara bırakıp gerçekleri görüp ona göre tavır alsak bunlar hiç olmayacak. Ama çıkar ama yandaşlık olmayan özür dileyerek yazıyorum tanrılar dahi olabiliyor. İşte bu düsünceler hayvanılığın içinde de mevcut durumda.
           Okulda 4 yılımı geçirdim ve gördüm ki her yıl hatta 2 haftada bir farklı ir hoca ve her farklı hocayla gelen farklı bir düzen ama hiç değismeyen hoca haklıdır mantığı. Böyle bir ortamda büyüyor ve bu yanlıslara bir dur demek istiyorum ama görüyorum ki bu dünyada yasamak istiyorsam bunu yapamam , yaparım dersem kendimi bir dağ basında yada tımarhanede bulacağımdan eminim.
            Size kısa ama komik bir olayımı anlatmak isterim;
Geçenlerde derste hoca ülkemizde şarbonlu bir hayvanı otopsi yapmak serbest dedi ve anlatmaya basladı fakat arkadasım S.T. söz alarak yasada bunun yasak olduğunu sözledi. Fakat hoca öyle kısdı ki sanki S.T. kan davalısı ve yılar sonra karsısında görmüs, basladı saymaya "nasıl anlarsın,ne yaparsın,diploma mı alınırmıs.." diye 10 dakika yüklendi arkadasımıza. Sonunda durdu derse geçti ama aklı hala orada ve sürekli sözleri çarpıtarak deyim yerindeyse laf koyuyordu. Ders çıkısı internetten tarım ve hayvancılık bakanlığı(http://www.tarim.gov.tr/TarimPortal.html) sayfasına girerek yasayı bulduk ve hocamıza ulastırdık. Fakat hala sözünde dayatmacıydı.

           Biliyorum sizlerde bu soysuz hayattan, bu gereksiz yasamlardan hiç tat almıyorsunuz. Hep keşke diğerek günlerinizi geçiriyorsunuz.
           Ben kendi çözümümü buldum sayılır , eğer planlarım tutarsa insanların içinde fakat onlardan çok uzakta hayatımı mutlu yasamayı planlıyorum.
          
           Umarım sizde böyle bir yasam için planlar yapabilecek kadar özgürsünüzdür.

Evine Gitmek için 3 Bin KM Yol Kat Etti


           Avusturalyalı Sheree Gale 1,5 yıl önce ülkenin güneyinden kuzeyine tasındı. Ancak yeni evine yerleştikten kısa bir süre sonra Gale'in kedisi Jessie ortadan kayboldu. Gale bütün aramalarına ragmen kedisini bulamadı. Ta ki bir ay öncesine kadar gelen bir telefona kadar. Arayan Gale'in arkadası, aynı zamanda eski evinin yeni sahibiydi. Jessie'nin eski evine ulasmak için 3 bin kilometre yol kat ettiği ortaya çıktı