SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Reklam Dünyasında Hayvanlar




            Ülkemizde hayvansal ürünlerin reklamlarında özellikle süt ve süt ürünlerinde inekler kamera karşısına geçmekte ve birbirinden farklı, hoş veya ilginç görüntüler bizlerle buluşmakta. Şu sıralar göze özellikle şu iki firma çarpmakta bir yanda Milka  diğer yanda Şütas. Birisinde mor inek var diğerinde holstein(siyah beyaz alaca) inek. Bilinmez ne kadar doğru hayvanların bu reklam dünyasında kullanılması ama işte Şütas ve Milka reklamları artık beğenip beğenmemek sizlerin elinde.

SÜTAŞ REKLAMI



Günün Fırsatı   


MİLKA MOR İNEK REKLAMI


TEKSÜT REKLAMI


Bu yazıyı yazmama sebep olan milka ile şütasın rekabet yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;




Günün Fırsatı   
http://www.medyaloji.net/haber/milka_nin_mor_inegine_karsi_sutas_in_sevimli_buzagi_si.htm

TARSİM - Tarım Sigorta Havuzu

             Türkiye hayvancılıkta gerilemekte fakat bu kötü gidişe dur demeye çalısmakta ve sürekli pirimler ve teşvikler ile bu sektör ayakta tutulmaya çalısılmakta. Türkiye benim yasantım boyunca  ilk defa bu kadar halka yönelik reklamlar görmekteyim. Bu devletimizin bir yandan güçlenerek halka önem verdiğini göstermekte bir yandan halkımızın modernliğe ve bu gibi kurum ve kuruluşlara olması gerektiğinden daha az ilgi duyduğunu göstermektedir.

             Kendimce hayvancılıkla ilgili olan bu videoları sizlerle paylasmak ve ilgi ve alakanıza sunmak istedim.

Tarsim Reklamlarını izlemek için aşagıdaki linki tıklayabilirsiniz;
http://www.tarsim.org.tr/trsmWeb/subIndex.jsp?_id_=111
Tarsim BÜYÜKBAŞ HAYVAN HAYAT SİGORTASI için tıklayabilir veya
Tarsim ANASAYFAsına gidebilirsiniz.

Mikrobiyoloji


            Mikrobiyoloji insan hayatına girmiş halk dilinde mikrop olarak adlandırılan bakteri virus ve prionların  görünüş yapı ve fizyolojik döngülerini inceleyen bilim dalı.

            Tıp dünyasında insanların hastalık kapmaları teratojenik, vektör ve rezervuarlarla olmakta. İşte bu gibi etken ve dikkat edilmesi gereken durumlara karşı yapılması gerekenlerin önem verildiği, bakteri üreme ortamı yapmak ve bu safhaların nasıl olması gerektiğini inceleyen ve öğreten bilim dalı.



             Bu bilim dalı insanların hayatlarında olan bakterilerin yapılarını inceleyerek serotiplendirme yapmakta ve hastalık geçiren insanlara doğru teşhis ve tedavi yöntemi %100 doğru sonuç için gerekli bir bilim dalıdır.

"
             Veteriner Mikrobiyoloji hayvanlarda hastalıklara neden olan bakteri, virus ve mantarları içermektedir. Veteriner parazitoloji çoğunlukla ayrı olarak değerlendirilmektedir.
Bu sitede ağırlıklı olarak hayvanlarda hastalıklara neden olan bakteriyel etkenlere değinilmektedir. Ancak, zaman içinde önemli mikotik ve bazı viral ajanlar da kapsam içine alınacaktır.
Veteriner Hekimlik alanında önemli olan bakteriyel hastalıklara ait etkenler öncelikli olarak ele alınmıştır. Zaman içerisinde eksiklikler giderilecek ve güncellemeler yapılacaktır. Özellikle mikroorganizma isimlerinde ve kısaltmalarında meydana gelen değişiklikler ayrı bir takip konusudur.
Veteriner mikrobiyoloji ile ilgili spesifik link sayısı kısıtlıdır. Ancak hayvanlarda hastalık yapan etkenlerin pek çoğu zoonoz özelliğe sahip olduklarından taramalarda beşeri mikrobiyolojiye ait birçok sitedeki arama motorlarından yararlanmak da mümkündür.
                                                                                                                                              "
http://www.mikrobiyoloji.org
             Eğer mikrobiyoloji anabiliminde kullanılan araç ve gereçleri merak ediyor, yapılan deney ve labatuvar işlemlerini sizde yapmak istiyorsanız diğer yazılarımıza bakabilir ve yeni eklenecek konuları bekleyebilirsiniz. Çok yakında deneyler deney adı başlığıyla bloğumda yayımlanacaktır.

Çinliler Türk Sofrasına Göz Dikti


              Global dünyamızda en büyük söz sahibi olmak için kolları sıvayan Çin, Türkiye’den kokoreç ithali için girişimleri başladılar. Çin’in Ningxia Hui yöresinden ülkemize gelen ithalatçı tüccarlar Adana bölgesinden ayda 35 ton Kokereç almak için görüşmelere başladılar. Dünya’nın hiçbir mutfağında yer almayan böcek yemek kültürleri ile anılan Çin’liler, refah seviyelerinin artması neticesinde dünya lezzetlerine el atmaya başladılar.Fransız’lardan şarabı,İtalyan mutfağından pizza’yı lezzet külkürlerine kazandıran Çin’liler,Türk kültürünün bir parçası olan kokereç çok sevdiklerini söyleyerek ithalat yapmaya karar verdiler.
             SEYYARDAN MUTFAĞA GİREN KOKEREÇ
            Yıllardır seyyar arabalarla satılarak halkın beğenisini kazanan kokereç bilidiği gibi artık mutfaklara ve fast food zincirlerinde satışa sunulmaya başladı.Çin ile satış ile ilgili görüşmelere katılan Türk işadamları “Avrupa ülkeleri ile bazı sorunlar yaşadığımızdan.Kokereç ile ilgili Çin teklifine sıcak bakıyoruz “dediler.
             TÜRK HALKININ GÖZARDI EDEMEDİĞİ KOKEREÇ
            Balkan ülkelerinin bir damak tadı olan kokereç, erkek kuzunun bumbar, ince bağırsak ve iç yağının şişe sarılmasıyla hazırlanıyor. Meşe kömürü ateşinde yeterli pişkinliği gelen kokoreç zırhlanarak kuşbaşı büyüklüğüne getiriliyor. Dökülen kimyon, kekik ve kırmızı pul biber gibi baharatlarla harmanlanan kokoreç daha sonra ekmek arasında servis ediliyor. Yüzde 60 bumbar, yüzde 30 bağırsak ve yüzde 10 iç yağı şeklinde olan kokoreçteki bu ideal karışımı tutturmakta önemli. Ülkemizde kokereç’in bir şişi ortalama 5 kilo civarında geliyor.Fiyatı ise toptan olarak 80 lira.
Çiftlik

Artropodoloji Preperatları Görüntüleri

          Artropodoloji dersi preperat görüntüleri isimleri ile birlikte sizlere sunulmustur. Blogumuzun daha fazla ilgi görmesi ve bu yayınların devam edebilmesi için lütfen sosyal medya da paylasınız.