SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

At , Sıcakta Yoğun Tempoya Dayanamayarak Çatladı

Aşırı sıcaklar yüzünden fenalaşan at uyutuldu, sahibi at arabasını kendisi çekti.


Yurt genelinde “deve bayıltan” denilen kuvvetli sıcak hava dalgası, etkisini sürdürüyor. Adana’da sahibinin satmak için yüklediği onlarca kilo sebze ve meyveyi kavurucu sıcak altında çeken at, sıcağa dayanamayıp fenalaştı ve yol ortasına yığıldı.
Mahalle aralarında at arabasıyla sebze ve meyve satan Cevdet Tan, sabah at arabasına yüklediği malzemeleri satmaya başladı. Tan, hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu öğle saatlerinde daha fazla meyve ve sebze satmak için atını sokak sokak dolaştırdı. Aşırı sıcağa ve üzerindeki fazla yüke dayanamayan at rahatsızlanıp asfalta yığıldı. Atın sahibi su dökerek atı kaldırıp satışa devam etti.

İKİNCİ DÜŞÜŞTE ÖLDÜ

Halsiz kalan at Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kozan yolunda sıcaktan tekrar rahatsızlanıp yere düştü ve bir daha kalkamadı. At sahibi Tan’ın tüm uğraşlarına, kafasına ve vücuduna su dökmesine rağmen at kalkmadı. Sıcağın altında güçlükle nefes alan atı güneşten korumak için vatandaşlar şemsiye tutup, belediyeyi arayarak yardım istediler. Belediye ekipleri beklenirken yoldan geçen veteriner Halil İbicioğlu, ata ayağa kalkması için ilaç verdi. At ayağa kalkmayınca bu kez belediye ekipleri hortumla su sıkarak hayvanı kaldırmaya çalıştı. Veteriner İbicioğlu, yolun ortasında can çekişen atı iğne yaparak uyuttu. At kısa süre sonra iğnenin etkisiyle öldü.

Pazartesi Hastalığı sonucu at veteriner hekim tarafından uyutulmak zorunda kalındı.
Pazertesi Hastalığı hakkında bilgi edinmek için gelecek yazımı takip ediniz.

Buradan yazılara ulaşabilirsiniz Tıklayınız

Kuzey Kutbunu Kurtar GREENPEACE

            Hayvanları seviyorsan, doğayı seviyorsan, yeşil ve hayvanlarla dolu bir gelecek aynı zamanda doğal bir dünya için sende greenpeace hareketine katıl.

           Senden tek istediğimiz sadece bir e-posta bunu onlardan esirgemediğin için TEŞEKKĞR EDERİM.

İmza için TIKLA

Kübra TEKE "Sokak Köpeği"


SOKAK KÖPEĞİBen bir sokak köpeğiyim…
Kulağımda yeni nesil damga
Vücudumda bit, pire, kene tonla.
Toz, duman her türlü pislik tüylerimin arasında
Suyla, sabunla arınırsın aldırma!
Bir lokma ekmek, biraz sevgi karşılığında
Size sınırsız sevgi veririm fani dünyada.
Bana dokunmaya korkma!
Ben size zarar vermem boşu boşuna.
Ben de yaşamak istiyorum 
Ne olur Azrail’im olup da
Yaşam hakkımı elimden alma! 
Beni de Allah yarattı unutma…
Yaşarken aldırmadığın gözlerimden
Sırat köprüsünde medet umma!
Kübra Teke

Kübra arkadasımıza çok teşekkür ederim böyle şiir ile sokak hayvanlarına desteğini esirgemediği için. Benim şiir yazmak gibi bir yeteneğim yok ama bu parçayı daha çok kişinin görebilmesi için paylaşabilirdim ve yapıyorum sizden işteğimde, elinden gelen ne varsa bu canlar için lütfen onu yapınız.

Sokak Hayvanlarına Sahip Çık " Kapının Önüne Bir Kap Su Bırak


             Ülkemiz bu günlerde çok sıcak günler yaşamakta ve sıcaklardan bunalan insanlar kendini tatil köylerine, denizlere veya havuzlara atıyor. Unutmayalım ki nasıl biz bu sıcaklarda bunalıyorsak doğada bulunan tüm yaşamlarda bu sıcaklardan olumsuz etkileniyor. Siz insanlara düşen görev işe bu sıcaklarda bunalan hayvanların az da olsa sıcak stresini ortadan kaldırmak için kapınızın önüne Bir kap su koymak. Facebook gibi sosyal medyalarda çok sık dönen bir çok resimi sizlerle paylaşarak yazıma son verirken, siz duyarlı vatandaşlara çok teşekkür ederim.

Kamu Spotu

Deveye Sormuşlar "boynun Neden Eğri" Karikatür

Uzun zamandır yayın yapamamamım ve yoğun olmamım nedeniyle sizlere bu güzel tıbbi cevaplı Deve boynun neden eğri karikatürünü paylaşıyorum. Herkes nerem doğru ki cevabını beklerken deve her zaman ki kliseden vaz geçmiş dersine çalısmı ve işte sizlerle müthiş deve karikatürü

Fransız Şarkıcıdan Barış'ın Simgesi ATATÜRK


         Fransız şarkıcı Nathalia CARDONE siyasilere ders verircesine bir klip ve şarkı sözleri hazırladı. Klipte pek çok ünlü isim var. George W. Bush, Hitler ve biz Türkleri ilgilendiren iki isim daha klipte önce ATATÜRK resmi ve konuşma yaptığı bir videodan kısa bir alıntı ve ardından one minute çıkısıyla Recep Tayyip ERDOĞAN yer alıyor. Klipte ayrıca barışı ithafen haklı Çanakkale Muharebesinden görüntüler yer alıyor. Bu beni çok gururlandırdı ve bu klibi ve Che Guevara ya yaptığı klibide sizlerle paylaşmak isterim. 
Sözü fazla uzatmadan iyi seyirler..

Nathalia CARDONE - My Genaration


(Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğanın yer aldığı klip)

Nathalia CARDONE - Che Guevara 


Hayvanlar Sağlıklı Yaşamı Destekliyor mu?

 

            Finlandiya’da Kuopio Üniversite Hastanesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, kedi veya köpeklerle büyüyen çocukların, yaşamlarının ilk yılında diğer çocuklara kıyasla solunum sorunuyla daha az karşılaşıyor.


             397 bebeği hamilelikten sonra doğup bir yaşına gelene kadar gözlemleyen bilim insanları, bu bebeklerin köpek olan ortamda büyüyenlerinde yüzde 31 oranında daha az solunum sorunu ve enfeksiyon, yüzde 44 oranında daha az kulak enfeksiyonu geçirdiğini ve antibiyotik kullnımına yüzde 29 oranda daha az başvurulduğunu gördü.


              Kedilerle büyüyen bebeklerde daha az enfeksiyon saptandı ancak oranlar köpekli evlerdeki bebeklerinki kadar yüksek değil. Bu sonuçlar, köpeklerin eve dışarıdan bir miktar pislik taşımasının bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirdiği şeklinde açıklandı. Böylece bilhassa bebeklere uygulanan hijyen kuralları da tartışmaya açılmış oldu. Bu sonuçlar genel kanının aksine fazla hijyenin iyi olmadığını, birazcık mikrobun da faydalı olabileceğini gösterdi.

              Araştırma görevlisi ve pediatrist Dr. Eija Bergroth : "Biz bu durumun kedi ve köpeklerin eve taşıdığı toprak ve kirlerin bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle alakalı olabileceğini düşündük. Ancak tam olarak bilemiyoruz bu tamamen hayvanların kendisiyle de alakalı olabilir." dedi. Bergroth genel kanının aksine kedi köpeklerden korkup kaçmak için herhangi bir sebep olmadığını söyledi. Bu durum "sakınan göze çöp batar" atasözünü de doğrular nitelikte. Uzmanlar da çok hijyenik ortamda büyüyen çocukların alerjiye ve astıma daha çok yakalandığını belirtti.

Pitbull 1 Adam ve 1 Polisi Yaraladı



          Dünya pitbull dehşetinden bıktı ama dehşeti pitbull mu yaratıyor yoksa insan mı? İşte bir video bununla ilgili;



              Sanmayın ki ben pitbull beslenmesini hatta hayvanların süs olarak kullanmasını seviyorum. Hayır tamamen karşıtım. Ama eve gelirken arabada izlediğim haberde pitbull iki kişiyi yaralıyordu ve tüm suç pitbullda gösteriliyordu. Ardı sıra bu fikirle gelip yazı yazacaktım eve izlediğim videoyu aradım fakat bulamadım ve ararken epeyce video izledim. Hepsinde pitbull saldırgandı ama hep öncesi vardı. Eğer bizler onlara birşey yapmazsak onlar aç kalmadıkları sürece bizlere birşey yapmayacaktır.