SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Hayvan Severler Yürüyüşte Bulundu


            Hayvanseverler yarın açılacak TBMM’de görüşülmesini planlanan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’yla ilgili yeni düzenlemeleri Galatasaray’dan Taksim’e yürüyerek protesto etti.



 
            Emniyet yetkililerini göre 7 bin kişi olarak açıklanan 10 bini aşkın kişi yanlarında kedi ve köpekleriyle yürüyüşe katıldı. İlk yürüyen grup Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okurken kortejin diğer ucu Galatasaray Lisesi’nde bulunuyordu.

           Türk halkı artık kendi dışında herşeye karşılık veriyor. Şehitlerimiz toprağımız ülkemizde hergün kimler ölüyor kimler ne yapıyor bedelleri bilinmeyen o kadar şey oluyor ki ! onları kaybettik bare can dostlarımızı kaybetmeyelim..

GDO Kanser ve Tumör Oluşumunu Tetikliyor



           Fransa' da bilim adamları tarafından yapılan çalışmada GDO lu mısır ile beslenen farelerde meme kanseri olduğu ve karın bölgesinde 1'den fazla tumör oluşumları meydana geldiği bildirildi.

Fransa'da yürütülen bir araştırma, uzun süre GDO'lu mısır tüketen ve bir çeşit zararlı otları yok eden ilaca maruz kalan farelerde tümör ve organ yetmezliğine rastlandığını ortaya koydu. Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, araştırma sonuçlarının doğrulanması halinde bu GDO'lu ürünlerin Avrupa'da yasaklanması için girişimde bulunabileceklerini söyledi.

Araştırma sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Fransa hükümeti derhal araştırmaların yoğunlaştırılması ve insan sağlığını korumak için, gerekirse bu tür mısırın ithalatını askıya almak da dahil olmak üzere önlemler alınması talimatı verdi.
 
Avrupa Komisyonu'nun sağlık sözcüsü Frederic Vincent, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin (EFSA) konuyu detaylı bir şekilde inceleyeceğini söyledi.
Caen Üniversitesi'nden biyolog Gilles-Eric Seralini'nin ekibi, Monsanto üretimi Roundup ilacına toleransı artırılmış NK603 tipi mısırla beslenen, ya da ABD'de tüketilmesine izin veirlen seviyede Roundup içeren su verilen farelerin, normal beslenen farelerden daha erken öldüğünü söyledi.
Food and Chemical Toxicology dergisinde yayımlanan ve sonuçları Londra'da düzenlenen basın toplantısında sunulan aşartırmaya göre GDO'lu ürünle beslenen farelerin memelerinde tümöre, karaciğer ve böbreklerinde ciddi hasara rastlandı.
Araştırmacılar, kontrol grubundaki yüzde 30 ve 20'lik orana karşılık bu farelerde erken ölüm oranının erkeklerde yüzde 50, dişilerde yüzde 70 olduğunu açıkladı.
Ancak araştırmanın yöntemini standardın altında bulan ve sonuçlarına şüpheyle yaklaşanlar da var.
Monsanto sözcüsü Thomas Helscher, araştırmayı derinlemesine inceleyeceklerini belirterek, 'Şu ana kadar biyoteknolojik ürünler üzerine yapılan pek çok bilimsel araştırma, ki bunların arasında yüzün üzerinde beslenme araştırması da bulunuyor, her seferinde bunların güvenli olduğunu teyit etti. Bu, dünya çapında denetim kurumlarının değerlendirmelerine de yansıdı' dedi.
GDO'lu ürünlere karşı Avrupa'da büyük bir direnç bulunuyor, ancak bunlar ABD'de yaygın olarak kullanılıyor.
 
 
King's College London'ın beslenme bilimleri araştırma biriminin başkanı Tom Sanders, Seralini'nin ekibinin farelere ne kadar besin verildiği, ya da büyüme oranlarına ilişkin veri sunmadığına dikkat çekiyor. Sanders, 'Gıda alımı kısıtlanmadığında fareler, meme tümörü riskine çok açık oluyor. İstatistik yöntemleri de alışılageldik değil' dedi.
Cambridge Üniversitesi'nden David Spiegelhalter ise araştırmanın metodu, istatistikleri ve sonuçların sunumunun standardın altında olduğunu söyledi. Spiegelhalter, araştırmadaki kontrol grubunda yalnızca iki cinsiyetten de 20 fare bulunduğun, bunların da pek çoğunun kansere yakalandığının altını çizdi.
GDO'lu ürünlere destek verenler araştırmaların, bu ürünlerin güvenli olduğuna işaret ettiğini söylese de, kısa bir süredir piyasada olan bu ürünlerin uzun vadedeki etkileriyle ilgili halen az bilgi olduğu yorumları yapılıyor

Üniversiteler Açılıyor! Güzel Bir Karikatürle Merhaba!


       Eğer sen de bu kişilerden isen lütfen yapma. Bizleri sürekli hiç bişey bilmiyormuş gibi hissettiriyorsunuz. Lütfen hocalar yeteri kadar kağıtta boşluk bırakıyor zaten ikinci kağıt nemişkine.

Hayvana Siddet ve Tecavüze Hapis Cezası Geliyor


             Hayvanları Koruma Kanunu yenisi ile değiştiriliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın hazırladığı kanun tasarısı meclise gönderilme aşamasında. Tasarı yasalaşırsa hayvanlara tecavüz eden, döverek ve işkence ederek öldüren, tehlikeli ırk üretenlere hapis cezası öngörülüyor.

 
            Yonca Evcivik tarafından başlatılan kampanya ile hayvan hakları artık daha caydırırcı hala geiyor. Yeni yaşa yürürlüğe girerse hayvana siddet uygulayanlar 1 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.

            Hayvanları Koruma Kanunu Yenileniyor

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre hayvana işkence ve şiddet suç değil; kabahat sayılıyor, yaptırım olarak idari para cezası uygulanıyordu. Kanunda yapılacak 11 maddelik değişiklik ile hayvana şiddet, işkence ve tecavüzün hapis cezası ile önlenmesi planlanıyor. Adalet Bakanlığı’nın da katkı sağladığı kanun tasarısında, Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile görüşen hayvansever derneklerinin talepleri de bulunuyor.
Değişiklikler özetle şöyle;
  1. Hayvanlara işkence etmek, dövmek, aç ve ya susuz bırakmak, aşırı soğuk veya sıcağa maruz bırakmak, tehlikeli ırk olarak belirtilen köpek ırklarını bulundurmak, üretmek ve ülkeye sokmak yasaklanıyor…
  2. İtlaf yasak! Sahipsiz hayvanların bulaşıcı hastalıklar dışında öldürülmesi yasaklanıyor.
  3. Yırtıcı, zehirli ve saldırgan hayvan satmak yasaklanıyor…
  4. Trafikte, bir hayvana çarpan sürücü hayvanı en yakın veteriner kliniğine götürmek zorunda olacak.
  5. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemleri artık Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacak. Belediyelerin yapacağı işlemler bakanlığın denetiminde ve koordinasyonunda olacak.
  6. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı gezici kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme hizmeti verecek…
  7. Evlerde beslenebilecek hayvan sayısı çıkartılacak yönetmelikle belirlenecek.
  8. Tehlikeli ırk olarak belirtilen köpekler yasanın kabülünden üç ay içerisinde Hayvan Barınaklarına teslim edilecek.
Cezalar ise söyle;

Hayvana tecavüze 1 yıla kadar hapis cezası
Hayvanları döven, işkence eden ve öldürenlere 2 yıla kadar hapis cezası
Tehlikeli ırk olarak belirtilen köpekleri bulunduran, üreten ve ülkeye sokanlara 2 yıl hapis cezası
Kanundaki diğer maddelere uymayanlara 300 ile 1000 TL arası para cezası

Veteriner Hekimlikte 20 Gün Stajerlik



           22 Ağustos günü, günlerden Çarşamba. Heyecanla beklediğim gün gelip çatmıştı. O sabah kalkıp artuk staja başlayacaktım, kalktım yola çıktım. Mesafa azaldıkça, yol kısaldıkça heyecan tüm bedenimi kaplıyordu. Kliniğe girdiğimde nasıl karşılanacağım, ilk ne yapacağım, kafamdan onlarca şey geçiyordu.

        An geldi çattı. Sonunda kliniğin önündeydim. Artık içeriye girme zamanı gelmişti. İçeri girdim Hekim bey yerinde oturuyordu. Bana baktı, merhaba dedim bugün stajım başlıyor dedim. Bana nerde kaldın sen nereye kayboldun diyerek cevap verdi. Bende staj başlama tarihim bugün başlıyor, bende yaz okulu için Bursa'da olduğumu söyledim. Hadi Gürkan gidelim dedi bana, bindik arabaya köy köy geziyorduk. Fabrikalarda ki bekçi köpeklerine bakıyor aşılıyor parazit hapı veriyor, köylülerin sığırlarına bakıyorduk. İneklere gebelik testi yaptık, birine suni tohumlama yaptık. Güzeldi daha ilk günden görmek istediklerimi görmüştüm. Günle geçiyor araba ile köy köy geziyor ve hayvanlara bakıyorduk.

         Günler geçiyor aşılama yapıyor ve hastalar ile ilgileniyordum. Artık bende kendimi bir veteriner olarak hissediyorum ama yinede bilmediğim çok şey olduğunu biliyorum. Okulum 2 yıl sonra bittiğinde mesleğe atıldığımda ne yapacağım sorusu aklımda artık tam olarak belirmiş durumda. Fakülteye girdiğimde düşündüğüm çiflik açma fikri meslekte gördüğüm zorluklar beni düşündürmeye başladı.


         Okul bittiğinde direk olarak düşüncemi mi uygulamalı yoksa biraz tecrübe mi kazanmalı diye düşünüyorum artık.

        Bakalım hayat bize neler yaşatacak. Haydi hayırlısı...

Bazen Sözden Büyüktür Tek Bir KARİKATÜR !!!


         Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki kimin dediği doğru, kim gerçekleri söylüyor, kim bizim sırtımızı sıvazlıyor, kim arkamızdan iş çeviriyor anlaşılması mümkün değil.

         Böyle ülkede yaşamak bazen yazmaktan çok gözüne sokmak gerekir bazı şeyleri. İşte böyle bir karikatür işte hayvanlar alemi, İşte size horoz tavuk ve fil yavrusu karikatüründen istediğinde neler çıkarılabileceği. Şunu unutmayın ki arkanızdan iş çevirenler o file de açıklama bulacaklardır ama sizin ilminiz ve bilminiz onu anlamazsa mecbur inanmak zorunda kalırsınız!!

          Hayvanlar aleminden karikatürler, Hayvanların iç güdüşel davranışları, Hayvanlar Kavga eder mi?