KESİLEN HAYVANLARIN ETLERİ 15°C'NİN ALTINDAKİ SICAKLIKTA SAKLANACAKSA, DOLABA KONMADAN ÖNCE 6-12 SAAT ARASI SÜRE BEKLETİLMESİ GEREKİR.BUNUN SEBEBİ RİGORMORTİS'İ TAMAMLANMASINI SAGLAMAKTIR. AKSİ TAKDİRDE, ETLER DOLAPTAN ÇIKARILDIĞINDA RİGORMORTİS OLAYI DEVAM EDECEĞİNDEN İYİCE SERTLESECEK VE AŞIRI BİR KATI HAL ALACAKTIR.
ETLERİN SICAKLIĞI 15 °C'NİN ALTINA DÜSÜRÜLMEDEN ETLER TÜKETİLECEKSE, RİGORMORTİS GEVŞEMESİ YANİ ETLERİN YENİDEN YUMUSAMASI İÇİN YENMEDEN ÖNCE 24-36 SAAT BEKLETİLMELERİ GEREKMEKTEDİR.
ETLERİN TÜKETİMİ VE SAKLANMASI
Pazar, Ocak 24, 2010
etleri nasıl ve ne kadar bekletmeliyiz, etleri yemeden önce dikkat edilecek hususlar, ETLERİN TÜKETİMİ VE SAKLANMASI, tüm bu sorular için ETLERİN TÜKETİMİ VE SAKLANMASI
No comments
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder