Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, bu sene 2 yeni fabrikayı devreye almayı planladıklarını belirterek, “Yeni fabrikalarımız için ilk etapta 70 milyon dolar yatırım öngörüyoruz” dedi.
Sütaş’ın 2011 faaliyetleri ve 2012 hedefleri basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Toplantıda süt ve süt ürünleri sektörünü değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, geçen sene perakende piyasasında büyümenin yüzde 6 olduğunu bildirdi. Buna mukabil Sütaş’ın yüzde 4 büyüdüğüne işaret eden Yılmaz’ın aktardığı verilere göre şirketin piyasa payı 2010′da yüzde 17,5 iken 2011′de yüzde 20,4′ü buldu. Sütaş tarafından süt ve süt ürünleri üretimine 2010′da 30,7 milyon dolar, geçen sene 41,8 milyon dolar yatırım yapıldı. Süt hayvancılığı ve yem üretiminde bu rakamlar 2010’da 4,4 milyon dolar, 2011′de 41,6 milyon dolar oldu. Son 2 senede yapılan yatırımların toplamının 118,5 milyon dolara denk geldiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
3 BİN 694 İSTİHDAM
“Yatırımlarımız üretimimizi ve istihdamımızı büyüttü. Geçen sene itibari ile süt ürünlerinde 1 milyar 278 milyon lira, süt hayvancılığı ve yem üretiminde 133 milyon lira ciromuz bulunuyor. Toplamda da 2011′de 2010′a oranla yüzde 33 büyüdük, 1 milyar 412 milyon lira ciro elde ettik. Bu yatırımlar ile sene sonunda bordrolu istihdamımız 3 bin 694′e dayandı. Şu an bordrolu gibi çalışan bini aşkın dağıtım ve toplamada arkadaşımız var.”
2 FABRİKA KURACAĞIZ
Sütaş’ın 2012 hedefleri sorulması üzerine de Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, bu sene yüzde 25 ila 30 büyüme öngördüklerini ifade etti. 2 yeni fabrikayı daha Türkiye’ye armağan edeceklerini dile getiren Yılmaz, “Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni teşvik modelini ilan etti. Bu paket ortaya koyulmadan yer belirlemedik, sene içinde fabrikaları devreye almayı amaçlıyor; ilk etapta 70 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.
ANA OLMADAN DANA OLMAZ
Basın mensuplarının Sütaş’ın et sektörüne girip girmeyeceğini sorması üzerine ise Muharrem Yılmaz, “Büyük başlara nasıl kıyıp da et sektörüne girelim. Türkiye’nin et problemine süt problemini aşarak çare bulabiliriz. Türkiye’nin et problemini halletmek için süt üretmeliyiz. Ana olmadan dana olmaz” karşılığını verdi.
Okul sütü projesi
Toplantıda gazetecilerin okul sütü projesi ile ilgili sorularını cevaplayan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı, “Bir toplumun geleceğine yapabileceği en büyük yatırım, toplumu iyi beslemek, onun akli ve bedeni kapasitelerini artırmaktır. Bunun için başvurabileceğimiz en doğru, en faydalı gıda süt. Dolayısıyla çocuklara süt içirmek Türkiye’nin geleceğine yapılabilecek en doğru yatırımdır” ifadelerini kullandı. Muharrem Yılmaz, okul sütüne yapılacak yatırım için ayrılan kaynakları önemli görmediğini de vurguladı.
Kayıt dışı üretim
Gazetecilerin, “Kayıt dışı üretime karşı alınması gereken önlemler neler olmalı?” sorusu üzerine Yılmaz, “Şu an 7,5 milyon ton süt kayıt altında. Bunlar süte ve hayvancılığa dair uygulamaların olumlu sonucu. Bu ilerleme devam edecektir. Muhakkak kayıt dışı üretimin yarattığı en önemli sonuç haksız rekabettir. Bu, sektörün aleyhine olup tüketici güvenliğini tehdit eder. Burada tüketicinin bilinçli davranışları, kamunun hassasiyeti sorunu aşacaktır” dedi.
Kent Gazetesi
0 yorum:
Yorum Gönder