HAYVANLAR KOZMETİK İÇİN DENEK OLUYOR!!! HABERİNİZ VARMI??

PETA sitesinin verdiği bilgiye göre, hayvanlar üzerinde deney yapmayan firmalardan bazılarının isimleri aşağıda gösterilmiştir. (Tam listeyi görmek için peta sitesini tıklayabilirsiniz, ben ülkemizde de satıldığını düşündüğüm, isimleri tanıdık gelen firmaları yazdım.). Kozmetik ürünü alacağımız zaman, kutunun üzerindeki yazıya dikkat edelim: Lütfen Üzerinde 'NOT TESTED ON ANIMALS' (hayvanlar üzerinde denenmemiştir) yazan ürünleri alalım. Son haberlere göre Peta'nın çabalarıyla, cocacola ve pepsicola gibi iki dev şirket, hayvanlar üzerinde deney yapmaya son verdiklerini açıklamışlar.




Deney yapmayan firmalar :
Nivea
Avon
Oriflame
Orlane
Tommy Hilfiger
Victoria’s Secret
Revlon
Clarins
Clinique
Donna Karan


Hayvan Deneylerinin Alternatifi Yok Mu?

Tabii ki, hayvan deneylerinin alternatifleri var. Bugün dünyanın en büyük kozmetik firmalarından REVLON, AVON ve ORIFLAME gibi uluslararası kozmetik şirketleri, ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyorlar. Yeni ürünlerini alternatif deney yöntemleri kullanarak test ediyorlar. Avon 1989 Nisan’ında, Eytex denilen sentetik bir madde üzerindeki testlerin olumlu sonuç verdiğini ve bundan böyle deneylerini bu madde üzerinde uygulayacağını açıklayarak, hayvan deneylerine alternatif bir deney yöntemini kamuoyuna açıklamıştır.

Özellikle Amerika ve Avrupa’daki hayvan hakları ve hayvan özgürlüğü hareketleri sonucunda çoğu kozmetik firması da alternatif deney yöntemlerini kullanmaya başlamışlardır. Bazı firmalarsa, (örneğin Procter & Gamble) sadece mevcut ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmeyeceklerini açıklamaktadır. Oysa bu tür açıklamalar firmaların tüketici kitlesini kaybetmemek için yaptığı laf oyunlarıdır. Çünkü bu firmalar, içeriğini değiştirdiği ürünlerde veya piyasaya yeni süreceği ürünlerin testlerinde hayvanları kullanmaya devam etmektedir. Bugün hala hayvan deneyi yapmakta ısrar eden büyük kozmetik şirketlerinin neden bu konuda ısrarcı olduklarını net olarak bilemiyoruz.


Fakat hayvan deneylerinin Batı da başlı başına bir sektör olduğu ve bu sektöründe azımsanmayacak büyüklükte bir pazar payı olduğu düşünüldüğünde yine sebebin büyük olasılıkla para kazanma hırsından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Örneğin, Huntingdon Life Sciences, dünyanın en büyük ticari amaçlı hayvan deneyleri yapan kuruluşudur. Bu kuruluş pek çok kozmetik firmasına deneylerinde kullanması için hayvan sağlamaktadır.

Bizim yapabileceklerimiz;

- Hayvan deneyleri yapan firmaların ürünlerinden kullanmamaya dikkat etmeli,bu firmalara kınamanızı belirtecek e- mailler atabilirsiniz.
- Çevrenizdeki insanları bu firmaların ürünlerinin kullanılmaması için bilinçlendirebilirsiniz.
-SAGDAKİ BUTONDAN PAYLASABİLİRSİNİZ...



2 yorum:

  1. umarım bu gaddarlıgı yapanlar cezasını çekerler....

    YanıtlaSil
  2. bu vizdansızlıgı yapanlar.
    İŞTE ÜRÜNLERİNİ HAYVANLAR ÜZERİNDE TEST EDEN FİRMALAR:
    Braun (Gillette) Colgate – Palmolive
    L’oreal Biotherm
    Cacharel Garnier Fruc.
    Giorgio Armani Helena Rubinstein
    Lancôme Maybelline
    Ralph Lauren Vichy
    Max Factor Oral-B
    Pantene Pfizer
    Procter & Gamble 3M
    Unilever S.C Johnson (OFF! sivrisinek kovucu ve Oust ev parfümü)
    Reckitt Benckiser (Veet epilasyon ürünleri)
    Henkel – Schwarzkopf
    Johnson & Johnson
    Neutrogena Givenchy
    Calvin Klein Vaseline
    Dove Alcon (ilaç firması)
    Sensodyne (diş macunu)
    Maybelline Adidas (kozmetik)
    Davidoff
    JOOP!
    Lancaster
    Protex (sabun)
    Ajax

    YanıtlaSil