NE ARADILAR NE BULDULAR. BU İSEDE HAYVANLAR KARISTI.


Kazılardan hayvan kemikleri çıktı!!!!
İtirafçı Aygan'ın ifadeleri üzerine yapılan kazılarda hayvan kemiği bulundu.

Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi, itirafçı Abdülkadir Aygan'ın ifadeleri üzerine gerçekleştirilen kazılarda bulunan 461 kemik parçasının hayvan kemiği olduğunu bildirdi.

İtirafçı Abdülkadir Aygan'ın ifadeleri üzerine Nisan 2009'da Diyarbakır-Hani kara yolunun Karaçalı ve Deveyolu mevkisinde, 1994-1996 yıllarında öldürüldükleri bildirilen Fethi Yıldırım ile Hakkı Kaya'nın cesetlerinin bulunması için yapılan kazılarda çıkan ve Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'ne gönderilen 461 kemik parçasıyla ilgili rapor tamamlandı.

Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan 4 sayfalık rapor, soruşturmanın yürütüldüğü Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Raporda, Diyarbakır'da 05 Ocak 1994 tarihinde kaybolan Fethi Yıldırım ile 18 Aralık 1996 tarihinde kaybolan Hakkı Kaya'nın öldürülüp gömüldüğü yer olarak değerlendirilen Diyarbakır-Hani kara yolunun 3. ve 12. kilometrelerinde yapılan kazı çalışmaları sırasında bulunan kemik parçalarının tümünün hayvan kemiği olduğu kaydedildi.

Raporda ayrıca, Yıldırım ve Kaya ailelerinin yaptığı başvuru üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığının kararı uyarınca, Mardinkapı Mezarlığı'ndaki kimsesizlere ait 4 mezardan da alınan numunelerin de incelendiği anlatıldı.

Diyarbakır-Hani kara yolunda 1996-1997 yıllarında bulunup Mardinkapı Mezarlığı'ndaki kimsesizlere ait mezarlara defnedilen 4 cesetten alınan örnekler, Hakkı Kaya'nın oğlu Hakkı Kaya ile kardeşi Ömer Kaya ve Fethi Yıldırım'ın annesi Düre Keskin ve kardeşi Süleyman Yıldırım'dan alınan kan örnekleriyle karşılaştırıldı. Yapılan DNA karşılaştırılmasında, cesetlerin Fethi Yıldırım ve Hakkı Kaya'ya ait olmadığının belirlendiği bildirildi.

Dört ayrı mezardaki cesetlerden alınan örneklerden 3'ünün erkek, birinin de kadına ait olduğu kaydedildi. Erkeklerden ikisinin aynı soydan geldiğinin belirlendiği ifade edildi.

LifeinBursa

0 yorum:

Yorum Gönder