SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Propolis Nedir ? Propolis Ne İse Yarar?

Propolis Hakkında Neler Bilmeliyiz?

        Bursa İl Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde 4 günlük bir eğitim aldım ve daha 1 hafta daha devam edecek. Şunu söylemek isterim ki bu geçen 4 günlük süre zarfında hocalarımız sürekli söylediği şey, arıcılık işi yapacak kişilerin bu işi sadece bal için değil yanında propolis, polen olarak farklı en az bir ürün daha alınması gerekiyor.


         Propolis hakkında biraz bilgi edinmemiz gerekirse; propolis, sağlık için vücut yoluyla alınması gereken 22 besini bünyesinde taşıması açısından içinde bulunduğumuz yüzyılda keifedilen mükenmel doğal ilaç olarak kabul edilmiş ve önem kazanmıştır.

         Propolis içinde bulunduğumuz yüzyılda antibakteriyel,antifungal, antiviral, antiinflamatuar, antiülser,lokal anestejik, antitümör, bağışıklık uyarıcı gibi biyolojik aktivite özelliği göstermesi tıp,apiterapi,beslenme ve biyokozmetik alanında kullanımını yaygınlaştırır. Propoolisin yapısında bulunan en büyük önem taşıyan flavonoidler ve terpenler oldukça kuvvetli antioksidan, antisteril etkili birleşikdir. özellikle flavonoidlerin kalp damar sistemi üzerine olumlu etkileri olduğu, kan dolasımını düzenlediği, kılcal damar çatlamalarını azalttığını, mide mukozasını ülsere karşı koruduğu ve daha onlarca faydası saymakla bitmemektedir.

          Aynı zamanda geçmiş yıllara baktığımızda, eski mısır çağında propolisin tedavi amaçlı kullanıldığı ve mumyalama işlemlerinde propolisi de kullanmış, Hipokratın dahi propolisi hastalarını iyilestirmede kullandığı söylenmekte.

          İnsan kullanımında güvenli doz 1,4 mg/kg - vücut ağırlığı/gün veya 70 mg/gündür.
KAYNAK : http://www.aricilik.gov.tr

Veteriner Hekimliğe Girerken Öğrendiklerimiz, ANAMNEZ


          Anamnez kliniğe gelen hayvana testiş ve tedavi sırasında uygulanılacak tüm işlemler için çok büyük bir öneme sahiptir.

          Öncelikle kelimemizin anlamını öğrenelim;
Anamnez: Hastanın, hastalığı ve çevresi hakkında verdiği bilgi anamnez olarak adlandırılır.


         Her hekim öncelikle kliniğine gelmiş hasta hakkında anamnez almak zorundadır.  Çünkü hekim kendisine gelen hasta hakkında öğrenilmesi gereken tüm bilgileri bu kısımda sorup öğrenmelidir. Çünkü hasta sahibine ulaşma sorunu, hatırlayamama vb. gibi olayların yaşanmaması için tüm sorular hasta ilk geldiğinde hasta sahibine sorulmalıdır. En önemsiz denebilecek bir soru bile bazen hastanın hayatına mal olabilir. Bu yüzden anamnez için kendimize anamnez için özel çizelge ayarlamalıyız.


         Anamnez sırasında soracağımız sorulara geldiğimizde işe söyle hatırladığım kadarıyla sizlerle paylaşayım:

- Öncelikle "hastanın şikayetin nedir?" diye sorulur.

- Daha sonra hastalığık nasıl basladı sorulur

- Ardından "Ne zamandır bu durumda ?" sorusu sorulur.

- Başka bir hekim tarafından kontrol edilip edilmediği sorulur, eğer başka hekim tarafından bakıldı ise nasıl bir uygulama yaptığı ve hangi ilaçları kullandığı öğrenilir.

- Hayvanın herhangi bir vücut yapı, doku ve organlarında bir problem olup olmadığı hasta sahibine sorulur. Tedbir amaçlı kontrol de edilir.

- Hastanın başka bir hastalık geçirip geçirmediği atlanılmayacak bir sorudur.


- Şunuda unutmamak gerekir ki sorular gelen hayvanın hastalığı, durumu ve cinsine göre değişebilir.

* Sorulardan sonra hayvana Inspenksüyon* , Palpasyon* ve diğer uygulamalar* yapılır.

**Diğer uygulamaları blogumdam çok yakında öğrenebilirsiniz
Bu yazılar saadece aklıma gelendir, hiçbir şekilde mesuliyet kabul edilmez


Sevmenin ve Sevilmenin Zor Olduğu Şu Dünyada


        Biliyorum insanlar bu sırılar fazla seviyorum diyor, belkide herkes bir aşkım var diyor ama şu bilmiyorlar sanırım karşısındaki onu sevmese bilmek sevmek değil midir aşk? O zaman neden kavgalar yapılır, bazen televizyon yayınlarına çıkar: kocası kışkançlığından eşini hatta ve hatta cinayetler islenir sevgi ugruna. Peki gerçek sevgi bu mudur diye sormak geliyor içimden?
          İnsanlar aşk deyip dursunlar ben bunlara inanamıyorum benim inandığım şey işte yukarıdaki videoda gerçekleşen sevgi. Gerçek sevgi bir kedinin sırtı sıvandığında mutluluktan kendinden geçmesidir bence.

2012 Yılında Nesli Tükenen Mamutlar Görüntülendi !!!


       Dünya üzerinde fillerin atası olarak bilinen mamutlar, bilim adamlarınca milattan önce soylarının tükendiği söyleniyordu. Fakat Sibirya' da kayda alındığı bilinen aşağıdaki videoda karade yer aldığı sanılan canlı bir MAMUTa benziyor. Mamut bir nehirde karşıdan karşıya gecerken amatör kameraman tarafından görüntüye alınıyor. İşte size o muhteşem görüntü (maalesef görüntüde bir miktar defektler mevcut);





Günün Fırsatı   

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kediler Günü 17 Şubat


          Sizinde bir kediniz varsa bugun ona hayatının en güzel gününü yasatın çıkarın dısarıya gezdirin, en güzel mamaları verin ona, bırakın onun sizin sözünü dinlemesini bugun siz onun peşinden çocuğunuzmuş gibi davranın. Çünkü bugün onların günü ,17 Şubat Kediler günü


            Türkiye’deki kediseverler ne kadar farkında bilemeyiz ama Milano’daki ünlü Karikatür Müzesi’nde, bu günü değerlendirmek amacıyla Mostra Gattoni Animati ismiyle bir kedi sergisi açıldı.


            Sergide çizgi film dünyasının bütün unutulmaz kedilerini film, video, fotoğraf, poster yahut maket olarak görmek mümkün.

Hayvan Gübresinden Yakıt Dönemi Baslıyor


        Petrol fiyatındaki artış ülke ekonomisini tehdit ederken, şimdi de hayvan gübresinden yakıt formülü hayata geçiriliyor. Projeyle, hayvan gübreleri ve bitki atıklarından elektrik ve ısı üretilecek. Tesis 2014'te devreye girecektir.

           Fosil yakıtlarının çevreye verdiği zararları ve enerjide dışa bağımlılığı azaltmak isteyen Türkiye biyogaz üretimine baslıyor. Bir tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye, bu faaliyetlerden kaynaklanan gübre ve organik atıkları biyogaz tesislerinde işleyerek, elektrik ve ısı enerjise dönüstürecek. Türkiyenin ilk biyogaz tesisi, Çevre ve Sehircilik Bakanlığı ile Almanya arasında yapılan işbirliği ile kurulacak.


           Üç aşamadan oluşan proje kapsamında öncelikle hayvansal atıkların yönetimine ilişkin yasal alt yapı olusturulacak. İkinci aşamada biyogaz konusunda kurumsal kapasite geliştiriilecek ve son aşamada şeçilecek pilot bölgede örnek bir biyogaz tesisi kurulacak.


          Proje kapsamında Türkiye'de biyogaz Teknik Eğitimleri gerçeklestirilken Almanya'da hayvansal atıklar ile ilgili yürürlükte olan kanun ve yönetmelikler Türkçeye çevrildi.
Alıntıdır
Tahminimce her işin üstesinden gelen Tübitak bu işede el atacak ve basarılı olacaklardır.