SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

İstanbul Belediyesinden Hayvan Haklarına Destek


        Türkiye'de Haytap tarafından su yüzüne çıkarılan hayvanlara siddet ve benzeri olaylar sonunda Türkiye gündemine oturdu. Haytap tarafından halkı bilinçlendirme filmleri ve broşürleri ile bir nebze uğrasıyordu.

        Geçen gün tv de izlediğim reklam beni sahsen çok sevindirdi. Artık biliyorum ki hayvan hakları sadece birkaç insan tarafından değilde devlet nezlinde de bir karşılık buluyor. Bu beni çok sevindirdi. Ne kadar çok hatalar olursa olsun, hatalar bir yerden düzeltilmeye baslanılmalıdır ki artık başlangıcı gördük. Artık hayvanların da canlı oldukları kabul ediliyor ve onlara karşı yapılan vahşetede bir dur diyebileceğimizi bilmek beni umutlandırıyor.

       Sizlerden çok özür diliyorum bu haberi yazarken amacım sizlerle Haytap ve İstanbul Belediyesinin birlikte yürüterek gerçeklestirmiş oldukları Türk Sanatçılarının Hayvan Hakları belgeselini paylaşmaktı. Maalesef belgeseli henüz bulamadım ancak bulur bulmaz videoyu sizlerle paylasacağım.

        Haytap ve İstanbul Belediyesine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.


Haksızlığa DUR de!!!!

Karikatür Dünyasına Hayvanlar Girerse!!


     Bir canlı için asansörü tutmak ne kadar sürebilir ki derseniz bazen saçlarınız ağarabilir. İşte hayvanların insanlar gibi olduğunu düsünüpte bir karikatür çizerseniz bunlara göz atmadan geçmeyin.

Asansörü tutarmısınız Lütfen !!

25 Gün Sonra Kurtarıldı!!!

25 gündür Gebze'de bir çukurda yaşam mücadelesi veren köpek için Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz devreye girdi.


             Fabrika bekçisi Yakup Özdemir'in iddiasına göre, yaklaşık bir yaşındaki köpek, Gebze Muallimköy'de 20 gün önce yol üzerindeki 10 metre derinliğindeki kanalizasyon çukuruna düştü. Fabrika bekçisi Özdemir, köpeğin olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin uzun merdivenleri olmadığı gerekçesiyle çukurda bırakıldığını söylemişti. İtfaiye yetkilileri ise, defalarca kurtarma girişiminde bulunduklarını fakat, köpeğin korkarak diğer kanallara kaçtığını söylediler.

             1 yaşındaki köpeğin kurtarılması için Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz devreye girdi.

            KOHAYDER başkanı Erdurmaz'ın bugün ulaştığı Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kisbet konuyla yakından ilgilendi. Gebze İtfaiyesi ve Kocaeli AKUT birlikte seferber oldu ve 25 gündür kuyuda olan köpeği 70 metre derinden kurtarmayı başardılar.

            Konuyla ilgili bilgi veren KOHAYDER Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kisbet'e, Gebze İtfaiyesine ve AKUT Kocaeli adına ekip lideri Recep Şalcı'ya çok çok teşekkür ettiklerini, açık bırakılan rögar kapağının mutlaka kapatılmasını istediklerini, bundan sonra bu tür olaylar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin yetkililer tarafından alınması geektiğini belirtti.

           Erdurmaz ayrıca, kurtarılan köpeğin Gebze Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındığını, bir süre burada gözlem altında tutulacağını, sağlığına kavuşur kavuşmaz eski yaşam alanına bırakılmasını sağlamak için takibini yapacaklarını sözlerine ekledi.

Alıntıya ulaşmak için tıklayabilirisiniz

Bir Kap Su Projesine Tam Destek


Sosyal medya, bloglar ve sitelerde donen ve hayvanlara olan destek için yapılan yayınlar sonunda videoya da döküldü. İşte sizler ile paylaştığım videoda bunu izleyebilir ve sizde destek amacıyla kapınızın onune bir kap su koyabilrisiniz

Susuz kalan filin havuz görüntüleri rekor kırdı

Tüm dünyada yaşanan kavurucu sıcaklar sadece insanları değil hayvanları da etkiliyor. Afrika’da susuzluktan kavrulan bir fil insanlar yüzdüğü sırada havuzdan su içmeye başladı. Görüntüler YouTube’da izlenme rekoru kırdı.


Tüm dünya sıcaklarla boğuşurken hayvanlar da hayatta kalmak için su kaynaklarına adeta “saldırıyor”.
Afrika’da susuz kalan bir filin yüzme havuzunun yanına gelerek buradan hortumuyla su çekmesi hayvanların da sıcaktan olumsuz etkilendiklerine en son örnekti.

Sosyal Medya'da Hayvanlar Alemi ve hayvan Karikatürleri


Mustafa Kemal Paşamızın Hayvan sevgisine örnek fotoğraf



Kutupların erimeşine neden olan firmaların zafer resimleri

Toplum içinde kulak kulağa konusmak hayvanlar açısındanda sakıncalıymış :)


Hayvanlar ve insanlar aleminde yavru savgisine örnek iki fotoğraf