25 Gün Sonra Kurtarıldı!!!

25 gündür Gebze'de bir çukurda yaşam mücadelesi veren köpek için Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz devreye girdi.


             Fabrika bekçisi Yakup Özdemir'in iddiasına göre, yaklaşık bir yaşındaki köpek, Gebze Muallimköy'de 20 gün önce yol üzerindeki 10 metre derinliğindeki kanalizasyon çukuruna düştü. Fabrika bekçisi Özdemir, köpeğin olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin uzun merdivenleri olmadığı gerekçesiyle çukurda bırakıldığını söylemişti. İtfaiye yetkilileri ise, defalarca kurtarma girişiminde bulunduklarını fakat, köpeğin korkarak diğer kanallara kaçtığını söylediler.

             1 yaşındaki köpeğin kurtarılması için Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz devreye girdi.

            KOHAYDER başkanı Erdurmaz'ın bugün ulaştığı Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kisbet konuyla yakından ilgilendi. Gebze İtfaiyesi ve Kocaeli AKUT birlikte seferber oldu ve 25 gündür kuyuda olan köpeği 70 metre derinden kurtarmayı başardılar.

            Konuyla ilgili bilgi veren KOHAYDER Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kisbet'e, Gebze İtfaiyesine ve AKUT Kocaeli adına ekip lideri Recep Şalcı'ya çok çok teşekkür ettiklerini, açık bırakılan rögar kapağının mutlaka kapatılmasını istediklerini, bundan sonra bu tür olaylar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin yetkililer tarafından alınması geektiğini belirtti.

           Erdurmaz ayrıca, kurtarılan köpeğin Gebze Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alındığını, bir süre burada gözlem altında tutulacağını, sağlığına kavuşur kavuşmaz eski yaşam alanına bırakılmasını sağlamak için takibini yapacaklarını sözlerine ekledi.

Alıntıya ulaşmak için tıklayabilirisiniz

0 yorum:

Yorum Gönder