Kuş Gribi Hortladı !!!


            Balıkesir Valiliğinin almış olduğu karantina sonrası tüm Türkiye Kuş Gribi vakasıyla yankılandı. Türkiye de Kuş gribi tekrar patladı mı? Son durum ne?

            Balıkesir ve bazı ilçelerde kuş gribi vakalarına rastlanılmış olup o bölgelerde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerekli dezenfeksiyon işlemleri yürütülmüş ve bölge kanatlı hayvanları imha edilmiştir.


            Bilindiği üzere bu hastalık sonucu telef edilen tüm hayvanların maddi kayıpları devlet tarafından karşılanmaktadır.

           Kuş Gribi nedir? Nasıl Bulaşır? İnsanlar için bir tehlikesi var mıdır? Artık tavuk yemeli miyiz? Soruları herkesin dilinde ve doğal olarak merak etmekteyiz. İşte sorularınızın cevapları;


    * Kuş gribi H7N9 influenza tarafından kanatlı hayvanlarda ölüme yol açan bir virüstür.
    * Kuş gribi hasta kanatlıların birbirleriyle teması aynı bölgede bulunmaları sonucu ve iyi dezenfekte edilmemiş ekipmalar ile kanatlı hayvanlara bulaştırılmaktadır.
    * Virus normalde insanlar için hastalık yapıcı bir özelliği yoktur. Ancak, hastalığa neden olduğu bazı olgular şekillenmiştir. İnsandan insana bulaşma gibi bir duruma rastlanılmamıştır.
    * Hastalığın etkeni iyi pişirilmiş tavuk etlerinde yaşayamamaktadır. Yani iyi pişirmiş olduğunuz tavuk etinizi afiyetle yiyebilirsiniz. 

1 yorum:

  1. çok başarılı bir paylaşım olmuş.
    Kuş İsimleri yöneticisi olarak başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil