KAMUDA VETERİNER HEKİMLERE YER AÇILACAK MI!!



            Türkiye de kamu şektöründe Veteriner Hekim İstihdamı maalesef çok düşük düzeylerde. Türkiye genelinde yetersiz Veteriner Hekim sayısı yüzünden ülkemizde ki hayvan populasyonu bir türlü düzene sokulamıyor. Veteriner Hekimlerin olması gereken konumlarda Zooteknistler, Gıda Mühendisleri bulunduğu ve bir Veteriner Hekim bilgi ve becerisine sahip olamadığı için ilermeye çalışılan hayvansal konular sürekli gerilemede ve ülkemiz sürekli hayvansal ürünlerde ithalata yönlendirilmekte.

           Kamuda yeterli Veteriner Hekim alımı ve doğru konumlara yerleştirilerek, söz sahibi Veteriner Hekimler olduğu takdirle ülkemiz eski günlerine dönebilecek ve Canlı Sığır ithal etmek yerine kısa sürede ihraç etmeye başlayacaktır.

           Çoğu Veteriner Hekim ve adayları geçen günlerde CHP tarafından bir yasa tasarısı verildi ve burada 2000 adet Veteriner Hekim istihdamı önerisi sunuluyordu. Bu sunumu M.Mehdi EKER tarafından geçen yıllarda yapılan konuşmaya dayanarak verildiği açıklandı. M.Mehdi EKER Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının personel sayısının yetersiz olduğunu ve 2000 civarı Veteriner Hekime ihtiyaç olduğunu bildirmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder