SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Hayvanlara Saldırılar Durmuyor!!

Bunu yapan insan olamaz

 

         Erdek'de hayvansever Esin Peştemalcıoğlu, zeytin bahçesi içindeki mağaraya yaptırdığı kulübelerde baktığı 10 köpekten 6'sının silahla vurularak öldürüldüğünü belirterek, polise şikayetçi oldu.

 

Haberin devamı için Mynet sitesine aşağıdaki linkten ulasabilirsiniz;

 

http://haber.mynet.com/bunu-yapan-insan-olamaz-627958-guncel/

Dünya Veteriner Hekim Günümüzü Kutlarım



Günün Fırsatı
         Veteriner Hekim olmaya çalısan veya diplomasını eline almış onlarca hekim yılda bir kere Nisan ayının son cumartesi kutladığımız Dünya Veteriner Hekimler günümüzü tüm içtenlikle kutlarım.

Veteriner Hekim Günü Neden Son Cumartesi

         Ülkemizin de üyesi olduğu Dünya Veteriner Hekimleri Birliği, her yıl Nisan ayının son Cumartesi gününün "Dünya Veteriner Hekimler Günü" olarak kutlanmasını kararlaştırmış, ilk kez 28 Nisan 2001 günü Dünya Ülkeleri ile birlikte Dünya Veteriner Hekimleri Birliği üyesi olan Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından organize edilerek kutlanmıştı. Kutlamalarda tüm mesleki kurum ve kuruluşların katkı ve katılımını sağlamayı ve tüm meslek camiasının sahiplenmesi amacıyla oluşturulan Düzenleme Kurulu ile organize edilmişti.


Günün Fırsatı

Türkiye'mizin İlk Klon Koyunu Oyalı

            Dünyanın En Uzun Yaşayan Klon Canlılarından Biri Olan ve Türkiye’nin İlk Klon Canlısı “Oyalı” Yaşamını Yitirdi.

           2007 yılında İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı tarafından gerçeklestirilen klonlama çalısması ile hayata getirilen oyalı koyun ilk belirlemelere göre akçiğer enfeksiyonu nedeni ile öldüğü bildirildi.

           Proje, TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklenmişti. Hayvancılık ve insan sağlığını ilgilendiren birçok konuda çığır açabilecek bu çalışma bilim tarihine Türkiye’nin ilk klon projesi olarak geçti.

           Türkiye’nin ilk klon koyunu Oyalı, 30 Mart 2011 tarihinde de sağlıklı bir yavru dünyaya getirmişti. İÜ Veteriner Fakültesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir sezaryan operasyonuyla dünyaya gelen dişi kuzuya “Bahar” adı verilmişti. Klonlanan hayvanların üreyebilmesi; ilaç yapımı ve organ nakli gibi geniş bir alanda kullanılması planlanan klonlama çalışmalarının geleceği açısından büyük önem taşıyor

Fillerin Havuz Sefası Görülmeye Değerdi

           Bugün Kent gazetesinde gördüğümde çok hoşuma gitti ve haberi okudum. Aklıma ilk gelen şey bunu okuyucularımada aktarmalıyım oldu ve işte yazıyorum. Fakat gazetede ki resim şuan sizlerle paylasacağım resimden çok daha güzeldi. Bunun için sizden özür diliyor ve haberi size aktarıyorum;


           Burma’nın başkenti Naypyidaw’da bulunan hayvanat bahçesinin ziyaretçileri havuzda suyun tadını çıkaran filleri izleyerek hoş vakit geçirdi.
Asıl renkleri kırmızı-kahve olan ama ıslandıklarında derileri pembeleşen filler dünyada nadir görülen bir cins.
           Kirpikleri ve ayak tırnakları da açık renkli olan filler “beyaz fil” olarak biliniyor. Fillerin özellikle Budist inanca sahip insanların yaşadığı bölgelerde “iyi şans getirdikleri”ne inanılıyor.

Şütas Türkiye'ye Yatırıyor

          Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, bu sene 2 yeni fabrikayı devreye almayı planladıklarını belirterek, “Yeni fabrikalarımız için ilk etapta 70 milyon dolar yatırım öngörüyoruz” dedi.


           Sütaş’ın 2011 faaliyetleri ve 2012 hedefleri basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Toplantıda süt ve süt ürünleri sektörünü değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, geçen sene perakende piyasasında büyümenin yüzde 6 olduğunu bildirdi. Buna mukabil Sütaş’ın yüzde 4 büyüdüğüne işaret eden Yılmaz’ın aktardığı verilere göre şirketin piyasa payı 2010′da yüzde 17,5 iken 2011′de yüzde 20,4′ü buldu. Sütaş tarafından süt ve süt ürünleri üretimine 2010′da 30,7 milyon dolar, geçen sene 41,8 milyon dolar yatırım yapıldı. Süt hayvancılığı ve yem üretiminde bu rakamlar 2010’da 4,4 milyon dolar, 2011′de 41,6 milyon dolar oldu. Son 2 senede yapılan yatırımların toplamının 118,5 milyon dolara denk geldiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

3 BİN 694 İSTİHDAM

          “Yatırımlarımız üretimimizi ve istihdamımızı büyüttü. Geçen sene itibari ile süt ürünlerinde 1 milyar 278 milyon lira, süt hayvancılığı ve yem üretiminde 133 milyon lira ciromuz bulunuyor. Toplamda da 2011′de 2010′a oranla yüzde 33 büyüdük, 1 milyar 412 milyon lira ciro elde ettik. Bu yatırımlar ile sene sonunda bordrolu istihdamımız 3 bin 694′e dayandı. Şu an bordrolu gibi çalışan bini aşkın dağıtım ve toplamada arkadaşımız var.”

2 FABRİKA KURACAĞIZ

          Sütaş’ın 2012 hedefleri sorulması üzerine de Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, bu sene yüzde 25 ila 30 büyüme öngördüklerini ifade etti. 2 yeni fabrikayı daha Türkiye’ye armağan edeceklerini dile getiren Yılmaz, “Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni teşvik modelini ilan etti. Bu paket ortaya koyulmadan yer belirlemedik, sene içinde fabrikaları devreye almayı amaçlıyor; ilk etapta 70 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

ANA OLMADAN DANA OLMAZ

          Basın mensuplarının Sütaş’ın et sektörüne girip girmeyeceğini sorması üzerine ise Muharrem Yılmaz, “Büyük başlara nasıl kıyıp da et sektörüne girelim. Türkiye’nin et problemine süt problemini aşarak çare bulabiliriz. Türkiye’nin et problemini halletmek için süt üretmeliyiz. Ana olmadan dana olmaz” karşılığını verdi.

Okul sütü projesi

          Toplantıda gazetecilerin okul sütü projesi ile ilgili sorularını cevaplayan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı, “Bir toplumun geleceğine yapabileceği en büyük yatırım, toplumu iyi beslemek, onun akli ve bedeni kapasitelerini artırmaktır. Bunun için başvurabileceğimiz en doğru, en faydalı gıda süt. Dolayısıyla çocuklara süt içirmek Türkiye’nin geleceğine yapılabilecek en doğru yatırımdır” ifadelerini kullandı. Muharrem Yılmaz, okul sütüne yapılacak yatırım için ayrılan kaynakları önemli görmediğini de vurguladı.

Kayıt dışı üretim

          Gazetecilerin, “Kayıt dışı üretime karşı alınması gereken önlemler neler olmalı?” sorusu üzerine Yılmaz, “Şu an 7,5 milyon ton süt kayıt altında. Bunlar süte ve hayvancılığa dair uygulamaların olumlu sonucu. Bu ilerleme devam edecektir. Muhakkak kayıt dışı üretimin yarattığı en önemli sonuç haksız rekabettir. Bu, sektörün aleyhine olup tüketici güvenliğini tehdit eder. Burada tüketicinin bilinçli davranışları, kamunun hassasiyeti sorunu aşacaktır” dedi.
Kent Gazetesi

Bazen Bu adamları Öldüresim Geliyor!


        Az önce sosyal medya ağlarından facebookta bir resim gördüm ve çok ilgimi çekti. Resim de belli belirsiz tavuklar görünüyorsu, bende resmi tıkladım ve büyük ekranda resme baktım. Bakmaz olaydım, köpük ile zavallı tavukları öldürüyorlardı.

       İnsanlığın gelişmesi için illaki bazı deneyler, bazı prosedürler yapılacaktır. Ancak neden bu 15000 tavuk üzerinde denenir ki, neyine yetmez 3-5 bilemedin 100 tavuk be. İnsan olduklarına inanmadığım bu kişileri allahu taala ya havale ediyor ve sizlere bu lanet fotoğrafı paylaşıyorum içimden parça koparcasına..

İşte bu da resmin yanında ki bilgi;

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////\\
Why I'm Vegan: Reason 9812
In Spain 'scientists' watch and are excited to see how well their new method of killing chickens is working. In 15 minutes 15,000 birds are killed by suffocation using car wash type foam. May these people rot in hell.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\//

Ailece Tatilin Keyfi Sony Projeksiyonlu Handycam'le Çıkar!




          Projeksiyon özelliği sayesinde Sony Handycam; ailece geçirdiğiniz o değerli anları, istediğiniz yerde tekrar tekrar izleyebileceğiniz ölümsüz anılara dönüştürüyor!



          Ailece gidilen tatillerde, anılarımızı kaydetmek ve sevdiklerimizle paylaşmak için mutlaka yanımızda bir kamera götürürüz. Peki bu kamera aynı zamanda kaydettiğimiz videoları duvara yansıtabilseydi? Videoları sevdiklerimizle birlikte geniş bir alanda izlemek için bilgisayar veya televizyona muhtaç olmasaydık? Üstelik onları dilediğimiz zaman dilediğimiz yerde izleyebilseydik? Sony’nin yeni projeksiyonlu kamerası ile tüm bunlar artık mümkün!

           Projeksiyon özelliğine sahip olan Sony Handycam, içindeki videoları istediğiniz yüzeye yansıtmanızı ve dilediğiniz an izlemenizi sağlıyor. Böylece hem ailenizle beraber yaşadığınız o değerli anları ölümsüzleştirebiliyor hem de onları sevdiklerinize de izleterek paylaşabiliyorsunuz. Artık anılarınız her zaman ve her yerde sizinle!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

14 Nisan Veteriner Fakültemizin Kuruluş Yıl Dönümü



           Uludağ üniversitesi Veteriner Fakültemizin bu yıl 34 kuruluş yıl dönümü kutlamaları gerçekleştirilecek. Daha önceki yıllarda da kutlanılan yıl dönümü bu yıl hafta sonuna denk geliyor ve bu biz öğrencileri çok üzdü.

           Bu yıl ücretsiz kermes ve geçmiş yıllardaki gibi kutlamaların olacağı yine sahane bir etkinlik bizleri bekliyor. Kuruluş şenliğimizin vizelerden hemen sonrasına denk gelmesi veteriner öğrencilerin sınav stresinin atılması için muhteşem bir fırsat.

           Bu yıl kutlanması beklenen şenliklerin eğlenceli geçmesi ve hafta içine alınması dileğiyle...