Arı Dünyası Hakkında Kısa Bilgi


           Pazartesi gününden bu yana arıcılık kursu alıyorum ve bu kursta ilk günden bu yana arıdan sadece bal için değil toplam 6 adet ürün almak için kullanılabilir. Bu altı adet ürün nedir mi? Sizlere bunları söyleyeyim; Bal, Bal mumu, Propolis, Arı zehri, Arı sütü ve Polen.


           Bu güne kadar arıların sadece bizlere yiyecek olarak Bal verdiğini biliyorduk, ama şimdi biliyoruz ki arılar bizler için 6 farklı ürün veriyor. Yiyecek, Antibakteriyel ve ilaç maddesi gibi mamüller veriyor arılar bize.

           Şimdi sizlere benim kursta ne öğrendiklerimi hakkında biraz bilgi vereyim. Benim öğrendiklerim arıların öncelikle populasyon halinde yaşayabildikleri ve kovanlarda üç farklı arı cinsi var. Bunlar Ana arı, İşçi arı ve Erkek arılardır. Her kovanda sadece bir ana arı vardır ve tüm kovandan o sorumludur. Kovanın düzeninden sorumludur ve populasyonun devamı için günde 1100 ile 3000'e kadar yumurtlamakta. İşçi arılar ise iki kısımdan oluşuyor. Birinci olarak yeni doğan işçi arılar ilk 21 gün kovan içinin temizlenmesi, korunması ve düzenlenmesidir. İkincisi ise ilk 21 günden sonra 21 günlük kısımda ise tarlaya ağaçlıklara polen toplamaya, propolis getirmeye giderler. Birde erkek arılar var ki bunlar hiç bir şey yapmazlar. Erkek arılar sadece bahar ve yazın mevcuttur, bu zamanda Ana arıların döllenmesi için dışarıya uçus yaparlar.

           Arı kovanlarının taşınması, bakımı ve daha fazla bilgi için blogumu takipte kalın. Unutmamak için sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Hayırlı günler..


           Bu arada arı ırkları, görüntüleri ve arı hastalıkları ile koruma-kollama tekniklerini sizler ile paylasacağımıda bilgilerinize sunarım.

ARI SÜTÜ

0 yorum:

Yorum Gönder