Veteriner Hekimler İçin Yeni Fırsat "Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı"

            Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının AB standartlarına uymak için yapmıs olduğu yeni düzenlemede artık açıkta satıs yasak. Yapılan düzenlemeler GDO kapsamında yer almakta. Bunların denetimi ve kontrolü için Veteriner Hekimler iş basına geciyor. Haber ile geniş bilgi Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının sayfasında yer almaktadır.
            Türkiye, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde önemli bir aşama daha kaydetti. "Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı" faslı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla 30 Haziran 2010 tarihinde Avrupa Birliği Konseyinde düzenlenen Hükümetlerarası Konferansla müzakerelere açıldı.

            Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) katılım müzakerelerinde yeni bir fasıl açıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla 30 Haziran 2010 tarihinde AB Konseyinde düzenlenen Hükümetlerarası Konferansla “Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı” faslı müzakerelere açıldı. Hükümetlerarası Katılım Konferansında Avrupa Birliği tarafını İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ve AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle temsil etti.
....
Habere ulasmak için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder