SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Preparat Görüntülerinin İsimleri

Konu içerikleri için Özel Histoloji kitabına basvurunuz.

Preparat resimleri için tıklayınız
Preparat isimleri şu şekildedir;

1 Beyin

2 Beyincik

3 Medulla Spinalis

4 Lenf Dügümü

5 Muskuler arter

6 Elastik arter

7 Retikulm

8 Papilla sirkumvallata

9 Rumen

10 Omasum

11 Pilorus Duedenum(Mide bagırsak geçis bölgesi)

12 Fundus

13 Özefagus

14 glandulae Parotis

15 Glandulae Submandibularıs

16 Pankreas

17 Böbrek

18 Akciger

19 Trachea

20 Testis

21 Ovaryum

22 Uterus

23 Timus

24 Hemal Lenf Yumruus

25 Dalak

26 Tiroid

27 Adren

28 Deri

Histoloji Uygulama Ders Preparatları

            Uludağ üniversitesinde histoloji II dersini alan öğrenciler için preparat resimleri alt tarafta yayınlanmaktadır. Preparat resimleri içeriklerine histoloji klavuzundan ulasmanız tavsiye ederim. Uygulama sınavı için yeterli olmayacağınıda hatırlatır ve preparat resimlerinin dıs görünüslerinede çalısmanızı öneririm.  Görüntü isimleri için tıklayınız..
Histoloji II slaytları;

TALİHSİZ TAYIN HAYATI

                İngilttere'de 6 yasındaki Biddlecombe ailesinin küçük kızı Maddison BİDDLECMBE, herkesin ölüme terk ettiği bir tayın hayatını kurtarmak için kollarını sıvadı. Küçük kız, doğustan ağız ve çene bozukluğu rahatsızlığına kapılan ve rahatsızlığı sebebiyle annesini ememediği için iğneyle uyutulması planlanan Diego isimli tayın ameliyatı için 4bin sterlin (yaklasık Türk parası hesabıyla 9bin 200TL) toplamayı başardı. Diego'nun kendisini öpücüklere boğdugunu ifade eden Maddison "Farklı göründüğü için uyutulması gerektiğini söyşüyorlar, ama bence isin kolayına kaçıyorlar" dedi.

ORDU'YA YARALI KARACA İSTASYONU

              Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından orduya yaralı karacalar için Karaca İstasyonu açıldı. Köy halkının ağaç diplerindeki karacaları fark etmemerleri sonucu zarar gören karacalar artık karga tulumba durumdan kurtuldu. Açılsı yapılan karaca İstasyonu genelde köylülerin ağaç dibide yaraladıkları karacalarla doluyor.
Ordu'da karacaların fındık ağaçlarının diplerinde dünyaya getirdikleri yavrular,köylülerin ağaç etrafını tırpanlarken sık sık yavruların yaralnmalarına sebeb olmaya başladılar.Bundan dolayıdır ki Ordu'ya yavru karacaların tedavi edilebilmeleri için Karaca İstasyonu kuruldu.Yavrulama dönemlerinde olan karacalar, fındık ağaçlarının diplerini seçiyorlar. Fındık ağaçlarının dibinde doğup enneleri tarafından yanlız bırakılan karacalar köylülerin dikkatsizlikleri yüzünden yaralanmaktadırlar.

İYİLESTİRİLEN KARACALAR VAHSİ HAYATLA TEKRAR BULUSTURULUYOR
              Soruna çözüm arayan Çevre ve Orman Müdürlüğü çareyi karacaları korumak ve tedavi etmek amacıyla Ulubey ilçesine Karaca İstasyonu açmada buldu.İstasyonda şu sıralarda 30 dan fazla yavru karaca bulunmakta. Veteriner Hekimler tarafından bakımları yapılıyor ve dogaya salınmak için sağlıklarını kazanmaları bekleniyor. Sağlığına kavusup ,hareket yeteneği kazanan karacalar eski hayatlarına merhaba diyorlar.

ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRÜ Selahattin AYDIN OLAYLA İLGİLİ ŞU AÇIKLAMADA BULUNDU:
               "Karacalar, fındık ağaçlarının dibini doğum için uygun olduğundan genelde buraları tercih ediyorlar. Annelerinin beslenmek için uzaklastığında yavrular yanlız kalıyor. Köylüler tarafından bulunan karacalarda istasyona getiriliyor." dedi. Ayrıca AYDIN'ın ifadesine göre Karaca neslinin son 10 yıl içerisinde yüzde 30 seviyelerinde artıs gösterdiği yer almakta.

Ünlüler Hakkında Bunu Biliyor muydunuz?

Hayatımızı onları televizyonda görerek geçiriyor sadece filmlerde kim olduklarıı biliyoruz peki gerçekte ne düsünüyorlar..
Julia Roberts

Aslında veteriner olmak isterdim. Gençlik yıllarımda hayvanlar beni büyülerdi. O zamanlar veteriner olup hasta hayvanları iyileştirmenin harika bir şey olduğunu düşünürdüm.




Paris Hilton

Önce veteriner olmak isterdim. Ama sonra bazen umutsuz durumlarda hayvanları vurmam ya da uyutmam gerektiğini düşündüm. Ben de bunun yerine evime bir sürü hayvan alıp bakmaya karar verdim.





Veteriner Hekim Olmak İsteyen Cengiz Aytmatov

             Cengiz Aytmatov 1928 yılında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e bağlı olan ve Talas vadisinde yer alan Şeker Köyü’nde doğar.Babası Törekul Aytmatov,annesi Nagima Hamzayevna Aytmatova’dır.Memur olan babası 1937 yılında Stalin’in temizlik harekatının kurbanları arasına katılır.Kemikleri 1991 yılında bulunur. Aytmatov’un amcası da 2.Dünya savaşında ölmüştür.Annesi çeşitli memuriyetlerde bulunmuş modern bir kadındır.Dört çocuğunu kendi başına büyütmek durumunda kalmıştır.Cengiz Aytmatov ilkokula kendi köyünde gider.Babaannesi Ayımkan etrafında saygı gören bilge bir kadındır.İrticalen şiirler söyler,beş-altı yaşından itibaren torununu ninniler,masallar,efsanelerle besler.Aytmatov çok küçük yaşlardan itibaren opzanların atışmalarını dinler,sohbetlerine katılır.Şifahi kültürün çok canlı yaşandığı bu toprakların destani havası yazarı içten içe kuşatıp zenginleştirir.

              İkinci Dünya savaşının yokluk yıllarını babasız geçiren Aytmatov,çocukluk yaşından itibaren çalışmaya başlar.On yaşında toprağı işler.Ondört yaşında şeker köyünde köy sovyeti kolhozu sekreterliğine getirilir.Bir yıl da vergi memuru olarak çalışır.Bu sıralarda,erkekler cephede savaşırken,köylerde kadın ve çocukların çektikleri sefalete şahit olur.1946’da Kazakistan’ın Cambul şehrinde veteriner teknik okuluna gider.Bu okul bitince 1948’de Kırgızistan tarım enstitüsüne devam eder.1953’de buradan veteriner olarak mezun olur.
             Aytmatov’un ilk eseri,1952 yılında Pravda Gazetesi’nde yayımlanan Gazeteci Cyuda’dır.Bu hikayeyi 1957 yılında yayımlanan Yüzyüze takip eder.1956-58 yılları arasında Moskova’da Gorki Edebiyat Enstitüsü’ne devam eden yazarın Cemile adlı hikayesi 1958 yılında Novy Mir (yeni dünya)dergisinde yayımlanır.Bu eseri büyük ilgi görür.Aytmatov şöhreti,bu eserinin Fransız şair Louis Aragon tarafından Fransızca’ya tercüme edilmesi ve Avrupa’da yayımlanması ile yakalar.Aragon bu hikayeye yazdığı önsözde Cemile hikayesi için “dünyanın en güzel aşk hikayesi”ifadesini kullanır.
ünlü bir veteriner hekim: Cengiz Aytmatov

Haftanın Karikatürü 8 -Kuzu Kurt Nette Tanısır

Bazı durumlarda söze gerek kalmamaktadır. İşte bu karikatürde bu gibi durumların en güzel göstermektedir. Dünya da hatta Türkiye de internet üzerinden milyonlarca chat siteleri ile dolu. Ve sürekli e-postaya mesajları ile davetler ve sonunda viruslerle dolu bir dunya karsımıza gelmekte.
Sadece internet üzerinde yorumlamak yanlıs olur aslında. Dünya üzerinde binlerce bu karikatür üzerine yapılabilecek yorum var. Resimde yazan sadece biri. Umarım Rabbim tüm insanlığı bu gibi yanlıs ve kötü durumlara sokmaz. İnanıyorum ki sürekli artmakta olan nufus ve zeka seviyesi bunların önüne geçecektir.

Dünya Kupasında Daha Neler Göreceğiz!


          Bu yıl dünya kupası vuvuzela sesleri ve özel top sayesinde ihtisamını göklere ,dagların en tepesine çıkardı! Senelerdir dünya kupası oynanmaktadır ve inanıyorum k daha önce hiçbir yerde böylesine iğrenç bir sesle karsılasılmamıstır. Ben televizyon karsısında sesten bıkarken sahada bu sesi 90 dakikadan fazla duymak zorunda kalan futbolcuları düsünemiyorum.Ses futbolcuları öylesine derinden etkiliyor ki bazen yanından gecen topu bile farkedemiyorlar.

         Bugun oynanan Brezilya ve Fildişi Sahilleri karşılasmasında hakemin onca öldüresiye darbelere galatasaraylı Keita 'nın kendini yalandan yere atarak Kaka ya kırmızı kart görmesine sebeb olması ve en önemlisi Luis Fabiona'nun voleybol aynarcasına 2 kez topa elle mudahale etmesine düdük calmayarak gole mesuliyet veren sorununda tamamen vuvuzelaya baglıyorum. Umarım büyük takımlar daha dogrusu futbolcular bir an önce bu etkiden çıkıp top ıynayabilir, bizleride futbol sevkinin doruklarına tasırlar. İyi olanın kazanması dileğiyle(Nasıl olsa biz yokuz TÜRKİYE).
                                                                                                                          GgK09

Dünya Kupasında A Grubundan Haberler
1 Uruguay                         2 1 1 0 3 0 4
2 Meksika                        2 1 1 0 3 1 4
3 Fransa                           2 0 1 1 0 2 1
4 Güney Afrika                 2 0 1 1 1 4 1

Fransa 0 - 2 Meksika
Güney Afrika 0 - 3 Uruguay
Uruguay 0 - 0 Fransa
Güney Afrika 1 - 1 Meksika


Dünya Kupasında B Grubundan Haberler
1 Arjantin                           2 2 0 0 5 1 6
2 Güney Kore                     2 1 0 1 3 4 3
3 Yunanistan                      2 1 0 1 2 3 3
4 Nijerya                            2 0 0 2 1 3 0

Yunanistan 2 - 1 Nijerya
Arjantin 4 - 1 Güney Kore
Arjantin 1 - 0 Nijerya
Güney Kore 2 - 0 Yunanistan

Dünya Kupasında C Grubundan Haberler
1 Slovenya                       2 1 1 0 3 2 4
2 ABD                              2 0 2 0 3 3 2
3 İngiltere                        2 0 2 0 1 1 2
4 Cezayir                         2 0 1 1 0 1 1

İngiltere 0 - 0 Cezayir 4
Slovenya 2 - 2 ABD
Cezayir 0 - 1 Slovenya
İngiltere 1 - 1 ABD Dünya Kupasında C Grubundan Haberler

Dünya Kupasında D Grubundan Haberler
1 Gana                                2 1 1 0 2 1 4
2 Almanya                           2 1 0 1 4 1 3
3 Sırbistan                           2 1 0 1 1 1 3
4 Avustralya                        2 0 1 1 1 5 1

Gana 1 - 1 Avustralya
Almanya 0 - 1 Sırbistan
Almanya 4 - 0 Avustralya 
Sırbistan 0 - 1 Gana

Dünya Kupasında E Grubundan Haberler
1 Hollanda                           2 2 0 0 3 0 6
2 Japonya                            2 1 0 1 1 1 3
3 Danimarka                        2 1 0 1 2 3 3
4 Kamerun                          2 0 0 2 1 3 0

Kamerun 1 - 2 Danimarka
Hollanda 1 - 0 Japonya
Japonya 1 - 0 Kamerun
Hollanda 2 - 0 Danimarka

Dünya Kupasında F Grubundan Haberler
1 Paraguay                             2 1 1 0 3 1 4
2 İtalya                                   2 0 2 0 2 2 2
3 Yeni Zellanda                      2 0 2 0 2 2 2
4 Slovakya                             2 0 1 1 1 3 1

Dünya Kupasında G Grubundan Haberler
1 Brezilya                         2 2 0 0 5 2 6
2 Portekiz                        1 0 1 0 0 0 1
3 Fildişi Sahilleri             2 0 1 1 1 3 1
4 Kuzey Kore                   1 0 0 1 1 2 0

Brezilya 3 - 1 Fildişi Sahilleri
Brezilya 2 - 1 Kuzey Kore
Fildişi Sahilleri 0 - 0 Portekiz
Dünya Kupasında H Grubundan Haberler
1 İsviçre                        1 1 0 0 1 0 3
2 Şili                             1 1 0 0 1 0 3
3 Honduras                   1 0 0 1 0 1 0
4 İspanya                      1 0 0 1 0 1 0

İspanya 0 - 1 İsviçre
Honduras 0 - 1 Şili

(O G B M A Y Puan)  Rakamların veriliş sıralaması parantez içindeki gibidir.
Türk futbolu hakkında yorumlar için en iyi blog aygok.blogspot.com bekleriz. Yaklasım

Haftanın Karikatürü 7 Sınavlar

Ülkemizde bu haftalarda gerçeklestirilen sbs sınavları ve uygulamalarına atif niyetinde hoş bir karikatür. Haftanın karikatürü sistemin ezdiği gençlere gelsin. Umarın bi nebze bu karikatür onların seslerini duyurur. Haftanın hayvan karikatüründe ineklerin seçme sınavına seferlerini görmektesiniz.

Haftanın Geciken karikatürü-6

Bu hafta bası gecen hafta yayımlamam gereken karikatürü yayınlıyorum. Öğrenciliğin zor yanları işte. Bloguma gereken ilgiyi veremiyorum. Yinede bloguma yeteri kadar sizlerin ilgisi mevcut bunun için sizlere tesekkür ederim. Bu hafta sizlere çok begendiğim karikatürü verdim aslında bunu en son yayımlamak istiyordum fakat gecikmeli yayın oldugu için sizlere kendimi affettirmek isterm. Umarım sizlerde benim kadar bu karikatürü begenirsiniz.

Hangi Yıldızlar Veteriner Hekim Olmayı İstiyordu

Bu yazıyı yazmak hiç beklemediğim bir şekilde beynime saplandı. Yazılarımı okuyanlar bilir benim bi ev arkadasım var hani adı Şükrü. Dün onunla çarsıya çıktık hem onun biletini alacaktık hemde biraz hava alırız demistim. Çıktık yavas yavas gidiyor bi yandan sohbet ettik işte. Otobüs firmasına girdiğimde sıra vardı bende öle dolastım müesese içinde. Sonra bu firmanın yolculuk için verdikleri kitapçığı gördüm söyle bir göz attım. işte gözüme orda çarptı. Bir yıldız küçükken veteriner Hekim olmak istiyormus. Fakat yazıya bir yandan kızdım daha dogrusu yazıyı yazana bayanın bir veteriner olmak istediğini yazmıs. Mesleğimizin adını tam bilmeyen insanlar kendilerini böyle yazılarla küçültüyor. Lütfen böyle hatalar yapmayalım lütfen bizler veteriner (hayvan) değiliz biz Veteriner Hekimiz. Bunu herkese öğreteceğiz.
İşte böyle bir şekilde finaller zamanı aklıma takıldı bu fikir. Finaller zamanına denk geldiği için ve zaman kaybetmek istemediğim için bu yazıyı sizlerle paylastım ama devamı en geç bir haftaya yazılmış olacak saygılarla..

Ninja Ayının Gösterisi

Ninja Ayıdan muthis show. Ayı sopalarla oynamaya baslarsa işte sonunda böyle bir sey çıkıyor, ninja ayı. Ninjalığa soyunan ayının izlemeye deger videosu için lütfen bi dakikanızı ayırın. Daha önce boylesi görülmedi. Bu ayı sanki bir insan gibi hareketler yapıyor. Çoğu insanların yapamayacağı hareketleri sopayı ustalıkla kullanan ayı forsunu atarak poz verdi. Bu videodaki ayıyı izlemek için link üzerini tıklayınız http://ggkgame.blogspot.com/2010/05/kazkl-voyvoda.html

Güle Güle Mayıs Hoş Geldin Haziran


               Haziran ayı onca ölümlere onca zorluklara ragmen geldi çattı kapımıza. Benim için güzel başladı ;çünkü Mayıs ayını çok güzel bir şekilde geçirdim ve Mayıs ayına finali ilk Final sınavım olan Anatomi sınavıyla kapattım ve sınavım fazlasıyla iyiydi(Umarım beklediğim sonucuda alırım!). Böyle geçen bir mayıs ayından sonra hos geldin Haziran. Az daha unutuyordum mayıs ayının benim için kötü bir hatırası oldu POKER. evet maalesef facebook üzerinden oynama basladım. Yine maalesef ki bende bagımlılık yaptı. Öyleki sınava çalışırken aklıma A 4 geldi elime yerde A 4 var nasıl ben kaybettim bu eli. Veya bidahaki sefere hemen basla parayı gibi şaçma sapan düsünceler aklımın bir yerlerini dolduruyor. Bu yazıyı paylasıyorum çünkü kendimi facebooktan pokerden uzak tutmak ve böylece kafamdan atmak istiyorum. Çalısamadan geçebileceğim ders olduğunu sanmıyorum çünkü.

             Veteriner Hekim Adayı olarak kendimi benliğimi bu kadar fazla mesgul eden seylerden kendimi kurtarmalıyım diye düsünüyorum. İzmir'e abimi ziyarete gittiğimde (2009yılında) ,abimin yurdundan bir genç poker manyagıydı ilk poker adını duymam ve bilgi almam böyle olmustu. Sağalsun ev arkadasım Şükrü beni poker basına oturttu ve beraberce günlerdir net basında poker oynuyoruz. Ama bu ay baslamasıyla birlikte kendimce tutmaya çalısacağım bir söz veriyorum kendime -bu ay boyunca en erken 11 cuma ya kadar poker oynamayacağıma- söz veriyorum.Böylece zaten zor olan finalleri kendime dahada fazla iskence yapmamaya çalısacağım.sabrınız ve benim bu yazımı okumaya deger bulduğunuz için teşekkür ederim. Sana ve senin gibilere hayatta basarılar dilerim.