ORDU'YA YARALI KARACA İSTASYONU

              Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından orduya yaralı karacalar için Karaca İstasyonu açıldı. Köy halkının ağaç diplerindeki karacaları fark etmemerleri sonucu zarar gören karacalar artık karga tulumba durumdan kurtuldu. Açılsı yapılan karaca İstasyonu genelde köylülerin ağaç dibide yaraladıkları karacalarla doluyor.
Ordu'da karacaların fındık ağaçlarının diplerinde dünyaya getirdikleri yavrular,köylülerin ağaç etrafını tırpanlarken sık sık yavruların yaralnmalarına sebeb olmaya başladılar.Bundan dolayıdır ki Ordu'ya yavru karacaların tedavi edilebilmeleri için Karaca İstasyonu kuruldu.Yavrulama dönemlerinde olan karacalar, fındık ağaçlarının diplerini seçiyorlar. Fındık ağaçlarının dibinde doğup enneleri tarafından yanlız bırakılan karacalar köylülerin dikkatsizlikleri yüzünden yaralanmaktadırlar.

İYİLESTİRİLEN KARACALAR VAHSİ HAYATLA TEKRAR BULUSTURULUYOR
              Soruna çözüm arayan Çevre ve Orman Müdürlüğü çareyi karacaları korumak ve tedavi etmek amacıyla Ulubey ilçesine Karaca İstasyonu açmada buldu.İstasyonda şu sıralarda 30 dan fazla yavru karaca bulunmakta. Veteriner Hekimler tarafından bakımları yapılıyor ve dogaya salınmak için sağlıklarını kazanmaları bekleniyor. Sağlığına kavusup ,hareket yeteneği kazanan karacalar eski hayatlarına merhaba diyorlar.

ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRÜ Selahattin AYDIN OLAYLA İLGİLİ ŞU AÇIKLAMADA BULUNDU:
               "Karacalar, fındık ağaçlarının dibini doğum için uygun olduğundan genelde buraları tercih ediyorlar. Annelerinin beslenmek için uzaklastığında yavrular yanlız kalıyor. Köylüler tarafından bulunan karacalarda istasyona getiriliyor." dedi. Ayrıca AYDIN'ın ifadesine göre Karaca neslinin son 10 yıl içerisinde yüzde 30 seviyelerinde artıs gösterdiği yer almakta.

0 yorum:

Yorum Gönder