SÜT SIĞIRCILIĞININ PROBLEMLERİ

Süt sığırcılığında başa çıkılması gereken problemler ve karlılığı artırmak için ne yapmalıyız.

TÜRKİYENİN YENİ SIKINTISI YUMRULU DERİ HASTALIĞI

Lumpy skin disease olarak bilinen yumrulu deri hastalığı artık türkiyenin korkulu rüyası haline geldi.

BESİCİLİĞİN PROBLEMLERİ

Ülkemizde hayvancılık yaygın ancak bilinçsiz ve eğitimsiz çalısmalar ailelerin zor geçinmesine neden oluyor.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

BUGÜN !!!!!


Merhaba, aslında aklımda yazacak o kadar sey var ki hangi birini yazayım diye düsünüyordum. Ama gecenin bu saatinde, kendimde yazı için ugrasacak güç bulamadım. Sizler kimbilir aklınızdan ne geçiriyorsunuz. Bir şarkı, film, video, futbol görüntüleri veya belkide kimsanin bilmediği bilemeyeceği bir bulus düsünüyorsun. Söylediğim gibi kendi içimde yazı yazmaya güç bulamıyorum, bu sebebten dolayıdır ki bu yazı sizlere sadece bir merhaba nasılsınız yazısıdır. Umuyorum ki sizde dünya üzerindeki sanslı %50 içindesiniz ve yarının gelmesi için sabırsızlıkla bekliyorsunuzdur. Muhteşem günlere iyi geceler...

Kısık Ateşte 15 Dakika

Kısık ateşte 15 dakika. Aslında filmin adından önceleri komedi, eğlence, gençlik filmi sandım. Ama değilmiş. Filmin çekim tarzı alıntı olmuş, bu şekil yerine daha özgül olunca izleyici memnuniyeti artırılabilirdi. Yinede emeğe saygı göstermek gerekir. Film 10 üzerinden 8,5 alacaktır her izleyenden bence. Bir lokantada daha doğrusu lüks bir mekanda geçen filmin oyuncuları Türkiyenin saygı deger kişilerinden olusmakta. Bir katil, yazar, oyuncu, menajer, garson, sarkıcı, komiser ve en önemlisi Haluk Bilginer'in rolü(çözemedim ama gazcı denebilir) arasında geçmekte. Daha fazlasını filmde bulabilirsiniz. Eminim zevkle izleyeceksiniz. İyi seyirler

Bir Sonsuzluk Abidesi VEDA

            Yapılacağını duyduğum ilk günden beri takip ettiğim, fragramı internete düser düsmez izlediğim ve paylastığım bir film. Zülfü LİVANELİ tarafından yazılan ve yönetilen VEDA umuyorum ki bazı kendini bilmezlere birseyler ifade etmiştir. ATATÜRK kendinden vazgeçerek bu ülkeyi kurdu. Ama görmekteyiz ki Paşamızın da GENÇLİĞE HİTABESİNDE dediği gibi dahilî ve haricî bedhahlarımız herdaim olacaktır. Aslında söylemeye dilimizn varmadığı o kadar çok sey oluyor ki günümüz Türkiye'sinde. Hani derler ya Kur'an-ı Kerim geçmisten günümüze her zamanı kapsar, sanki bugune göre yazılmış. İşte Ata Paşamız da gençliğe hitabesinde gerçekleri görmüs ve bizlere iletmiştir. Tüm Türkiye halkından isteğim ülkemizin o zamanlara dönmesine, Vatanımızı savunmak adına o kalleslere cinayet işlemelerine izin vermeyin. Bu ülkenin bir ferdi olarak yasanmış olaydan ders çıkartarak yolumuza emin adımlarla devam edelim. Ne kadar düşmanımız olursa olsun ATATÜRK'ün yolundan ilerleyerek sarsılmaz olduğumuzu gösterelim.
Herşey için teşekkürler Zülfü LİVANELİ.

Karikatür Show Devam Ediyor: Yurt Dışı Görmüşlük

söze ne hacet herşey karikatürde var zaten 
karikatür,haftanın karikatürü,

Türkiye ve Dünya Öğrenci Değisim Programlarından Birisi

            Benim yazılarıma daha önce bakmışsanız benim Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi olduğumu bilirsiniz. Ülkemizde yurt dışına öğrenci gönderme ve öğrenci alma ile katkılar sağlanmaya çalısılmakta. Bu gerçekten saygıyla karşılanacak bir çalışma. Yıllardır var olan bu programlar har üniverstede farklı isimle anılmakta. En çok ülkemizde kullanılanı Erasmustur. Bu yazıyı yazmamın sebeblerinden biriside tam olarak bu. Bu ismi bilenler ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Erasmus 1465-1536 yıllarında yasamış Hollandalı bir Rahiptir. Osmanlının yüzyıllarından sadece kısa bir zamanında var olan bu rahip, kökenimiz hakkında çok acımasız ve mesleğinin verdiği insan olma yetisine sahip olamayan bir insandır. İşte bu yüzdendir bu yazı. İşte sizlere bir alıntı yaparak yazıma son vericem:

            "Deliliğe Methiye" isimli kitabıyla büyük şöhret kazanan Avrupa'nın ünlü düşünürlerinden(!!) Erasmus,"Utilissima Consultatio de Belloo Turcis Inferendo..." isimli eserinde  karanlık kökenli barbarlar olarak nitwelendirdiği Türkler!in , Hristiyanlar arasındaki görüş farklılıkları sebebiyle Avrupa'nın önemli bir fethetmiş olduklarını söyledikten sonra, artık esaret altında bulunan din kardeslerinin kurtulması gerektiğini belirtir. Erasmus, dini savaşı haklı bulmamakla birlikte, Hristiyanlığın varlığını sürdürebilmesi için Türkler'in yok edilmesi gerektiğini söyler.
Osmanlı'nın Hayaleti (Erhan AFYONCU)
           Demek istediğim çok basit aslında, dünyada milyarlarca isim varken neden bu kişinin ismi bu programa verildi. Bu isim yok etme baslangıcımı yoksa, ya da barıs için mi böyle bir isim seçildi. Herkesin seçeneğini çok iyi tahmin edebiliyorum. Ben Avrupa'da eğitimime devam etmek istiyordum fakat takii bu ismi duyana kadar. Ben hiç bir şekilde bu program kapsamında avrupa'ya çıkmayı düsünmüyorum. Hemde bu isimle asla. Bu isim olduğu sürece bu program kapsamda gidenlerinde nelere maruz kalabileceğini düsünemiyorum. Kendilerine yüksek medeniyet diyenler, medeniyetin ne olduğunu bilmeyen, bencil, yobaz, aç gözlü insanların var olduğu bir yerden başka bi yer değil aslında.
          Memleketim güzel memleketim. son olarak bu türküyle sizlere iyi günler dilerim:


Eger bu kişi hakkında herhangi bilginiz yoksa bu linkten ulasabilirsiniz:
http://www.turkcebilgi.net/kim-kimdir/e/erasmus-1465---1536-1288.html

IV. Veteriner Jinekoloji Kongresi Çok Yakında..

IV. Veteriner Jinekoloji Kongresi
               Fırat Üniversitesinin 4.sünü düzenleyeceği Veteriner Jinekoloji Kongresi  4-7 Kasım zaman aralığında Antalya / Belekte gerçeklestirilecek. Organizasyon Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dogum ve Jinekoloji Ana Bilim dalı ile Türk Veteriner Jinekoloji Derneğinin işbirliği ile gerçeklestirilecek. Türkiyenin her kösesinden katılımcıların olmasının yanı sıra kongreye Uluslaararası katılımlar da gerçeklestirilecek.

Organizasyonun ana sayfasına geçiş için tıklayınız...
Eger ulasmak isterseniz facebook sayfasınada bu linkten ulasabilirsiniz..;
http://www.facebook.com/event.php?eid=123104837723803

Metal Fırtına 5 Karanlık Savaş

Metal fırtına 5 Karanlık Savaş bu güne kadar okuduğum en sürükleyici ve gözümde çanlandırabildiğim, sanki kitabı okurken film izlediğimi sandığım anlar dahi oldu. İşte bu yüzden sizlere Metal fırtına 5 Karanlık savaş kitabını okumanızı tavsiye ederim.
Kitabın içerisinde geçen çok güzel yerler var okuduğunuzda neler demek istediğimi anlayacaksınız. Sizlere kitabın son kısmından dünyada olanların ve olmasını istedikleri arasında ki öyle bir yer yakalamıski Burak Tuna bunu herkesin okumasını isterim.
İşte size bahsettiğim yazı, aslında konusma olarak geçiyor kitapta, Gri Takımın yeni lideri Necdet ile kötülükler prensi Elan Rahu arasında geçen bir konusma;
Necdet
-Batıdaki olusumlardala ilgili gayet derin bilgilerim var. Dünyayı yönetmek isteyenler..Masonlar, İlluminat, CFR, Skulls and bones..
Elan Rahu
-Hah ha haa.. İlahi Necdet .. Bende bir seyler söyleceksin sandım. Bu anlattıklarının hepsi gerçeği örtmek için kullanılan, bilmem kaçıncı örtülerden bazıları. Komple teorisyenleri ve arastırmacılarına verilen yalan yanlış ipuçları.
-sana neden inanayım
-Ölmek üzere olan birine inanmaz mıydın?
-İnanırdım
-Ölmek üzere olan bir insanın, ölmek üzere olan bir başkasına söylediğinden daha dogru birşey yoktur herhalde...
-Bana Elan de. Adım Elan Rahu, Kötülükler Prensi..
-Bu hoşuna gidiyor sanırım.
-Gidiyor çünkü bildiklerinin hepi yanlış..
-Öncelikle şunu söyleyeyim. Hükümetlerin izni olmadan dünyayı yönetmek isteyenler, asla o ülkelerin halklarına birşey yapamazlar.. Hükümetler ve bürokratlar mutlaka etki altına alınmalı.. Ancak o zaman toplumların dünya devletine boyun eğmesi sağlanabilir..
-Amaç bumu? Dünya devleti kurmak mı?
-Tabii ki amaç bu. Aslına bakarsan amaç dinler yoluyla insanlığa yayılan mesajların tam tersi bir dünya düzeni kurmak..
-Bundan bir şey anlamıyorum...
...
...
Necdet
-Bilim ve teknoloji bunu nasıl sağlayabilir ki?
Elan Rahu
-Bilim saf doğal bilgiyi keşfeder..Onu deneyden çıkarır ve mühendislerin eline verir. Mühendislerde bunu bir araca dönüstürüp devletin eline tutusturur. Sonra politikacılar yoluyla bunların nasıl kullanılacağı belirlenir.. Tabii sende her çıkan yeni teknolojik ürünü o güzel paketlerine bakarak alırsın ve bu arastırmayı finanse edersin. Ya, gördün mü, her seyin altından sen çıktın yine. Hah ha ha.
-Çok fazla teknik değil mi bunlar, üstelik dalga geçiyorsun gibi geliyor... Daha basit olmalı..
-Hayır basit olamaz. Billimi ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanmıyorsan eger, bu vasfa sahip olamazsın. Dolayısıyla, son derece zeki insanlara ihtiyacın vardır. Ama bu zeki insanlar bilgiyi yönetiyorsa, sadece parayı kullanarak onların iradesini satın alamazsın. Dolayısıyla, bilgi kimdeyse güç ondadır.
-haklısın. Bir ülkeyi ya da ülkeleri zayıf bırakmak istiyorsan, onları bilgiden uzaklastırmalısın.
- Anlamaya başlıyorsun Necdet.
-ama hala bana söylemediğin seyler var..
- Evet .. Hala söylemediğim seyller var. Çünkü bazıları konusunda emin değilim. İki konu o kadar deerin ki, zamanımız yetmeyecek sanırım.
-Kimler için çalısıyorsun.
...
...

Kaz Diyarı Kars

                Ülkemizin sayılamayacak kadar yemek kültürü var. Ülkemizin her bölgesinin kendisine özgü yemek türleride var elbette.  Bu yazımda sizlere Kars/Ardahanımın eti en sevilen hayvanı kazı tanıtmak isterim. Öncelikle memleketimde kaz bakımı ve çiftliklerine değinmek isterim. Maalesef ki ülkemizin nufusunun yarısı kazı bilmemekte. Bu yüzdende kaz alanında gelişimler çok az. Kaz ülkemizde sadece tüyüyle hatırlanmakta. Oda kaz tüyü yastıklarda aklımıza geliyor.
               Ülkemizde daha doğrusu dünya kime sorarsanız sorun size dünyanın en güzel etinin tavşan eti olduğunu söyleyecektir. Ama sorarım onların kaçı dünyanın tüm lezzetini tatmıstır. Zaten çoguna sorsanız kaç farklı et yediniz diye belkide birçok lezzetten faydalanamamış dünya da gezen "en lezzetti et tavşan eti " söylentisinden dolayo söylüyordur.
               Bende tavsan eti yemedim yani tavşan etiyle kaz etini karşılastırmam yanlış olur. Ama hayatım boyunca iç bıkmadığım, ve lezzetine doyamadığım kaz etinide yediklerim arasında ikinci sıraya düsürmem imkansız. Siz hala kaz lezzetine varmadınız mı?
              Bu arada ülkemizde fazla önde olmayan kaz, Avrupa'da yeterince göz önünde. Öğrendiğim bilgilere göre özel olarak beslenen kazlar var. Bu kazlar özel yetiştirme sayesinde normalde 50-100gr arası olan karaciğerleri 1000g(1kğ) degerlerine kadar yükseltilebilmekte. Bu degere yükseltilen kazların karaciğerleri içki sofralarına meze olarak yer almakta ( Hocamın söylediğine görede çok güzel gidiyomuş!!).

ÖNCE

SONRA
:D

VESBA'dan sonra AVBAT Öğrencilerle

Bu yıl ilki düzenlenen Vesba'10, Uludağ Üniversitesi için bir baslangıçtı. Görünen o ki bizim fakültemizin yapöış olduğu kongre birilerine örnek teskil etmiş ve cesaret vermiştir. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinin bu yıl ilk olarak yaptığı kongre sanırım ilklerede yol açtı. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinin bu yıl ilkini düzenleyeceği AVBAT biz öğrencileri bir araya getirecek. 14-15-16 Ekim 2010 tarihlerinde düzenlenecek olan AVBAT organizasyonu hakkında daha geniş bir bilgi almak isteyen arkadasların AVBAT kurucularının yaptırmış oldugu siteyi ziyaret etmesini tavsiye ederim. Siteye burayı tıklayarak ulasabilirsiz.
Facebook page in here

Facebook ta Aykut Kocaman'a Kınama!!

            Bu yazıyı içim ağlayarak yazıyorum aslında böyle birşeyi hiç aklımdan geçirmezdim. Daha düne kadar herkesim Aykut Kocaman'ın Fenerbahçemizin basına geçmesini istiyordu. Fakat daha görevinin basına yeni geçmiş olan Aykut Kocaman'a daha ilk kararında destek ve  Fenerbahçeyi tutmuyorsunuz yada çakma fenerlisiniz. Daha göreve geldiği ve ilk önemli kararında bir teknik direktörü kınarsanız nasıl o kişiden basarı bekleyebilirsiniz ki! Aykut hoca Türkiye ve Fenerbahçe için en iyi kararı verebilecek yeteneğe sahiptir ve bence doğru karar vermiştir. Aykut Hoca ,ne karar verirssen ver , ne yaparsan yap sonuna kadar arkandayız. Sana tüm yüreğimizle inandık. İnaniyorum ki nasıl Fenerbahçe sampiyon olamadığında vazgeçmiyorsak aşkımızdan, senden de vazgeçmeyeceğiz. Sen sadece görevine odaklan ve basarılı bir sezon geçirerek onlara gerçek gücünü göster. Tüm yüreğimle sana güveniyorum ,yeni görevinde Basarılar Aykut KOCAMAN..

Dişte Dolguya Son..

Herkesin bildiği üzere son yıllarda dünyada kök hücre çalısmaları sürmekte. Kök hücrelerinden vucüt organlarının neredeyse tümünün yeniden yapılabileceği ön görülüyor. Organ üretiminden kanser çözümüne kadar herseyin devası olduğu söylenmekte. Son olarak üzerine gidilen konuda dış oldu. Son yapılan araştırmalarda kök hücrelerinden dış minasının üretilebileceği anlasıldı. Araştırma üzerine gidilerek artık dünyada insanların dış ağrılarına son verilecek. Ülkemizde bir çok insanın zorla, istemeyerek gittiği dış doktorları artık korkudan çok son teknoloji ile insanlara mutlu gülüşler sunacak.

Google Türkiye'de Sorunlar Çıkarıyor

Tüm dünyanın her saniye kullandığı arama motoru google, güçlendikçe kendisini ulasılmaz hissetmeye baslıyor. Ülkemizde Youtobe'un yasaklanmasıyla baslayan süreçte, google da ülkemizde sorunlar yasatmaya basladı. son günlerde üst düzeye varan bu sorunlar aslında akılları sıra Türkiyemize diz çöktürmeye çalısıyorlar. Alınan bilgilere göre youtobe ülkemizde yapması gereken işlemleri yapmamış (diğer avrupa ülkelerinin hepsinde yaptığı bilinmekte) ve bu doğrultu sonucu bu siteye girişler yasaklanmıştır. Google da son günlerde yaptığı sorunlarla bir nebze youtobe dastek verdiğini göstermekte. Bu yüzden ülkemizin kurallarına uymayann kimseye bizde uymayalım ve lütfen onlarca arama motoru varken google mecbur kalmadıkça kullanmayalım. Hele de reklam konularına hiç girmeyelim. Desteklerinizden dolayı teşekkür ederim.
Yaklasım

Sezen Aksu, Dogum Günün Kutlu Olsun

Türkiyemizin vedai iftaharı, müzik dünyasının sayılı starlarından birisi o. TÜrkiyemiz için onlarca şarkıcı çıkaran yazmış olduğu şarkıları ilede gündemde olan Sezen Aksu bugun 56 yasına bastı. 1954 dogumlu olan yıldız bugun yeni yasında. Albüm ve şarkılarının yanı sıra kişiliğiylede büyük övgü kaynağı olan popstarı bu günüde kutlar ve nice seneler dilerim. Umuyorum ki yeni yasında, yeni sarkılar ile Türkiye'yi tekrar sallayacaktır.

sezen aksu gidemem | izlesene.com

Dünya Kupasının Ahtapotu Paul Emekli Oldu!!!!

Dünya kupası her düzenlendiğinde hep farklı özellikler göz önüne gelir. Bu da o ülkenin kendisini pazarlamaya çalısmasında öne gelir. Bu yıl Güney Afrika 'da düzenlenen Dünya kupasında Herkesimin bildiği gibi vuvuzela ve ahtapot damgasını vurdu. Kupada oynanan tüm maçlarının galiplerini dogru bilen ahtapot , birçok teklif aldı. Basarılarından sonra dünya kupasının sahibi olan ünlü Ahtapot Paul birçok teklif aldığı açıklandı. Tekliflerin dogrultusunda ahtapotun zarar görmemesi gerekçesiyle yetkili bakıcılar tarafından tekrar hayvanat bahçesine bırakıldı. Son olarark asağıda video ile yazıya son veriyorum. İyi seyirler..
Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Dünyayı Kasırıp Kavuran Fırtına Devam Ediyor!!!

             Hepimizin bildiğimiz gibi dünyada sayılı Türk yazara sahibiz. Bunlardan birisi de Burak TUNA. Yazmaya baslandığı ilk günden bu yana sayısız kitap bastıran ve seri yakalayan Metal Fırtına Serisi tekrar okuyucularıyla bulustu. Bu bulusma Maetal Fırtına 5 ile devam ediyor. Okuyucularını içine ceken kitap hızla ilerlemeye devam ediyor.
             Metal Fırtına 5 dopdulu bir şekilde biz okuyucularıyla bulustu. İçinde akılda süphe uyandıracak ve beyni oyalayacak o kadar fazla içeriğe sahip ki kitap, bazen bu dünyadan koput tamamen kitabın içine gömülebiliyorsunuz. Kitap içinde sizlere sözlemek istediğim o kadar fazla sey varki tabiki bunu yapamam. Size tafsiyem almadıysanız hemen Metal Fırtınanın beşinci serisini sipariş verin.
internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.
internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.







             Yazımın sonuna varırken sizlere Metal Fırtına 5 'ten bir alıntıyla veda etmek isterim;

-Toplumsal sistemler yalanla idare edilebilir. Gerçekler ortada olsa, sistem islemez. İnsan organizması kendisini bu gerçeğe göre kurgular ve sistem işletilemez.
...


Kitap arkası bilgi;
*Metal fırtına serisinin beşinci kitabı, okuyuculara unutamayacakları bir serüven yasatmaya hazır.
*Gri Takım dünyanın çesitli yerlerinden ajanlarını bir araya getiriyor ve kötülüğün kalesine doğru yola çıkıyor...
*Süper güçlerin casusluk örğütleri ve özel kuvvet birimleri, onların bu yolculuğuna engel yada yardımcı olmak için, kıyasıya bir mücadelenin içine giriyor...
...

Hayvanların Çizgi Dünyası Pokemon ve Bugs Bunny

            Çocukluk yıllarımızın geçtiği zamanda her çocuk gibi bizde bir çok çizgidizi hayranıydık. Hatta en hayranı oldugum çizgidizi picaçuydu. Hatırlıyorumda sabahtan aksama kadar maç oynardık ama ne zaman Atv'de Pokemonun basladığını duysak birden bire sokakta kimseler kalmazdı.İşte sizlere bu baslık altında çocukluk yıllarımızı dolduran o karakteri tanıtacağım.. 

POKEMON
            

Bir çok hayvan çesitinin yer aldığı çizgidizi POKEMON. Su kaplumbagasından kediye, Anka kuşundan kuzuya, Deniz yıldızından Ejderhaya her türlü hayvan türleri yer almıştır bu çizgifilmde.Pokemon bir genç çocugun (Esh )  ve pokemonu Pikaçunun macarelerini anlatıyor.
Çizgifilm in tamamını izlemek için linki tılayınız:

BUGS BUNNY
Bir tavşanın hayatı. Aslında tavşan dünyasına olan saldırıları kınayan bir çizgifilm. Doğdu günden beri avcılarla karşılasan ve kovalanan bugs bunny, zekası sayesinde her defasında hayattını kurtarabilmektedir.



Haftanın Karikatürü 9-İçki İçen Horoz


Aşkın yaptıramayacağı hiçbir sey yoktur derler.Aslında bunu diyen yanılıyor.Neden mi;
Aşk adamı içkiye iter, aşık adamlar farkındaysanız her nasılsa hep birsey yapmadan önce ya bir meyhanede yada bir barda kafayı bulur.İşte bizim horozun durumuda bu tanrı aşkı ile yanan horoz aşk için içkisini yudumladı ve çiftçiyi yani aslında azrailini bekler oldu.




Günün Fırsatı   

Veteriner Hekimler İçin Yeni Fırsat "Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı"

            Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının AB standartlarına uymak için yapmıs olduğu yeni düzenlemede artık açıkta satıs yasak. Yapılan düzenlemeler GDO kapsamında yer almakta. Bunların denetimi ve kontrolü için Veteriner Hekimler iş basına geciyor. Haber ile geniş bilgi Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının sayfasında yer almaktadır.
            Türkiye, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde önemli bir aşama daha kaydetti. "Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı" faslı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla 30 Haziran 2010 tarihinde Avrupa Birliği Konseyinde düzenlenen Hükümetlerarası Konferansla müzakerelere açıldı.

            Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) katılım müzakerelerinde yeni bir fasıl açıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla 30 Haziran 2010 tarihinde AB Konseyinde düzenlenen Hükümetlerarası Konferansla “Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı” faslı müzakerelere açıldı. Hükümetlerarası Katılım Konferansında Avrupa Birliği tarafını İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ve AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle temsil etti.
....
Habere ulasmak için tıklayınız

Uludağ Üniversiteinde EAEVE Denetimi

Uludağ üniversitesinin Veteriner Fakültesi EAEVE denetimi yapıldı.Fakültemizde gerçeklestirilen denetimde, Akreditasyon süreci kapsamında 2 EAEVE Uzmanı tarafından 12-13 Nisan 2010 tarihleri arasında ziyaret edilmiş olup, bir önceki ziyarette tespit edilen tüm kategori 1 ve kategori 2 eksikliklerinin tamamen giderildiği Rektörlükte yapılan değerlendirme toplantısında uzmanlar tarafından sözlü olarak açıklanmış ve bu doğrultuda bir rapor hazırlanacağı ifade edilmiştir. Resmi raporun 2010 yılı Haziran ayı içerisinde yapılacak JEC toplantısı ile açıklanacağı, sonucun "tam akreditasyon" olacağı beklenmektedir.

Fakültemiz adına akreditasyon süreci boyunca tüm eğitim ve öğretim adına yer alan herkese sabırlı bekleyisler dilerim.

Fakültemizin ANASAYFA sı için tıklayınız.
Klon Buzağılarımız Nilüfer ve Kiraz Doğdu için tıklayınız.
VESBA'10 - Veteriner Hekimliğe Sektörel Bakış için tıklayınız