ETLERİN TÜKETİMİ VE SAKLANMASI

KESİLEN HAYVANLARIN ETLERİ 15°C'NİN ALTINDAKİ SICAKLIKTA SAKLANACAKSA, DOLABA KONMADAN ÖNCE 6-12 SAAT ARASI SÜRE BEKLETİLMESİ GEREKİR.BUNUN SEBEBİ RİGORMORTİS'İ TAMAMLANMASINI SAGLAMAKTIR. AKSİ TAKDİRDE, ETLER DOLAPTAN ÇIKARILDIĞINDA RİGORMORTİS OLAYI DEVAM EDECEĞİNDEN İYİCE SERTLESECEK VE AŞIRI BİR KATI HAL ALACAKTIR.




ETLERİN SICAKLIĞI 15 °C'NİN ALTINA DÜSÜRÜLMEDEN ETLER TÜKETİLECEKSE, RİGORMORTİS GEVŞEMESİ YANİ ETLERİN YENİDEN YUMUSAMASI İÇİN YENMEDEN ÖNCE 24-36 SAAT BEKLETİLMELERİ GEREKMEKTEDİR.


0 yorum:

Yorum Gönder