TATİLCİLER İÇİN BURSA REHBERİ

BURSA TATİL REHBERİ

Bursa binlerce yıllık geçmişi, özgün mimarisi ve doğasıyla farklı beklentilere cevap verir.

Yapabileceğiniz Aktiviteler
Kayak, Kaplıca, Doğa Yürüyüşü(Trekking), Kuş Gözetleme, Avcılık, Kamp

Bursa için gündüz sıcaklık değerleri (en düşük – en yüksek):
Haziran 28 – 39 °C
Temmuz 30 – 44 °C
Ağustos 30 – 41 °C
Eylül 27 – 37 °C

Bursa Ulaşım Bilgileri
Karayolu: İl gerek iç gerek şehirlerarası trafik yönünden yoğun bir karayolu trafiğine sahiptir. Bursa Terminali il merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. İlden diğer tüm illere seferler bulunmaktadır.
Terminal: Yeni Yalova yolu 10. km – Tel. : (+90-224)261 54 00

Denizyolu: Denizyolu ulaşımı Gemlik ve Mudanya iskeleleri vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Her iki liman da Bursa’ya yaklaşık 30 km. uzaklıktadır ve Bursa sanayisi için önemli dışalım ve dışsatım iskeleleridir. Gemlik limanından sadece yük taşımacılığı yapılmaktadır. Mudanya’dan Denizyolları İşletmesi’nin İstanbul’a karşılıklı vapur seferleri vardır.
İDO Mudanya Terminali: (+90-224)544 30 60
Havayolu Bursa’da il merkezine 8 km. uzaklıkta bir havaalanı bulunmaktadır.
Bursa Hava Limanı: (+90-224)246 50 01 Yenişehir Hava Limanı: (+90-224)773 00 64

Bursa Yöresel Yemekleri
Bursa’ya gelindiği zaman mutlaka İskender Kebabı, İnegöl Köftesi ve Kemalpaşa Tatlısı yenmeli. Bunlar dışında Bursa’yla özdeşleşmiş olan Kestane Şekeri unutulmamalıdır.

Bursa Eğlence Yerleri Yapmadan Dönme
Cumalıkızık’ı görmeden,
Uludağ’da kayak yapmadan,
Külliyeleri ziyaret etmeden,
Kaplıcalara uğramadan,
İskender kebabı, Kemalpaşa tatlısı ve kestane şekeri yemeden,
Bursa ipeği satın almadan…

Bursa Gezilecek Yerleri Gezilmeye değer müzeler: Arkeoloji Müzesi, Türk-İslam Eserleri Müzesi (Yeşil Medrese), Atatürk Müzesi, Osmanlı Evi Müzesi, Mudanya Mütareke Evi Müzesi, İznik Müzesi, İznik Ayasofya Müzesi, İznik Çini Ocakları, İznik Roma Tiyatrosu.




Cumalıkızık Evleri
Osmanlı dönemi sivil mimarisini günümüze taşıyan Cumalıkızık Evleri, koruma altına alınmıştır. Osmanlıların Bursa’da ilk yerleştikleri bölgelerden olan Cumalıkızık, 180’i halen kullanılan, bazılarında ise koruma ve restorasyon çalışmalarının yapıldığı toplam 270 evden oluşmaktadır.

İznik
İznik, her avuç toprağı binlerce yıldır kültür kalıntıları ile yoğrulmuş, bölgede dört imparatorluğa başkentlik yapmış nadir yerleşimlerden biridir.

Mudanya
Bursa’nın 25 km kuzeybatısında ve Marmara Denizi kıyısında yer alan Mudanya temiz havası ile yaz turizminin yoğun olarak yaşandığı bir merkezdir.

Önemli bir inanç turizmi merkezi olan Bursa’da Yıldırım Camii ve Türbesi, Yeşil Cami ve Türbesi, Emir Sultan Camii ve Türbesi, Ulu Cami (Cami Kebir), Muradiye Külliyesi, Hüdavendigar Cami ve Külliyesi önemli cami ve külliyeleridir.

Görülmeye değer hanlar: Emir (Bey) Han, Eski Yeni (Tahıl) Han, Geyve Hanı, İpek Hanı, Koza Hanı, Pirinç Hanı, Tuz Pazarı Hanı, Hoca Tursun Hanı, Issız Han.

Uludağ Milli Parkı

Milli parkın elverişli tabiat şartları ayı, kurt, çakal, tilki, karaca, geyik, tavşan, domuz, keklik, yabani güvercin, akbaba, kartal, çaylak, bülbül, çalıkuşu gibi hayvanların yaşaması ve çoğalmasına imkân vermiştir.
Aralık-mayıs ayları boyunca Uludağ karla örtülüdür. Çobankaya ve Sarıalan kamp/günübirlik kullanım alanı var.

Bayramdere Ayı Koruma Bölgesi
Dünyanın tek ayı rehabilitasyon alanını bünyesinde barındırmaktadır. Sokaklarda çingenelerce oynatılan ayılar, bu işin devletçe yasaklanması üzerine, toplanarak Bayramdere rehabilitasyon alanına getirilmiştir.

Ayrıca görülmeye değer onlarca doğal kumsal ve plajlar vardır. Saitabat, Suuçtu, Aras şelaleleri de unutulmamalıdır.
Kaleler ise: Bursa Kalesi, İznik Kalesi, Kestel Kalesi ve Kite Kalesi’di.



0 yorum:

Yorum Gönder