ABD ÇİN ARASINDAKİ PANDA

ABD'de doğdular, yıllar sonra anavatanları Çin'e döndüler
ABD'LİLERİN sevgilisi olan pandalar, dün anavatanları Çin'e ulaştı. Tai Shan (Sakin Dağ) adlı erkek panda ile Mei Lan (Güzel Orkide) adlı dişi panda, Washington'dan kargo uçağıyla uğurlandı. Kalkıştan önce pandalar için veda töreni düzenlendi. Törende, hayvanseverler gözyaşlarına hâkim olamadı.

47 milyon yıl önce tavuğa benzeyen bir etoburdu
ABD'DE, 47 milyon önce yaşamış bir dinozorun renklendirilmiş çizimi hazırlandı ve bir tavuğa benzediği ortaya çıktı. Yale Üniversitesi'ndeki ekip Latince adı Anchiornis huxleyi olan hayvanın dört kanatlı bir etobur olduğunu ifade etti. Prof. Plum, "Eğer yaşıyor olsaydı çok çarpıcı bir canlı olacaktı" dedi.

Sıcaklığa duyarlılar, küresel ısınmadan korunacak ilk tür ABD'DE cüce tavşangiller familyasına ait pikaların iklim değişikliği nedeniyle koruma altına alınabileceği açıklandı. ABD'nin batı bölgelerinde dağlık alanlarda yaşayan bu memeli hayvanların yüksek sıcaklığa çok duyarlı oldukları biliniyor. Pikaların koruma altına alınacağı belirtildi.

Hayvanat bahçesinde hal hatır sohbeti: Daha daha nasılsın?
ENDONEZYA'DA ziyaretçilerin hayvanlarla iç içe olabildiği Ulusal Park'ta orangutan, objektiflere böyle yansıdı. Hal hatır sorar gibi bakan orangutan, çocukların ilgi odağı oldu. Bu tür hayvanat bahçeleri, yaygınlaşan doğal çevre-insan etkileşimine vurgu yapan eko-turizmin bir parçası olarak görülüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder