Hayvanlar Aleminden En Son Haberler

MEĞER AYILAR BAL SEVMİYORMUŞ


BBC için belgesel çeken vahşi yaşam biyoloğu Lynn Rogers'ın araştırması, "ayıların sanıldığı gibi bal seven hayvanlar olmadığını" ortaya koydu. Araştırması için bir ayı ailesi ile zaman geçiren Rogers, ayıların hiç de vahşi olmadığını ve aslında bal sevmediklerini belirtti.

KÖK HÜCRE SAYESİNDE YÜRÜDÜ

İngiltere’de, belkemiğinde oluşan hasar nedeniyle yürüme yeteneğini kaybeden dachshund cinsi bir köpek, burnundan alınan kök hücrelerle yapılan tedavinin ardından yeniden yürümeye başladı.

SIRTLANLAR BECERİKLİ ÇIKTI

Duke Üniversitesi’nden Christine Drea, sırtlanların yiyecek elde etme konusunda ortak çalışma becerilerini inceledi. Sırtlanların ulaşamayacağı iki bölüme yiyecek konuldu. Yiyeceğe ulaşmak için iki bölümden sarkan iplerin aynı anda çekilmesi gerekiyordu ve bunu bir sırtlanın tek başına yapması mümkün değildi. Ancak iki benekli sırtlan, iki dakikadan kısa sürede çözümü buldu. Aynı durumda şempanzelerin iplerin nasıl çekileceğini anlaması için birkaç deneme yapması gerekti. Drea, ‘Animal Behavior’da yayımlanan makalede işbirliğinin sessizce yapıldığını da ifade etti.
KUTUP AYILARI UFALIYOR

300 kafatası üzerinde çeşitli ölçümler yapan araştırmacılar, kutup ayılarının kafatasının geçmişe oranla yüzde 9 küçüldüğünü tespit etti. Araştırmacılar, bu durumu ayıların vücudunda bulunan kirli maddelerin yarattığı fiziksel strese ve yiyecek bulmak için harcanan çabanın giderek artmasına bağladı. Kutup ayıları buzulların erimesi nedeniyle avlanmak için çok daha fazla enerji harcıyor.


11 EYLÜL KÖPEKLERİ KLONLANDI

New York'ta 11 Eylül 2001'de düzenlenen terör saldırılarında İkiz Kuleler'in enkazından insanların kurtarılmasına yardım eden ve kendisi de enkazdan kurtulan son canlı olan bir Alman çoban köpeği klonlandı. ABD basınında yer alan habere göre, "Trakr" isimli arama-kurtarma köpeğinin sahibi James Symington, ölen köpeğini klonlayan BioArts International şirketinin kendisine 5 klon yavru köpek verdiğini bildirdi.



KÖPEKLER KEDİLERDEN DAHA ZEKİYMİŞ

İngiltere'de bulunan Canterbury Christ Church Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, kedilerin köpeklerden daha zeki olduğu efsanesi yıkıldı. 15 kedinin kullanıldığı araştırmada, misinaların ucuna balık, bisküvi gibi yiyecekler takılarak kedilere gösterildi. Ucuna mama bağlanan çapraz ya da paralel birden fazla misinanın söz konusu olduğu deneylerde beklenen başarı gösteremeyen kediler, genelde yanlış hedefe yöneldiler. Benzer deneylerde, köpeklerin paralel misinalar testini geçtikleri, objeler arasındaki sebep - sonuç ilişkisini tam kavrayamayan kedilerin ise bunu dahi başaramadıkları belirlendi.

0 yorum:

Yorum Gönder