Banu AVAR ile bir gece Degisen Dünya Düzeni ve Türkiye

              Güzel bir söylesiden bahsetmek istiyorum sizlere Bursa Türk Ocaklarının ev sahipliği yaptığı Cuma Sohbetlerinden biriydi geçen cuma. Tarih 30 Nisan 2010 Cuma sıradan bir gün gibi basladı ve sıradan bir gün gibi devam etti fakat bir fark vardı benim için. Evet o gece arkadaslarımla birlikte Bursa Türk Ocak'ının düzenlediği Cuma Sohbetine katıldık ve konusmacı olarak katılan kişi ise yılların yıpratamadığı ,engin görüs ve tecrübeye sahip olan sayın Banu AVAR hanımefendiydi ve engin düsünceleriyle bizi aydınlatmaya çalıstı. Konusma konusu ise "Değisen Dünya Düzeni ve Türkiy" idi.Güzel bir konusma yaptı özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde verdiği örnekler çok dikkat çekiciydi. Bu örneklerden en beğendiğim ise Venezüella örneğiydi. Örnekten bahsetmek gerekirse ;
               " Venezüella'nın her sokağında radyo istasyonlarının var olduğu ve bu radyolar sahasinde halkın çok iyi bir şekilde kenetlendiğiydi. Venezüella halkı örnek bir davranış yaparak şunu dünyaya göstermiş; ben malımı kimseye yedirmem mesajı vermişti, ve bu mesajı büyük firmaların ülkedeki fabrikaları satın alarak 3,5 yıl içinde bir yıkıntı haline getirerek o ülkenin ekonomisini yerde bir etmeye çalısıyorlar. Bunu gören Venezüella halkı buna izin vermeyerek gidip fabrikaları ele geçirmişler." ve bunu sokaklara kurulu olan radyolar sayesinde yapmışlar ve bunu ben saygıyla karşıladım ve ilkemizde olan onca satışlar olurken bunlarında göz önünde bulunmasını düsünüyorum. Biz ki dünyaya kendini kanıtlayan nadir bir milletiz bu serefsizlerin oyununa gelmeyelim. Banu AVAR yapmıs olduğu konusmada birçok örnekler verdi ve elinde gereğincede kanıt bulumakta ve şunu gösterdiki ülkenin başına kim gelirse gelsin ta İnönü zamanına kadar giden bir süre zarfında başa gelen tüm hükümetler bu ülkenin varlığını satmışlar ve bunlar saymakla bitmedi. Satılmış olan ülke varlıklarının tam olarak 100 sayfadan fazla olduğu ve şuan ki hükümetinde bu sayfalara yenilerini eklediği.
           Bu gece boyunca Sayın Banu AVAR' ın söylediği birçok şey gerçekle bagdaşlana bilir fakat izlemediğim halde Kurtlar Vadisi hakkında söyledikleri biraz gerçek dışı idi. Çünkü zaten Kurtlar Vadisinde bence bizleri övmek yerine zaten yermekte. Dizi gerçekleri topraktan biraz havaya kaldırıyor sanırım ama bizim milletimiz yumurta g.. dayanmasını bekliyor.
           Böyle söyleşilere tüm Türk Gençlerin katılması gerektiğini düsünmekteyim ve herkesi davet ediyorum lütfen ülkemiz için böyle bilgi daracığını geliştirecek ve farkında olmadığımız noktaları görmemiz için gerekli oldugunu bilgilerinize sunarım.
           Yaklaşık iki saat süren konuşmayı, beş yüzün üzerinde Bursalı ilgiyle izledi. İlgi öyle yoğundu ki, plaket törenine geçilebilmek için, yarım saatten fazla soru cevap kısmı beklendi. Plaket töreninden sonra da hayranları Banu Hanımı bırakmadılar, uzun kuyruklar oluşturarak, kitap imzalatıp fotoğraf çektirdiler. Banu hanım 17.45 de geldiği salondan ancak 23 .30 da ayrılabildi.

            Fotoğraflara ulaşmak için tıklayın

3 yorum: