Oyunlar Çocuklara Faydalı mı?

            İkinci eğitim döneminin başladığı şu günlerde velilerin en çok merak ettiği sorulardan biri: “çocuğumun daha hızlı öğrenmesini, daha başarılı olmasını nasıl sağlayabilirim”.

Bu soruya uzmanlar artık “çocuklarınızın daha çok bilgisayar oyunu oynamasına izin verin” diyerek yanıt veriyor. Geleneksel olarak bilgisayar oyunlarının zaman kaybı olduğunu düşünen ebeveynlerin çocukları, bilgisayar oyunu oynayanlara göre belirgin bir öğrenme güçlüğü yaşıyor.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Türkiye’nin önde gelen oyun sitelerinden Celikcomak.com‘un yöneticisi Mehmet Ali Yıldız’da kullanıcı profillerinin çoğunlukla ilköğretim öğrencilerinden oluştuğunu söylüyor ve ekliyor: “Velilerden de gelen yorumlardan, çocukların gösterdiği gelişimden de anlıyoruz ki internet üzerinden oynanan oyunlar çocukların zekasını ciddi şekilde geliştiriyor.”
Peki Neden?
- İnternet üzerinden oynanan oyunlar, çocukların erken yaşta interneti keşfetmesini sağlıyor ve araştırmacı yönlerini geliştiriyor.
- Çocukların el göz koordinasyonu bilgisayar oyunları sayesinde gelişiyor.
- Çocuklar oyun oynarken problem çözme yetenekleri ve hafızaları gelişiyor.
- Yabancı dilde oynanan oyunlar çocukların bu dillere aşina olmasını hatta öğrenmesini sağlıyor.
- Çocuklar oyun oynarken günün getirdiği kaygılardan, okul ve sınav stresinden kurtulup, rahatlıyor ve sonrasında derslerine çok daha iyi konsantre olabiliyor.
            Öte yandan uzmanlar, oyunlar konusunda velileri uyarmayı ihmal etmiyor: “Çocuklarınızın girdiği oyun sitelerini iyi kontrol etmelisiniz zira pek çok site +18 içeriği, şiddet temalı oyunları barındırıyor ve bu siteler çocukların ruh sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.”
            Tüm interneti tarayan uzmanlar Celikcomak.com’un çocuklara en uygun içeriğe sahip sitelerden biri olduğunu belirtiyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder