Metal Fırtına 5 Karanlık Savaş

Metal fırtına 5 Karanlık Savaş bu güne kadar okuduğum en sürükleyici ve gözümde çanlandırabildiğim, sanki kitabı okurken film izlediğimi sandığım anlar dahi oldu. İşte bu yüzden sizlere Metal fırtına 5 Karanlık savaş kitabını okumanızı tavsiye ederim.
Kitabın içerisinde geçen çok güzel yerler var okuduğunuzda neler demek istediğimi anlayacaksınız. Sizlere kitabın son kısmından dünyada olanların ve olmasını istedikleri arasında ki öyle bir yer yakalamıski Burak Tuna bunu herkesin okumasını isterim.
İşte size bahsettiğim yazı, aslında konusma olarak geçiyor kitapta, Gri Takımın yeni lideri Necdet ile kötülükler prensi Elan Rahu arasında geçen bir konusma;
Necdet
-Batıdaki olusumlardala ilgili gayet derin bilgilerim var. Dünyayı yönetmek isteyenler..Masonlar, İlluminat, CFR, Skulls and bones..
Elan Rahu
-Hah ha haa.. İlahi Necdet .. Bende bir seyler söyleceksin sandım. Bu anlattıklarının hepsi gerçeği örtmek için kullanılan, bilmem kaçıncı örtülerden bazıları. Komple teorisyenleri ve arastırmacılarına verilen yalan yanlış ipuçları.
-sana neden inanayım
-Ölmek üzere olan birine inanmaz mıydın?
-İnanırdım
-Ölmek üzere olan bir insanın, ölmek üzere olan bir başkasına söylediğinden daha dogru birşey yoktur herhalde...
-Bana Elan de. Adım Elan Rahu, Kötülükler Prensi..
-Bu hoşuna gidiyor sanırım.
-Gidiyor çünkü bildiklerinin hepi yanlış..
-Öncelikle şunu söyleyeyim. Hükümetlerin izni olmadan dünyayı yönetmek isteyenler, asla o ülkelerin halklarına birşey yapamazlar.. Hükümetler ve bürokratlar mutlaka etki altına alınmalı.. Ancak o zaman toplumların dünya devletine boyun eğmesi sağlanabilir..
-Amaç bumu? Dünya devleti kurmak mı?
-Tabii ki amaç bu. Aslına bakarsan amaç dinler yoluyla insanlığa yayılan mesajların tam tersi bir dünya düzeni kurmak..
-Bundan bir şey anlamıyorum...
...
...
Necdet
-Bilim ve teknoloji bunu nasıl sağlayabilir ki?
Elan Rahu
-Bilim saf doğal bilgiyi keşfeder..Onu deneyden çıkarır ve mühendislerin eline verir. Mühendislerde bunu bir araca dönüstürüp devletin eline tutusturur. Sonra politikacılar yoluyla bunların nasıl kullanılacağı belirlenir.. Tabii sende her çıkan yeni teknolojik ürünü o güzel paketlerine bakarak alırsın ve bu arastırmayı finanse edersin. Ya, gördün mü, her seyin altından sen çıktın yine. Hah ha ha.
-Çok fazla teknik değil mi bunlar, üstelik dalga geçiyorsun gibi geliyor... Daha basit olmalı..
-Hayır basit olamaz. Billimi ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanmıyorsan eger, bu vasfa sahip olamazsın. Dolayısıyla, son derece zeki insanlara ihtiyacın vardır. Ama bu zeki insanlar bilgiyi yönetiyorsa, sadece parayı kullanarak onların iradesini satın alamazsın. Dolayısıyla, bilgi kimdeyse güç ondadır.
-haklısın. Bir ülkeyi ya da ülkeleri zayıf bırakmak istiyorsan, onları bilgiden uzaklastırmalısın.
- Anlamaya başlıyorsun Necdet.
-ama hala bana söylemediğin seyler var..
- Evet .. Hala söylemediğim seyller var. Çünkü bazıları konusunda emin değilim. İki konu o kadar deerin ki, zamanımız yetmeyecek sanırım.
-Kimler için çalısıyorsun.
...
...

1 yorum: