Türkiye'de Gözlerini Açan İlk Yavru Fil


            İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın "fil çifti"
Begümcan ve Winner, 110 kiloluk "nor topu gibi" dişi bir yavruya sahip oldu. "Türkiye'de doğan ilk fil" olarak da tarihe geçen sevimli yavrunun adı, yapılacak anket ile belirlenecek.



            İzmir Büyükşehir Belediyesince kurulan Doğal Yasam Parkı'nın en çok ilgi çeken üyeleri arasında yer alan fillerin sayısı üçe yükseldi. Begümcan ve Winner'in ilk yavrusunun dünyaya gelmesi, Doğal Yasam Parkı'nda sevinç ve heyecan yarattı. 15 yaşındaki Beğümcan ile 9 yasındaki Winner'ın 2008 yılında başlayan birlikteliği, ilk meyvesini 5 Şubat akşamı verdi. Yaklasık 610 gün süren gebeliğin ardından Begümcan, 110 kilo ağırlığında oldukça sağlıklı bir dişi yavru doğurdu.

                İLK ASYA FİLİMİZ
          Park yetkilileri, sevimli yavrunun "Türkiye'de doğan ilk Asya fili" olduğunu bildirdi. İ.D.Y.Parkı Danışmanı Prof.Dr. Nilüfer AYTUĞ, bu doğumun uluslar arası alanda çok büyük bir yankı uyandıracağını sözlerine ekledi.

               ANNE HİNTLİ BABASI İSE İSRAİLLİ
           Anne Begümcan 1996 da Hindistan topraklarında gözünü açtı ve henüz iki yaşındayken, Hindistan Cumhurbaşkanının hediyesi olarak İzmir'in efsanevi fili "Pak Bahadur"a arkadaş olması için kente getirildi. Ama Pak Bahadur'un 21 Temmuz 2007 de ölmesinin ardından, büük yalnızlık çeken Begümcan'a arkadaşlık etmesi için İsrail'in Ramat Gan Hayvanat Bahçesinde 2002 yılında dünyaya gelen "Winner" adlı erkek Asya fili, 2008 yılında Türkiyemizin İzmir şehrine getirildi. Begümcan ve Winner kısa bir sürede biribirine ısındı ve çiftin 3 yıl birlikteliğinin sonunda ilk yavruları dünyaya gözlerini açtı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı
HaberTürk Gazetesi

0 yorum:

Yorum Gönder