DÜNYANIN EN SEVİLEN KEDİSİ GARFİELD


Garfield, 19 Haziran 1978'de gazetelerde yayınlanmaya başlayan; tembel bir kedinin maceralarını anlatan bir karikatür dizisinin ve dizinin kahramanı olan kedinin ismidir. Garfield kısa sürede çok sevildi. 1985-1987 yıllarında tanınmışlığını tam yitirmeye başlamıştı ki 1988 yılında çizgi filimlerinin bir kısmı yapıldı. 1990'larda ise bu çizgi filmler yayınlanmaya başladı. Garfield tanınmışlığını geri kazandı; adına birçok anlaşma yapıldı -defter, kitap, silgi ve oyuncakları da bunlardan birkaçı-. Garfield 1992'de karikatür olmaktan çıkıp evlerimize çeşitli şekillerde girdi çizgifilm, kalem, kitap, silgi gibi birçok ürünü ile çocuklar üzerinde büyük bir yer edindi. 2004 yılında Garfield'in ilk filmi Garfield yapılarak yayınlandı. Bu filmde Garfield, animasyon olarak çizilmişti. 2006 yılında Garfield 2 gösterime girdi. 1996 yılında ABD ordusu tarafından yeni kurulan bir üssün maskotu olarak kullanılmak istenilse de buna izin verilmedi sadece bunlardan biri. 26 Kasım 2007'de Türkiye'de 3. versiyonu "Garfield Gets Real" Garfield geri gönüyor olarak beyazperde de yerini aldı. Bu filmin diğer 2 film ile ilgisi olmaması ve 1997 yılındaki gibi Garfield ve arkadaşlarının olduğu bir filmdir. Ayrıca Garfield sokağından dışarı çıkmayı ilk filmde Odie için başarmıştır. 29 Ağustos 2008 tarihinde ise Garfield in en son filmi olan 'Garfield Fun Fest 'vizyona girmiştir

Garfield bu kez hem Komedi Festivali’ni, hem de sevgilisi Arlene’i kazanmak için mücadele veriyor. Garfield’i Okan Bayülgen seslendirdi. İSTANBUL - Dünyanın en komik kedisinin son macerası “Garfield’s Fun Fest/Garfield Komedi Festivali” adlı film, 29 Ağustos’ta vizyonda. Anadolu Ajansı’nın United International Pictures (UIP) Türkiye'den aldığı bilgiye göre, senaryosunu Garfield serisinin yaratıcısı Jim Davis’in yazdığı, “Cesur Balık” ve “Garfield Geri Dönüyor” filmlerinin yönetmeni Mark Dippe ile Kyung Ho Lee’nin yönettiği film hakkında ilk bilgiler yayınlanmaya başladı.

“Garfield Komedi Festivali”nde “Garfield”i yine Okan Bayülgen seslendirdi. Filmde “Bekçi” karakterine Ahmet Erez, “Roger” karakterine Serhan Arslan, “Charles” karakterine Ayhan Kahya, “Freddy” karakterine Devrim Parscan ses verdi.

Bugüne kadar Türkiye sinemalarında “Garfield” filmlerini 938 bin kişi izledi. Dünyada 135 milyon “Garfield” kitabı satıldı.

Dünyanın en tembel, açıkgöz ve sevimli kedisi Garfield’ın yeni macerası şöyle:

“Garfield, çizgi roman dünyasının en eğlenceli performansının ödüllendirildiği ‘Komedi Festivali’nde uzatmalı sevgilisi Arlene ile bugüne kadar defalarca birincilik kazanmıştır. Ancak bu yıl Garfield tek başına yarışmak zorunda kalır. Çünkü çizgi roman dünyasına yeni adım atan yakışıklı kedi Ramone, çok kısa sürede inanılmaz bir hızla çok sayıda hayran edinmiş ve bu arada Garfield’ın uzatmalı sevgilisi Arlene’in de kalbini kazanmıştır.

Yükselen değer Ramone ile Arlene’in birlikte sergilediği tango dansının izleyicilerin büyük beğenisini ve takdirini kazanması üzerine Garfield ümitsizliğe kapılır ve eski popülerliğini elde edebilmek için çareler aramaya başlar. Bu amaçla da Garfield ile sadık dostu Odie, Garfield’a ‘Komedi Festivali’ Birincilik ödülünü kazandıracağı söylenen efsanevi ‘komik su’yu bulmak için bir yolculuğa çıkarlar.

Bu suyun, dünyanın ilk komedyeni Freddy Frog’u yarattığı söylenmektedir. Yolculuk boyunca çeşitli sınavlardan geçen, çeşitli engellerle karşılaşan kahramanlarımız Garfield ile Odie sonunda Freddy Frog’la tanışmayı başarırlar. Freddy Frog ihtiyaç duyduğu mizah gücünün aslında kendi içinde olduğunu Garfield’ın anlamasına yardımcı olur. Garfield artık ne pahasına olursa olsun ‘Komedi Festivali’ yarışmasına geri dönmelidir. Bunu yapmadığı takdirde yükselen değer Ramone hem yarışmayı hem de Arlene’i kazanacaktır.”



0 yorum:

Yorum Gönder