ZIRAAT KUPASI İBB: 1-0 :BJK

İSTANBUL BB : 1-0 : BEŞİKTAS JK

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 4. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Kupada oynadığı üç maç sonunda sadece 1 puan alarak gruptan çıkma şansını riske atan son lig ve kupa şampiyonu siyah beyazlılar için kupada 'tamam ya da devam' niteliği taşıyan maçı İBB 1-0 kazandı. Karşılaşmanın tek golü 49. dakikada İskender'den geldi.

İstanbul B.B. aldığı galibiyetle puanını 7'ye yükselterek grupta liderliğe yükseldi. Mustafa Avcı'nın öğrencileri 27 Ocak'taki son hafta maçında, kendileri gibi gruptan çıkma hesapları yapan Kasımpaşa'ya konuk olacak. Grupta oynadığu üç maç sonunda henüz puan alamayan Beşiktaş ise aynı gün, formalite niteliği taşıyan D Grubu'ndaki son maçını İnönü Stadı'nda Konya Şekerspor ile yapacak.

KADRODA 5 DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, hafta içi Kasımpaşa ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının kadrosundan beş değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Siyah beyazlılar'da İbrahim Üzülmez'in yerine İsmail, Nihat'ın yerine Holosko, Uğur'un yerine Fink, sakat olan İbrahim Toraman'ın yerine Sivok, Yusuf'un yerine de Necip forma giydi.

NECİP İLK KEZ İLK 11'DE



Antalya kampında gösterdiği performansla sivrilen ve bir anda Beşiktaş camiasının en fazla konuştuğu futbolcular arasına giren Necip Uysal, ilk kez resmi bir maçta siyah-beyazlı formayla ilk 11'de sahaya çıktı. Teknik direktör Mustafa Denizli tarafından ilk 11'de sahaya sürülen genç futbolcu, orta sahada görev aldı.

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Rüştü, Hakan, Ferrari ve İbrahim Toraman'ın yanı sıra Yusuf ve Uğur da kadroya alınmadı.

BOŞ TRİBÜNLER
İstanbul'daki soğuk ve yağışlı havanın yanı sıra Atatürk Olimpiyat Stadı'nın şehir merkezine uzaklığı nedeniyle tribünlerde çok az sayıda taraftar yer alırken, karşılaşmadaki görevlilerin sayısı neredeyse taraftarlardan daha fazlaydı.

76 bin 92 seyirci kapasitesi bulunan Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 300 futbolsever takip etti.

ÜÇ DAKİKADA ÜÇ POZİSYON

Karşılaşmanın 39. dakikasına kadar iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta ilk ciddi atak Beşiktaş'tan geldi. Brezilyalı golcü Bobo 39. dakikada sol çaprazda önünde kalan topu çok güzel önüne alıp sert ve falsolu bir füze yolladı. İBB'nin Boşnak file bekçisi Kenan Hasagiç topu güçlükle kornere çeldi.

Kullanılan kornerin ardından 40. dakikada İBB kendi sahasından hızlı çıktı. İskender'in pasında Ali Güzeldal sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve Ramazan ile karşı karşıya kaldı. Çektiği şut uzak köşeye gitti ancak kaleci Ramazan ayağının ucuyla kurtararak kalesini gole kapadı.

Bu pozisyonun hemen ardından Beşiktaş, 41. dakikada kazandığı korneri Tello ile çabuk kullandı. Ekrem sağ kanattan ortasını yaptı. Altıpas içinde Holosko kafayla indirdi. Fink müsait durumda topa dokundu ve direkten döndü. Dönen topu Hasagiç kontrol etti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

EKREM KAÇIRDI İSKENDER ATTI
İlk yarıda aleyhine esen sert rüzgarı arkasına alan Beşiktaş gole çok yaklaştı. 47. dakikada Ernst, soldan getirdiği topta ceza sahasına giren Ekrem'e topu bıraktı. Müsait durumdaki Ekrem, topa gelişine sağ ayağının dışıyla sert vurdu ancak istediği falsoyu veremeyince meşin yuvarlak yandan auta gitti ve siyah beyazlılar mutlak bir pozisyondan oldu.

Bu pozisyondan sonra tek paslarla yarı alanından çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da, Fenerbahçe'den kiralık olarak alınan genç Abdülkadir ara pasında İskender'i topla buluşturdu. Kaleci Ramazan'la karşı karşıya kalan İskender, Ramazan'ın yanından topu ağlarla buluşturdu ve İstanbul B.B.yi 1-0 öne geçirdi.

İBB TESLİM OLMADI
İkinci yarının başında attığı gol sonrası savunmaya çekilip Beşiktaş'ın hücumlarıyla boğuşması beklenen İBB, rakibinin kötü performansının da yardımıyla kalesinde ciddi bir baskı yaşamadı. Ev sahibi ekipte, golün sahibi İskender, maçın tek asistini yapan Abdülkadir ve kalesini gole kapayan Hasagic öne çıkan isimler oldu.

BEŞİKTAŞ ALARM VERİYOR
Şampiyonluk hesapları yapan Beşiktaş, son olarak 29 Kasım'da oynadığı ve 1-0 kazandığı Sivasspor maçından bu yana galibiyet elde edemiyor.

Bu süre içinde 6 resmi 2 de hazırlık maçı yapan Beşiktaş, bu mücadelelerden 4 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. İBB maçıyla birlikte bu seri 9 maça çıktı. Yenilgi serisi ise 5 maç oldu.


İBB FOBİSİ SÜRDÜ
Süper Lig'de 2007-2008 sezonundan itibaren mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş bu maçla birlikte toplam 6. kez karşı karşıya geldi.

5'i Süper Lig'de oynanan bu maçlarda Siyah Beyazlı ekip rakibine üstünlük kurmakta zorlandı ve 6 maçın sadece birinden galibiyet elde edebildi.

0 yorum:

Yorum Gönder