8. Uluslararası Türkçe Olimpiyat Yarışması

Daha önce 7 kez düzenlenen ve bu yıl 8.si düzenlenecek olan 8.Uluslararası Türkçe Olimpiyat Yarışması fragmanı gösterime girdi. Türkçe Olimpiyatlarının bu yıl 8.si düzenlenecek ve tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları (Eski adı: Yabancılar İçin Türkçe Yarışması) ilki 2003 yılında yapılan ve tüm dünyadan ana dili Türkçe olmayan en alt düzeyden en üst düzeye kadar Türkçe kullananların yetenek ve bilgilerinin sınandığı bir yarışmadır. Katılımcı sayısı ve ülkesi her geçen yıl artmaktadır. 2006 yılında yapılan yarışmaya dünya genelinden 84 ülkeden gelen yarışmacılar katılmışlarıdır.

Olimpiyat kapsamında yapılan yarışmalar:

TÜRKÇE YARIŞMASI (Okuma-Anlama Dinleme Konuşma Yazma Dil Bilgisi)

1-ŞİİR YARIŞMASI
2-ŞARKI YARIŞMASI
3-SAHNE OYUNLARI YARIŞMAS
4-KOMPOZİSYON YARIŞMASI
5-SUNUM YARIŞMASI
6-RESİM YARIŞMASI
7-HİKÂYE YARIŞMASI
8-ÜLKE TANITIM STANTLARI YARIŞMASI

TÜRKÇEDER Medya Koordinatörü Halit Soylu, WOW Otel'de düzenlen toplantı ile Türkçe Olimpiyatları hakkında basını bilgilendirdi. Olimpiyatların açılış törenine iş ve medya dünyasının önemli isimlerinin davet edileceğini belirten Soylu, "Dolmabahçe Sarayı'ndaki lansmanda 150 kadar öğrenci bir sahne performansı sergileyecekler. Aynı zamanda Dolmabahçe Sarayı'nda havai fişek gösterisi olacak. Bununla birlikte 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na başlamış olacağız. Sonrasında çocuklar Ankara Kızılcahamam Asya Termal'de konaklayacaklar. Orda Türkiye'ye gelen 750 öğrencinin elemeleri yapılacak. Bu öğrenciler 10 bin öğrenci arasından kendi ülkelerinden seçilip gelmiş. Dereceye giren öğrencilere değişik yerlerde ödül töreni ile ödülleri takdim edilecek. 26 Mayıs Dolmabahçe açılışından sonra, 29-30 Mayıs tarihlerinde Ankara Altınpark'ta kültür şöleni olacak. Kültür şöleni 120 ayrı ülkeden gelen öğrenciler kendi kültürlerini, yemeklerini, kıyafetlerini tanıtacağı stantların olduğu Altınpark kültür şöleni gerçekleşecek." ifadelerini kullandı.

0 yorum:

Yorum Gönder