Et Fiyatları 13 Liraya Kadar Gerileyecek mi??

              Şu günlerde ülkemizde yapılmakta olan et ithalatı için ihalelerde az çok fiyatlar konusulmaya baslandı. Yapılan incelemelerde ülkemize girmesi beklenen karkas(?) etin kilosu 3,7 dolar olacakmıs. Bu fiyat aslında göründüğü kadar az değil bu fiyata birde verdi ve kayıplar eklendiğinde etin fiyatı fırlıyor, 14 liraya kadar yükseleceği ön görülüyor. Peki ülkemizde bu fiyata et bulmak zor mu? Tabiki hayır. Ülkemizde bulunan bazı firmalar karkas etin kilosunu 13 liaradan verebileceklerini açıkladı.
              Peki ülkemiziin ekonomisi bu kadar iyiyken ,ülkemizde de bina yapmak için ormanlar yakıp kül eden insanlara o ormanlık alanları bırakana kadar, o müthiş denen ekonomiyle ülke geleceği için neden çiftlikler açılmazda ülke dısa bağlı hale getiriler anlamak güç dogrusu!
             Ülkemizde köy halkının zorlandığı ve elinde birkaç malı olan insanlara hükümetin yardım etmesi gerekirken, Hükümet uyudu ve tüm köylü halkların elinde bulunan düveler daha yük olduğu düsünülerek kesildi. Ve sonunda ne mi kaldı koca bir hiç. İşte bu yüzden tavan yapan et fiyatları tekrar eski şekilde halkımıza birer ikiser düve verilerek hem halkın kalkınması hemde ülke ekonomisini düzeltmek varken , hükümet ithalata gitmekte geresini siz düsünün artık..

0 yorum:

Yorum Gönder