Süt'e Hassasiyet Bitmek Bilmiyor!



         Bu yıl devletiniz güneydoğu! illerinde ilkokul çocuklarına süt dağıtımına basladı ve daha ilk gününde çok büyük sorunlar bas gösterdi. Hükümetin basa geldiğinden beri onca yaptığı güzellikleri örttüğünü söylemek gerekir bu hataların. Hükümet gençlere yöneldikçe bu alandaki tecrübesizlikleri bas gösteriyor ve sorunlar tüm Türkiyede haber kanalları ve gazetelerde bas sayfalarda yer alıyor.

 
         Bu konuya bir veteriner gözüyle bakmak gerekirse, bildiğimiz gibi insan bağırsaklarında binlerce mikroorganizma yasamakta ve bunlar bizler için bazı önemler teşkil etmekte. Bu mikroorganizmalar yediğimiz ve içtiğimiz besinlerce tayin ediliyor ve ona göre baskın türler gelişiyor. Eğer az veya hiç süt içmemiş birisine süt içirirseniz bu bağırsaktaki mikroorganizmaları olumsuz yolda etkileyecek ve ishal gibi, karın krampları ve ağrılar ile baş gösterebilir.

         Bence bu zehirlenme olayları da bu şekilde gerçeklesmiştir ki buna yapılabilecek bir önlem maalesef yok. Bu sebebten ki Devletimizi herhangi bir hatası olduğunu sanmıyorum.
         Ancak şunu söylemek isterim ki Devletimizin tüm imkanları neden sadece Güneydoğuya gidiyor bu ülkenin doğusu, karadenizi, güneybatısı ve güneyinde de ihtiyaca muhtaç insanların olduğunu unutmamak gerekir. Buradaki insanlara da yardım gitmeli bence bu ülkede sorun yaratanların olmadığını bilmeli ve onlarında sorunlar ortaya çıkarmaları beklenmemelidir.
Uykusuzdan bu durumlara muhteşem bir karikatür ile son vermek isterim yazıma.

0 yorum:

Yorum Gönder